.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 17 от общо 17

Hybrid View

Eli.xr
    Guest

Проблем с яденето

Здравейте.
    Първо искам да кажа, че съм момиче на 15, 46кг.
    Имам следният проблем. Злояда съм. И не е да не ям определени храни, ами всичко не ям. От всички зеленчуци, мога да ям само краставици. От плодовете са само 3-4плода. От месото само кебапчета, кренвирши и салам. Това е . Като риба, сирене, домати, зеле, ориз, всякакви видове супи, стомахът не ми го понася. Опитам ли нещо друго освен кебапче или салам, повръщам го . И така съм 15 години. От 1 годинка съм спряла да ям. Нашите много се ядосват за това. Мислят за психолог, но според мен това изцяло си зависи от мен. Но какво мога да направя като повръщам тези храни ? И нормално ли е да го карам само на изброените по горе неща . Щом стане въпрос за храна, баща ми откача. Постоянно ми крещи в нас. Но не мога да му обясня, че не мога да ям. Много хора му обясниха, че постепенно трябва да се започне да ям, по - малко , но той не чува и ме кара по цяла чиния да ям от нещо което не съм яла никога. Според мен и други хора това не е правилен подход, но него въобще не го интересува.
    Моля да ми помогнете. Не съм анорексия, слаба съм, но не съм.
    Как да проям ? Или мога ли да го карам без тея храни ? Съвети ?

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    Съншайн, аз съм на 20 и съм 46-7кг. Всичко е до психика, предполагам. А колкото до апетитът.., спортувай, изморявай се повече. Вземи си хранителни добавки и витамини - жен шен, пчелно млечице, рибено масло, бирена мая...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Ivaaaaa Виж мнението
    аз съм на 20 и съм 46-7кг.
    Анджелина Джоли е на 40 и тежи 37кг.

Мега фен Аватара на solo_
    Цитирай Първоначално написано от ДОТА Виж мнението
    Височината кой ще я мисли?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от solo_ Виж мнението
    Височината кой ще я мисли?
    тия, които и правят ковчега

Цитирай Първоначално написано от ДОТА Виж мнението
    Ми, не. На 41 е и тежи с десет килограма повече. Във времето, в което беше с нормално тегло, е тежала 54 килограма.

А по темата - не ходете на психолог, а се консултирайте с диетолог. Психологът би ти трябвал, ако имаше анорексия, диетологът се занимава с яденето, със самия процес хранене. Той може да ти каже защо организмът ти реагира така на определени вещества, какво да правиш и как да "проядеш".

Мега фен Аватара на baby_baby
    Нормално е вашите да се ядосват все пак ги е грижа за теб и не искат да припадаш от глад

Просто яж каквото ти се яде но си яж редовно защото после лошо

Нормално е, когато от години не си яла дадена храна, стомахът ти да не я приема добре в началото. Хапвай постепенно и ще свикнеш в даден момент

Може да опиташ хранителни добавки от сорта на витамини, минерали и евентуално протеини. Препоръчвам също сурови ядки, сушени плодове, имат достатъчно калории и ще ти дадт енергия.
    Относно родителите ти, не се карай с тях когато стане въпрос за храна. Обясни им, че не искаш да се получава така и не зависи от теб.

Мега фен Аватара на kaRamella
    Град
    ilivewheretheskyends
    И моя баща бе същият.
    Както каза по-горе ива - хранителни добавки .. има всякакви вкусове-банан,ягода,шоколад,ванили ;

Ако искаш да свикнеш да хапваш и други храни винаги има начини. Най лесния начин е : Всеки ден по малко количество хапвай нещо което не ядеш в момента. Примерно половин домат или в най лошия случай 1/4 от домат и докато хапваш си представяй колко е вкусен и полезен. След него вече хапни нещо което обичаш. Този вариант е на пхисо основа. Като човек завършил в ТОХ-а съм запознат точно с този начин на "въвеждане на нова храна за деня". Пробвай това което ти казах и забрави за по горните мнения за бирени маии, хранителни добавки и така на татък. Едно, че си все още малка за тях второ те водят и до различен вид анемии, деистват и на съня. А и с тях може да станеш и по зле от сега. Просто всеки ден по малко яж нещо което сега не го понасяш. А и другото което е тук до 1 2г макс ще ти се увеличи апетита от възраста и може би сама ще почнеш да харесваш неща които сега не ги харесваш.

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    Wtf. Анемии друг път. Точно желязодефицитната ми анемия лекувах с добавки. Те не са заместител на разообразното хранене, да, но подсилват организма. Аз например риба не ям, защо да не пия рибено масло? И точно бирената мая няма индикации за странични ефекти. Че даже и проблеми с нервната система, лол.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Eli.xr Виж мнението
    Здравейте.
    Първо искам да кажа, че съм момиче на 15, 46кг.
    Имам следният проблем. Злояда съм. И не е да не ям определени храни, ами всичко не ям. От всички зеленчуци, мога да ям само краставици. От плодовете са само 3-4плода. От месото само кебапчета, кренвирши и салам. Това е . Като риба, сирене, домати, зеле, ориз, всякакви видове супи, стомахът не ми го понася. Опитам ли нещо друго освен кебапче или салам, повръщам го . И така съм 15 години. От 1 годинка съм спряла да ям. Нашите много се ядосват за това. Мислят за психолог, но според мен това изцяло си зависи от мен. Но какво мога да направя като повръщам тези храни ? И нормално ли е да го карам само на изброените по горе неща . Щом стане въпрос за храна, баща ми откача. Постоянно ми крещи в нас. Но не мога да му обясня, че не мога да ям. Много хора му обясниха, че постепенно трябва да се започне да ям, по - малко , но той не чува и ме кара по цяла чиния да ям от нещо което не съм яла никога. Според мен и други хора това не е правилен подход, но него въобще не го интересува.
    Моля да ми помогнете. Не съм анорексия, слаба съм, но не съм.
    Как да проям ? Или мога ли да го карам без тея храни ? Съвети ?
    пропуснала си да посочиш ръста си, има разлика между 150см и 160, и тя не е малка, защото ако си около 150, тогава си поне малко над нормалното си тегло, но ако си около 160, тогава си поне малко под него

Аз предлагам да ядеш от нещата, които понасяш в по-голямо количество, а тези, от които не можеш, просто си опитвай всеки ден по малко, по малко и с времето все повече и повече, докато не привикнеш. Аз също съм много злояда. Ти си едно прекрасно момиче, защото се опитваш да намериш решение на проблема. Но ако продължаваш да ги повръщаш, си посъветвай с психолог, тъй като проблемът е по-скоро психически, отколкото физически. Опитай се да не мислиш изобщо за това, че си яла нещо различно, разсей се - някой интересен филм, разходка и обръщай възможно най-малщо внимание на родителите си в това отношение. За известно време и аз имах проблеми с приемането на храна, брат ми също.

Всичко зависи от теб и от твоята психика и от твоето желание да промениш настоящия си режим на хранене.
    Опитвай да се захранваш т.е. да приемаш храни,които преди не си яла но в много малки количества може пък някои от тях да ти харесат.
    По горе четох,че ти предлагат да ядеш от нещата,които попринцип ядеш,но в по-големи количества,което пак е вариант.
    Уморявай се повече чрез спорт,опитвай нови храни и няма да е лошо да приемаш някакви видове витамини,минерали,фибри за да стане тялото ти по-здраво.

otidi na lekar ye

Повече от фен Аватара на xxKiFlAx
    Град
    гр.Плевен
    А аз много обичам домати не мога без тях
    ...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си