Нека да поговорим малко за матурите.Тази по математика е много трудна.Особено вторият модул, който е с логически задачи.И ако някой не вземе първия модул, вторият пък ще е невъзможно да го направи и ще му отиде годината.
Последно редактирано от Terminator009 : 06-04-2016 на 13:13
Трудна, с какво е трудна?
Виж изпита през 2009-та за 7 клас и ще видиш какво е трудност. Най-шибаният досега. От 50 задачи, имаше 20 логически.
Струва ми се, а и не само на мен, че с всяка следваща година затъпявате все повече и повече.
Чудя се как при такива задачи може да има толкова много двойки.
Тази година матурата по Математика на 12 клас беше по-лесна и от тази на 7-ми клас.
Не всички са математици.Аз съм 7-ми клас и втори модул ми беше гаден...Не разбирам защо ми сваля от оценката, като имам решени задачи.
На матурата изкарах над 3,50 по математика...
Според много хора въпросите на матурата по математика са неподходящи и объркващи.Като цяло и материалът не е подходящ според мен.Особено геометрията прекалено трудна.
Добре, де, не ви ли обясняват, че оценката е средно аритметично от 1-ви и 2-ри модул(ако и двата са решавани)?
Що до сложността - то именно логическото мислене е в основата на математиката. Че са скапани, скапани са, но не са невъзможни за решаване при ниво 7-ми клас. :/
Не можем да ги осмислим още.Особено логическите задачи.Би трябвало да си чул/а професора по новините и мнението му за задачите.Той е професор, който обучава деца за олимпиади и каза, че задачите хич не са подходящи.Не само задачите, а и материалът е много труден.На всичкото отгоре се взимат по 2-3 урока наведнъж и набързо ни ги обясняват, след което решаваме 1-2 задачи.
Чакай малко, че се обърках. Да не си с някакъв математически профил, че взимате по няколко урока в един час? А и колко часа математика имаш седмично; питам, защото като бях 7-ми клас(в СОУ) имах математика всеки ден и не сме препускали така.
Здравей! Аз също кандидатствам тази година, в коя гимназия си приет/а? Колко ти е балът?