.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8

Тема: Ротвайлер

Hybrid View

Повече от фен Аватара на stalker681

Ротвайлер

Здравейте ще си взимам куче ротвайлер и ще съм ви благодарен ако ми дадете малко информация за кучето.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    има 4 крака две уши една уста

какво по-точно искаш да знаеш?
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Наскоро проучвах тази порода и се запознах с някои техни специфики. Наистина хубаво куче, но ако ти е първо - в никакъв случай не я препоръчват. В колкото и сайтове да съм попаднала винаги се набляга на това собственика да е опитен и да знае какво прави. Могат да станат много агресивни, имат ествествен инстинкт да те пазят, както и мъжките да доминират, което означава големи шансове да нападат други животни или хора. Следователно трябва да си социализирал кучето много добре и от ранна възраст то да разбере кое поведение поощряваш и кое не. При правилното възпитание, могат да са страхотни и добри, но това просто трудно се постига. Ако става въпрос за пола - женското би могло да е по-спокойно, защото те по-рядко искат да доминират. Като цяло в интернет има доста информация особено ако знаеш английски.
    Последно редактирано от Damia : 05-02-2016 на 18:12

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Damia Виж мнението
    Наскоро проучвах тази порода и се запознах с някои техни специфики. Наистина хубаво куче, но ако ти е първо - в никакъв случай не я препоръчват. В колкото и сайтове да съм попаднала винаги се набляга на това собственика да е опитен и да знае какво прави. Могат да станат много агресивни, имат ествествен инстинкт да те пазят, както и мъжките да доминират, което означава големи шансове да нападат други животни или хора. Следователно трябва да си социализирал кучето много добре и от ранна възраст то да разбере кое поведение поощряваш и кое не. При правилното възпитание, могат да са страхотни и добри, но това просто трудно се постига. Ако става въпрос за пола - женското би могло да е по-спокойно, защото те по-рядко искат да доминират. Като цяло в интернет има доста информация особено ако знаеш английски.
    в повечето случаи е грешна като тази която си чела
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

И? Коя е правилната? Защото досега отговор на въпроса му не си дал.

Град
    системата дегоба
    И? Коя е правилната? Защото досега отговор на въпроса му не си дал.
    кажи коя порода кучета които ако не се възпитават правилно няма шанс да станат агресивни

Всъщност почти всички, аз на изпит ли съм виждала съм агресивни голдъни, лабрадори, хъскита. При грешно възпитание почти всяко куче може да стане агресивно. Но според мен има породи, които са предразположени към това и трябва наистина да можеш да се справиш с отглеждането им(като ротвайлер, питбул). С кое точно не си съгласен по въпроса за агресията?

Град
    системата дегоба
    Всъщност почти всички, аз на изпит ли съм виждала съм агресивни голдъни, лабрадори, хъскита. При грешно възпитание почти всяко куче може да стане агресивно. Но според мен има породи, които са предразположени към това и трябва наистина да можеш да се справиш с отглеждането им(като ротвайлер, питбул). С кое точно не си съгласен по въпроса за агресията?
    интересното е че не съм хапан от ротвайлер,питбул,кане корсо или алабай а от пинчери и болонки

та мога много да споря за агресията при големите породи кучета

ротвайлера е лигаво куче енергично игриво и изглежда страшно

та единствения ми съвет е следния

виж дали има ваксини и вътрешни обезпаразитявания ако е ваксинирано в последните 2 седмици не го взимай поискай да остане при тях докато не мине този период от две седмици след ваксина понеже през това време една смяна на средата или някакъв тип стрес биха му понижили имунитета и кучето да умре от ваксината

избирай си най-игривото и най-силното куче виж захапката ако видиш нещо неправилно не купувай

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си