- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- И аз нещо да Брекзит-на, де :)
http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-...iya-na-es.html
„И двете крайни тенденци - и тази за Федерални Европейски Щати, и тази за разпада на ЕС, са еднакво опасни. Ние сме европейци и нас ни обединяват общи ценности и история, а не бюрократични и финансови институции. ЕС беше създаден след две кървави войни не за да заличи европейските народи и да създаде хомо-европеикус, а за да превърне Европа в един общ мирен дом на всички европейци, независимо от тяхната национална, етническа, религиозна, расова или друга принадлежност. Създателите на Обединена Европа ни завещаха един съюз, който да ни даде неограничена свобода на движение на хора, стоки, капитали и услуги. Европа означава свобода, а не регулации. Свободата означава свободна конкуренция между отделните граждани и техните общности, а не унификация, регулация и преразпределение. Регулацията и преразпределението водят до бюрократизация, а тя до корупция и неефективност. Бюрократизацията и генерираната от нея корупция и неефективност са силата, която може да разруши ЕС..."
Цитатът е от статията на Иван Сотиров, която според мен не е за изпускане.
А и аз пак да си кажа, понеже от емоции по темата може вероятно да съм звучал като Хаяско или Пишпунта от космоса - не пропагандирам да следваме примера на англичаните сега, макар той да ми импонира, понеже на изхода на ЕС нас със сигурност ще ни прободат и халосат със „Сърпа и Чука“, което дори и сега ни го причиняват, но с известни задръжки. Обаче защо не покажем гръбнак поне като Вишеградската четворка, като Полша, Чехия, Словакия и Унгария? Да отстояваме повече националните си интереси, а не да сервилничим пред някаква администрация, която нито избираме, нито се отчита пред нас, нито пък й пука за нашето добруване. Ясно е, че Съюзът в този му вид се опитва да ни асимилира икономически, политически и дори културно и духовно и ние ще се окажем поредните самоубийци, ако му го позволим. Емиграцията ни вече е страшна, демографският срив ни довършва съвсем ("Отделът за населението" към ООН прогнозира, че най-тежкият за света такъв до 2050 г. ще е в България), отделно с бесни темпове си разпродаваме земите на чужди граждани... Трябва ли в един момент да се окаже, че в България няма нито българи, нито родна българска земя? И що за европейци тогава ще сме? Да не говорим, че си хвърляме бисерите на нашето християнско наследство в кочината на един антихристки мултикултурализъм, докато такива страшилища като Путин и Ердоган се надигат имперски... Май наистина ще трябва да извикаме Господ на помощ, но преди това все така ще спим ли?
Последно редактирано от Joe An : 07-03-2016 на 13:00