Здравейте, искам да попитам дали има някой, който да си е слагал гел лак и да каже някакви отзиви, да изясни точно какво представлява, как става цялата процедура и т.н и т.н абе общо взето всичко и дали мога да си закупя сама такъв гел лак и да си го слагам сама или трябва да при маникюрист. И другото, което исках да питам е за добро козметично студио или по-скоро добра маникюристка в Плевен, където цените да не са високи.
Аз си слагам.
По принцип супер много ми харесва много добре седи - прави ноктите по дебели и устойчиви, не се бели, не се губи блясъка на лака. Носила съм един гел-лак по 3 седмици нагоре и е изглеждал като в деня в който е сложен - идеален блясък и цвят, само ноктите ми отдолу са пораснали. Не се чудиш да се лакираш през ден, дали ще се получи, дали няма да си замажеш лака някъде - абе, спокойствие! А и ако си като мен с по-гадни нокти, които се чупят това е добър начин да пораснат. В един момент за около два месеца носене на гел-лак ми бяха станали невероятно дълги, постоянно ги подкъсявах и нищо, че в момента съм си с обикновен лак нямам проблеми с белене и чупене. Може би времето в което са стояли на спокойствие под лака е помогнало да израсте здрава плочка.
Иначе сама вкъщи не можеш да си го правиш, освен ако не си купиш лакове, инструменти, обезмаслител и лампа. След като ти оформи ноктите маникюристката ти слага специална основа за гел-лак. Пече се. После ти слага 2 слоя от самия лак, които също се пекат, ако искаш някакви декорации се правят и отгоре се слага топ лак за гел, който също се пече. Самите лакове, топ-лака и основата са по 60 лева (ако не ме лъже паметта от това, което тя ми каза). Свалянето на лака е доста бавно - завиват се ноктите в някакъв спец. лакочистител и седят така 30-40 минути, докато лака падне.
Моя съвет е за всичко това да си ходиш на маникюрист. Погледнато реално е веднъж в месеца, но си е удоволствие да се погрижат за теб, да ти оформи професионалист маникюра, декорациите, които може да ти направи. И после си ходиш с идеални нокти.
А поддръжката колко струва по-евтина ли е от слагането понеже аз питах една маникюристка и тя каза, че поддръжката също е 25лева колкото е и слагането ?
Виж сега, при гел-лак поддръжка няма. Просто ти го слагат и го свалят после целия като най-обикновен лак и ти слагат новия. Затова и цената е еднаква. Поддръжка има при удължаването с гел, но това не е гел-лака за който питаш ти.
аха ясно и моята маникюристка така ми беше казала, но се зачудих понеже една приятелка пък ми каза, че поддръжката била 10 лева и за това питам мерси за отделеното внимание![]()
Може и у вас да си го правиш.Според мен инвестицията си заслужаваше.Миналото лято си купих комплект на Bluesky shellac от една промоция в grabo.bg за 45 лева лака,топа и база.После си взех и лампа за 49 лева. За под 100 лева може да си купиш каквото ти трябва за начало. Не стана от първия път перфектно лакирането,но лесно се научаваш.Сега имам 5-6 цвята и отдавна ми се изплати инвестицията
Определено гел лак.
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
Аз съм вече 3-та седмица с тюркоазен гел лак и още изглежда добре.
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Не ви ли изтощава ноктите прекалено много?
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Само гел лак,това е новото в маникюра.Слагам си 2 пъти в месеца гел лак. Благодарение на него ноктите ми са дълги както никога досега. Свалянето става са 10-15 минути. За половин година не съм забелязала някакви проблеми или изтощаване на ноктите. Много зависи какъв гел лак си слагате и как го сваляте.Този който аз ползвам,пада с надраскване с пилата и после киснене в ацетон за 10 минути.Остатука,който не е паднал сам се сваля най-лесно с металния избутвач.Но обезателно никакво стържене с пилата до нокътя.Има гел лакове,които нямат сваляне с нищо,дори и със специалните течности дето уж били за свалянето им
я дайте малко повече подробности за този гел лак,че вече сериозно обмислям да си сложа това чудо вместо нокнопластика.И бях чела за някакъв "гелиш",каква е разликата или е едно и също.. изобщо не съм наясно с тези маникюрски истории :Д
Аз ползвам Bluesky.Лесно се нанася и лесно го свалям,а и имат много цветове. Gelish е по труден за махане после,иначе е добър също
Наистина много ми издържа този лак,близо 2 седмици бях с "мляко с мента" на същата фирма и само ноктите ми израснаха,но никакви проблеми,каквито с предишните лакирания съм имала . Скоро пак ще ходя на маникюр и ще искам да ме направят с някой от другите им цветове
Ако маникюристката ти има неоновите цветове на bluesky,пробвай този http://www.nail-bg.com/shop/51/desc/bluesky-neon-12
Страхотен е цвета. Разгледах каталога от линка и си харесах един друг http://www.nail-bg.com/shop/20/desc/bluesky-classic-521 Ама не ми се купува лак, ще потърся някой салон,който го има и ще се похваля после как е
Няма точно този цвят,но в момента съм с някакъв подобен и отгоре ми сложи светещ в тъмното лак за ефект
А такъв гел лак виждали ли сте http://www.youtube.com/watch?v=4KzkwSaJgOI
Видях го,ама в кой салон имат точно тоя лак?
Не знам. А ето с какво съм от днес http://alfa.kachi-snimka.info/vij.ph...372025127p.jpg Това е цвят А74
Супер е,ама от къде ги намираш тия цветове??? В салоните имат по 5-6 цвята,а за такива яки цветове не са и чували.Имат само някакви като за баба ми
Знам бееее,затова сама се правя.Купувам си лакчетата и готово. Тия на блускай имат всякакви цветове,но ги няма във всички салони
И аз съм с гел лак, много ми харесва. Не трепериш къде ще се обели и т.н. Стои много красиво и леко бляскаво, особено на френски маникюр. Не бих се занимавала у дома да си правя. В салона съм готова за 45 -50 мин.
Това е бъдещето.Беше ми писнало да се лакирам през ден и пак нещо да не е както трябва. Сега през 2 седмици да се лакирам,пак съм с перфектен маникюр
Купих си комплект гел лакове,топ и база на Bluesky и миналата седмица се лакирах.Имам още два цвята и нямам търпение да пробвам и тях. Накиснах ги в ацетон за сваляне и падна повечето от лака,но има още остатъци и с дървена клечка не мога да ги махна. Трябва ли ми нещо по здраво или с пилата да го почистя или още да го кисна???