.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Народни танци в училище?

http://btvnovinite.bg/article/bulgar...o-12-klas.html

Какво ще кажете за въпросния вариант на новите учебни програми?
    На мен лично ми харесва не само защото от седемгодишен съм изучавал народни танци благодарение на които съм обиколил голяма част от Европа, но и защото много български ученици един път през живота си не са виждали танц от българския фолклор, но смеят да твърдят, че тези танци са били смешни. На мен лично са ми го казвали съученици преди години. Само не харесвам, че и гръцкото сиртаки щяло да се изучава (нищо, че го владея перфектно хаха).

Мега фен Аватара на xoxi
    Някак си не мога да подкрепя нещо, което го налагат като задължително. Ако е СИП, тогава съм с две ръце за. Но много по-полезно би било да се обърне повече внимание на спорта.
    И казвам спорт, а не физическото възпитание и спорт, което се води за предмет в момента. Масово учителите си пият кафето някъде, докато учениците или не присъстват в часа, или са някъде в тъмните ъгълчета зад/между салоните, или пък си ровичкат в телефоните в съблекалните.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Не мисля, че ще е от особена полза, но няма и да навреди. Като цяло часовете по фвс имат нужда от някакво преустройство.

Само за сиртакито не знам как им е хрумнала тази гениална идея.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Мега фен Аватара на YSMF
    Град
    в компютъра ти
    Сиртакито за чий е ми е въпроса?
    При нас по спорт ги имахме задължително и 7 години не съм умряла, даже ми бяха най - лесните оценки. И не знам какъв им е проблема на хората, които са против, все едно аз да ревна 'защо е задължителен пък волейбола?'.

Танците също са спорт по принцип. То и да е задължително на година ще се учат максимум 1-2 хора, т.е. трябва да се отделят примерно само 2 учебни часа.

Мега фен Аватара на Dwyd96
    Но за по-вдърверните, като мен, ще им е голям проблем

При нас във тея часове всеки играеше каквото си поиска.. И не бих бил ОК ако ме накарат да правя нещо насила

Мега фен Аватара на smilegirl12
    Ние в моето училище сме разделени който исла да играе хора който иска волебол или хандабал и според мен ттрябвва да е според интереса на човека а не да те юркат да ги танцуваш

Мега фен Аватара на Dwyd96
    Цитирай Първоначално написано от smilegirl12 Виж мнението
    Ние в моето училище сме разделени който исла да играе хора който иска волебол или хандабал и според мен ттрябвва да е според интереса на човека а не да те юркат да ги танцуваш
    +++

Ако можеше така да си избираме и кои предмети да учим в училище... Като цяло учениците нямат голям избор.

Хахах ти какво решил си сам да се хвалиш,покрай темичката уж за фолклора! "Умря тая циганка дето те хвалеше" Като ще се хвалим,аз имам много повече опит от теб в народните танци,а да не говорим че съм обиколила всеки един кът от ЕВРОПА и съм печелила самостоятелни конкурси! Аз съм напълно за малките да изучават българските народни хора,но не виждам смисъл сиртаки,да е част от изучаването,като то не е БЪЛГАРСКО! Ще се радвам,ако го въведат в сила така ще има по-малко излагащи да казват,ами аз не знам какво е хоро и не знам как се танцува!

Мега фен Аватара на tori
    ^ Има хора, на които просто не им върви в танците, не им е приятно да подскачат и не им се занимава. Не е чак толкова зле да не можеш да танцуваш хоро/ръченица. Вадиш го огромен...

ОН: Никак не е лошо да се учим на нови неща, не съм против. Сиртакито не е за там, обаче.

Мега фен Аватара на an7raks
    Да вземат да стегнат положението около БЕЛ и история, а не да занимават хората с глупости.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си