Tака, имам спешна нужда от мнения за това училище, защото след два дни мога да отида и да се запиша, а не знам какво да правя. По принцип хората от различни националности не ми пречат(дори и турците), така че това не е причина да не ми хареса там. Когато приятелите ми разбраха къде смятам да уча, всички казаха, че не си заслужава, но не знам дали не е от завист, защото половината ще останат в най-забутаното училище в града (от Перник съм ) Та ако има някой, който име преки наблюдения върху училището - моля да пише !!! Благодаря Ви предварително
Определено ще ти хареса работят с таблети с интерактивни дъски които единствено в цяла България са само в Дружба също така ще ходиш по целия свят на ескурзии ще имаш богат чуждоезиков речник и много добри условия за учене и училищата са им уникални На прав път си ! Няма да сгрешиш
Абе да ти кажа училищата са уникални и са наляти много пари в тая работа, ама не си заслужава. защото там не се учи нищо освен един английски, който можеш да научиш навсякъде.... И второ- За бога там е фрашкано с турци! Миналия месец май беше ходих в Софийското училище и правих един тест за БГ и МАТ. 50 въпроса - 25 БЕЛ, 25 МАТ. Тръгнах си 1 час по-рано и не си проверих задачите и се класирах някъде 32 от доста хора. Препоръчвам ти, ако си добър в български и математика да се местиш в некоя софийска гимназия
П.П. Като гледам правописа на горният потребител не мисля, че е от най-умните. Май не е имала някакъв избор между Дружба и др ЧАСТНИ училища
Последно редактирано от Lambda : 05-18-2013 на 20:05
Хей И аз ходих на състезанието и съм 29 А за турците - и по-горе бях написала, че не ме притесняват, даже напротив. Пък и има доста китайци ( мечта ми е да науча китайски). Базата адски много ме привлича, пък и от разговорите с родители на деца там останах с впечатления за доста сериозно учене, особено ако си на общежитието( какъвто ще бъде и моят случай) И все пак - благодаря ти за мнението
П.П. От както се интересувам за това училище разбрах, че имаме позната учителка от там, която казва, че излизайки от ЧПГ Дружба, няма как да не знаеш английски, турски и испански. В междучасията се говори само на английски. Ако си на общежитие всяка вечер от 6 до 8 учиш с учител, който ти помага ако не си разбрал нещо в час. Така че не мисля, че не се учи там. Е, със сигурност в СМГ ги стягат повече, ама ...
Детето ми учи в ЧСОУ Дружба .До миналата година беше много добро,но всичко се промени след след смяната на директора.Дисциплината е на ниво нула.Учителите по определени предмети не могат да контролират децата.Никаква заинтересованост към учебният материал.С турците няма никакъв проблем. Една майка на която детето и учи в 5 клас ми разказа,че детето и било нападнато от майката на китайче от същият клас бутала детето и и му крещяла. Майката на детето е разговаряла с директора на училището.За момента все още не е оказано съдействие. А това което е написал magho ,че по коридорите в междучасията се говори на английски не е вярно.Ние вече сме решили да сменим училището.За нас не е толкова от значение материалната база,а държим детето ни да получи добро образование.
Съживихме тема от преди няколко години, но все пак ще си изкажа мнението. Все пак реших да уча в ЧПГ Дружба, изкарах там 2 години и в края на девети клас се преместих. Мненията, с които разполагах преди да се запиша, се оказа напълно грешни. След смяната на ръководството нещата станаха още по-зле, училището е препълнено с деца от цяла България, които почти нямат ниво, дискриминацията се усеща, говоря за гимназията, учителите са много по-заинтересувани от клюки за личния живот на учениците, отколкото за учебния процес (е, има и изкючения, разбира се, но са малко), а пансиона наподобяваше прилично поддържан затвор, сега мисля, че има ремонт и е по-приличен. След дълги драми и лични проблеми с учители и некоректно ръководство, реших да се преместя. Не препоръчвам училището на умни, амбициозни и самостоятелни деца, защото никое от тези качества не е толерирано в Дружба, даже напротив. И въпреки че научих доста там, повече за живота, от колкото по биология и литература, не бих изпратила моето дете там. Преди някой да реши да отиде там, трябва много внимателно да го обмисли, защото драмите и проблемите в това училище са всеки ден.