.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 40

Тема: Ту София

Ту София

Аз съм 12 клас и сигурно ще уча в ТУ София КСИ. Но скоро някъде четох, че на изпитите понякога и да си за повече ти пишат 2 и че са толкова трудни, че дори да си научил всичко пак ще имаш 2. И че нарочно пишат 2-ки. Някой знае ли дали това е истина или са просто оправдания на студенти на които не им се учи. Аз бях на предварителен на 02.04 и изкарах 5. С това няма да мога да вляза, но втората ми матура е по математика и там ще изкарам повече, тя е много лесна. Не си бях решила задачите от стереометрията на предварителния. Тя е и единствената част от математиката която мразя. В ТУ някой знае ли дали се учи много геометрия подобна на стереометрията. Аз уча 1-во равнище математика, но за 1 седмица намерих в интернет задачи от производна и граница на функция които видях че дават на предварителни и бързо и лесно ги научих. Даже ми стана интересно. Но след това което прочетох за изпитите в университета започва да ме е страх да вляза.

Мега фен Аватара на an7raks
    Оправдания са, спокойно. Дори критериите са доста занижени. На изпита по математика 1, 2 и 3 ти трябват 15 точки от 60, което е задача и половина. Дори и идиот може да научи два типа задачи, щото то се знае какви типове задачи ще има задължително. По предмети като ТЕ, където всички се вайкат, ситуацията е същата. Научаваш един тип задачи и минаваш.
    Тегавата част е със заверките, защото там обичат да се правят на големи някои преподаватели и ти спъват отработването или не те пускат на упражнение, щото не си могъл да си направиш протокола от миналата седмица. Стигнеш ли до изпитите - минал си. Дори да не вземеш някой изпит, можеш да си влачиш до края. Имам познати с 9-10 изпита 3-ти курс.
    Информацията е за ФЕТТ, за вас не знам, но вероятно ситуацията ще е същата.

Мега фен Аватара на Dwyd96
    Оправдания са. В ТУ се влиза много лесно, но излизането не е . Изпитите са лесни, но гърча през семестъра е голям(протоколи, курсови, упражнения, заверки)...
    Не се учи кой знае колко геометрия. Като цяло математиката не е на много високо ниво, както каза антракс 15 точки са за 3, което е около 2 задачи и половина от общо 6

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Още една заблудена овца. Ходи в СУ.

anonymous990763
    Guest
    Набираш студенти, защото не стигат ли? ^

Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от Indistinct Виж мнението
    Набираш студенти, защото не стигат ли? ^
    Да, то във ФМИ няма никого, та трябва аз да им набирам хора.

Като не си запозната, по-добре си мълчи.

Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Още една заблудена овца. Ходи в СУ.
    Момичето не иска да става учителка, a софтуерен ИНЖЕНЕР.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от Dwyd96 Виж мнението
    Момичето не иска да става учителка, a програмистка
    Именно.

Именно.
    Какво ти обяснявам, ти мислиш че с физика ще се реализираш
    Последно редактирано от Dwyd96 : 04-23-2016 на 14:18

Град
    Sedes Sancti Petri
    Какво ти обяснявам, ти мислиш че с физика ще се реализираш
    Именно.

Именно.
    Надявам се в БАН да дигнат заплатите докато завършиш, или поне да дигнат тези на учителите ...

Град
    Sedes Sancti Petri
    Надявам се в БАН да дигнат заплатите докато завършиш, или поне да дигнат тези на учителите ...
    Ще се наденеш ти на нещо...

Така ако се държиш и с учениците си

Град
    Sedes Sancti Petri
    Така ако се държиш и с учениците си
    Колко си остроумен... А ако се беше напънал малко миналата година и беше влезнал във ФМИ, сега щеше да пееш друга песен.

Wink

В СУ отиват тези които знаят много по математика и могат да си направят трудния изпит и още от сега разбират много от програмиране, а аз съм от езикова гимназия и затова ще отида в ТУ. И ако не се науча добре да програмирам което само от университет няма да стане поне да стана инженер. За да не стана сервитьорка след това.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от Parolent Виж мнението
    В СУ отиват тези които знаят много по математика и могат да си направят трудния изпит и още от сега разбират много от програмиране, а аз съм от езикова гимназия и затова ще отида в ТУ. И ако не се науча добре да програмирам което само от университет няма да стане поне да стана инженер. За да не стана сервитьорка след това.
    Инженер? При специалност програмиране? Така ли вече ви примамват от ТУ? Пакет 2 в 1.

И аз не съм от МГ, ама влезнах лесно. Сега и висшата математика не ми е трудна. А и имай предвид, че във ФМИ влизат много хора от езикови гимназии.

Супер фен Аватара на IWannaBeSedated
    И нека вечният спор ТУ vs ФМИ почне сега.

When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (

Инженер? При специалност програмиране? Така ли вече ви примамват от ТУ? Пакет 2 в 1.
    Е както при вас е даскал и нещо друго, така и при нас инженер + нещо друго...

КСИ= Компютърно и Софтуерно ИНЖЕНЕРСТВО..

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от IWannaBeSedated Виж мнението
    И нека вечният спор ТУ vs ФМИ почне сега.
    Защо сравняваш факултет с цял университет? о.О

Само за инфо: в училище бях отличник по математика, а в ТУ - първия семестър имах 4 (след като реших) половината задачи, а втория семестър едва успях да си взема изпита на поправителната сесия. :Д

бтв: ТУ-София също си има изцяло математически факултет, различен от компютърния или телекомуникационния: http://tu-sofia.bg/faculties/read/30

//аз съм завършил друг факултет на ТУ-София. (:

Мега фен Аватара на an7raks
    Специално програмиране се учи в толкова много университети, факултети, факултетченца и частни школи, че спора къде е най-добре ми се струва безсмислен. Още повече, че програмиране можеш и сам да научиш на достатъчно добро ниво, че да те вземат на работа и без диплома. Програмистите вече са нещо като икономистите и юристите - под път и над път са и фирмите ги боли фара кой къде е завършил и дали е завършил. Знам, че на някои места дават изпит след интервюто, за да те видят какво знаеш, на други наемат няколко човека на стаж за някой друг месец и после си избират според резултатите. Изобщо, спорът е тъп и безсмислен.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Е както при вас е даскал и нещо друго, така и при нас инженер + нещо друго...

КСИ= Компютърно и Софтуерно ИНЖЕНЕРСТВО..
    Във ФМИ също има Софтуерно инженерство, чадо.

Във ФМИ също има Софтуерно инженерство, чадо.
    Не си инженер ако не знаеш разликата между резистор и кондензатор (примерно).

Град
    Sedes Sancti Petri
    Не си инженер ако не знаеш разликата между резистор и кондензатор (примерно).
    Ако я знаеш също. Виж мен например.

Ако я знаеш също. Виж мен например.
    За интелигентен човек, трудно разбираш кога не трябва да приемаш думите буквално -.-

Имах предвид че не може да си инженер без да си минал през всички гадости като: проектиране, теоретична електротехника, съпромат, Физика, Химия и тем подобни. Във ФМИ не мисля че се учaт

Град
    Sedes Sancti Petri
    За интелигентен човек, трудно разбираш кога не трябва да приемаш думите буквално -.-

Имах предвид че не може да си инженер без да си минал през всички гадости като: проектиране, теоретична електротехника, съпромат, Физика, Химия и тем подобни. Във ФМИ не мисля че се учaт
    Пак ти казвам, че аз също уча някои/някои ще ги уча по-нататък. И все пак не съм инженер.

Не, не ги учат във ФМИ, ама там пък знаят математика. Подготвени са по по-теоретичната част/частта с програмирането, не с държане на поялник, измерване на ток, напрежение и т.н.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си