- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Препоръки за първа кола ?
Добър ден, имам един въпрос към вас![]()
Аз съм момче на 18 и не разбирам нищо от коли (да съществуват такива) и днес си взех книжката. И искам да си взема кола. Лятото си събрах малко пари (1500-2000лв) но не разбирам нищо
![]()
Не искам кой знае колко само нещо което да ме вози и да не харчи много.
Поздравления, не си взимай кола от авто къща, също така гледай да е бензинова. Имай на предвид, че и след като я купиш ще ти трябват 200-300 да не кажа повече.
Нещо не ти схващам идеята да препоръчваш на млад/вероятно без стабилни доходи/ човек бензинова кола. Виж, бензин-газ е друго.
Според мен вариантите са дизел или газ. Кубатура и мощност според възможностите за плащане на данък и гражданска.
Отново лично мнение - да бъде със задно. Лично за мен е по-интуитивно управлението на кола със задно, въпреки че е по-склонна към своеволия.
до 1500лв квото и да вземеш
със задно зимата не можеш да караш, зависи в кой град си и дали има сняг
аз със предно от такива гадни ситуации съм се измъквал че нема ти разправям
На 3-ти януари във Варна си карах без проблеми. Нямаше дълбок сняг, но по пътищата си беше отъпкан здраво и се пързаляше. Да, тръгна на няколко пъти, но с подходящата скорост влиза много бързо в пътя. Това, което ми харесва е, че при задно първосигналната реакция е правилната, т.е. връщаш газта и контрираш волана и колата е в пътя.
А и е забавно.![]()
Значи, в момента ни се налага пак да си взимаме кола, и гледаме да е от частен човек. Наш познат докато си намери кола обиколи над 20-на авто-къщи и накрая си намери от частен човек. По автокъщите гледат как да ти вземат парите, и да ти продадат поредния боклук, да не говорим, че колите не са на реални километри. Да ти кажа (до автора на темата) до 2 бона, можеш да си вземеш GOLF 3 или нещо подобно, фен съм на BMW, но не ти го препоръчвам, познат взе от авто-къща и сега си бие главата в стената, въпреки, че след по-малко от година и аз ще взема 25-26 годишно BMW.![]()
До 2000лв
малък разход .. ще да е бензин-газ..може би хечбек
vw polo, golf , ма преди 2000г - т.е. 3 (лупо също е вариант (4) но е малко малка качили за момче... ) .. е ако си 60кг нема да е проблем...все пак си 11клас още
ford focus 2000г ко намериш до 2000лв
бмв не взимай
мерцедес са скъпи коли.. до 2000лв ще да е неква 1990 гкакто и подръжката им не е супер ефтина
opel-къвто ти падне, ефтина подръжка, части бол, нема те заболи много , ако се натряскаш някъде с него
mazda - 323,626 до към 2000лв бол
пежо кой харесва..няма да ти и предлагам
остават таксиджийските шевролети и тук-таме тойота..
п.с. може и ауди,ма пак ше е дърто, но пък така или иначе ще дръжташ на газ... може и да спестиш за някой друг ремонт, тъй като частите му са мъъъъъничко по-скъпи от на фолксваген...да не кажа, че някой са идентични ( все пак са едно и също, но ауди е по-висок клас.)
Дано не съм се изложила с подбора, все пак съм жена...
не съм чела книги за коли
ако не броим енциклопедия за турбините![]()
Дизел на старо... за до 2000 лв?! Ти чуваш ли се? Това ще е по-преебано и от каките на разклона за Драгалевци
!
Говориш като жена!
Не си се изложила, даже си се справила доста по-добре от някои "разбирачи" по-горе!
Към автора: Както карамела каза, ако търсиш нещо икономично с евтина поддръжка VW (Голф, Поло или Лупо) бензин +-газ ще ти дойде добре. Предполагам че ще искаш с тая кола да забиваш мацки, имай предвид че Полото и Лупото не са най-"готините" коли за такова нещо. За до 2000 лв. изборът ти не е много голям, но можеш да заложиш на Голф-3 или ако ти се дават повече пари за по-стара кола и за поддръжката ѝ после - някой Мерцедес-Е клас, Ауди или БМВ-3. Успех и като вземеш колата да се похвалиш тука
!
Да BMW 3 серия не са лоши, за Е36 става дума пълно е с тях, до 2 бона може да си намериш.
Eeeee това е просто уникално, да не говорим за спящтите фарове.
Иначе ретро колите се делят на два класа: Youngtimer и Oldtimer. Youngtimer са модели, които са спряни от производство от 25 години, като се правят изключения за някои модели, например Манта. Модела е от 76 година а е спрян едва 87г. Oldtimer са модели спряни над тази дата.
Кажи нещо от личен опит, а не да говориш за коли, с които се "забиват мацки", а да не си пипвал ни кола, ни жена.
Към автора: Ако ти трябва кола за "забиване на мацки", ще те помоля да не си купуваш никаква, за да има един дебил по-малко по пътищата.
Иначе ти казаха - за евтина поддръжка някой VW или Opel.
Е, щом си казал... Има, обаче, бая 124-ки дизели по пътищата и повечето собственици на такива не се оплакват.