- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- ДНЕВНИК: Как се чувствате? vol. 35
Тори, спри да бъдеш ощипана госпожица, моля те. Коментарът ти наистина беше доста абсурден и инфантилен - о, колко яко, задушница е, ще ям сладки неща безплатно. Все едно ги ядеш от хубаво.
Последно редактирано от Naive : 06-18-2016 на 08:01
Винаги ми е правило лошо впечатление, когато някой е коментирал за задушниците по този начин... все едно наистина ги ядеш от хубаво тези неща. Или като почнат - "Ники, кога ще черпиш с жито?" Уаааау найс... А знаете ли на гробищата колко е тъжно да видите всички тези тъжни лица...
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Ако не подадеш паничка сладки, значи ли, че умрелия не ти липсва? Той, милия, бил гладен. Не, не, не. Той, горкичкия, лежи два метра под земята. И колкото и свещи, раздавки и молитви да отправяш, на него му е през пръстта, щот повече не мое стане. Нали? Не знам кога ще се научите, че живота е за живите. С промените се свиква за месеци, по-тъпо е да правиш нещо, щото другите така правят. Ако толко много ти дреме и искаш да нахраниш нечия душа, има други възможности да го направиш и е хубаво да е жива душичка, тая на мъртвия нека си почива във вечен мир някъде из небитието. Знам колко тежи черното шалче - мнението на едни познати, които така или иначе нямат различно от куртоазия към теб. Проблема е във възприятието - подобно на моето не се изповядва от много хора. Аз съм на принципа яж, пий и си носи новите дрехи, щот капака хлопва и оттам насетне са има-няма 40тина дни страх от духове и прясна скръб, нагаждане на ежедневието без починалия. Мен ни живота, ни смъртта ме плашат - и с двете мога да се справя или да се помиря. Важно е да си наистина жив, да мислиш, да чувстваш, да помагаш, да осветяваш и вдъхновяваш. Важно е да не умреш, докато си още жив.
Вярно - атеист съм по вярвания, но си празнувам празниците със семейството, за да са доволни те. И се опитвам да извадя нещо позитивно от цялата работа. Тук единственото позитивно е шлядкото. Нищо от купичката обаче не отива да нахрани душата на починалия, храни стомаха на живия. От време на време е хубаво да съжаляваш преди да е хлопнал нечий капак. И понякога е хубаво да имаш свои си виждания, които не са набити от някаква си религия в измислено божество. Пък нека съм бездушна, безчовечна, егоист, кретен, ощипана - който не ме харесва е абсолютно свободен да спре да ме чете. Даже и опция такава има.
И, между другото, за пореден път - "Винаги трябва да се бориш, за да не се слееш с мнозинството. Ако опиташ, често ще бъдеш самотен, а понякога и уплашен. Но никоя цена не е твърде висока, за да имаш привилегията да притежаваш себе си."
Пак си правите драми от нищото.
Welcome to the Jungle...
Тори, не съм целяла да нападна теб и нямам нищо против теб и твоето "изповядване" на нещата. Просто понякога изказването трябва да се запазва, а не някакси да се хвърля в лицето на хората. Ти изповядваш едни принципи, аз - други. Аз, може би, съм прекалено състрадателна.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Чувствам се супер изморена. Не мога да мръдна от леглото. На предела на силите си съм. Трябва да стискам зъби до края на месеца.
А аз пък викам направо да занесеш днес един генератор с една по мощна уредба до гроба на твой близък роднина, да се захванете с твои разни приятели бира, по твърд алкохол и дасе размажете. Да си направите едно истинско парти по повода. Нали все пак вие сте живите пък той е вече изгнил.Внимавай все пак с подобни изказвания и като цяло с черния хумор, че съм забелязал, че често се връщат като бумеранг към теб. Само да не ревеш някога...
Иначе ясно че искаш да се изкараш различна и над тези неща.
![]()
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
на тази жега нищо не може да се прави, не мога да повярвам,че във фитнеса ми беше по-хладно, отколкото отвън
You are everything baby ! ol baby !
ahahehha ;*
За това ще ядеш химия и ще боледуваш.