.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Не знам какво искам да уча след 12 клас...

Здравейте! В момента съм 11 клас и от скоро започнах да се замислям, че не ми остава почти никакво време докато завърша и трябва реша какво ще уча след това. Проблемът обаче, е че нямам никаква представа какво искам да уча... За момента съм се "насочил" към специалностите свързани с компютри (информатика , информационни технологии и тн.) , но нямам представа към кой университет да се насоча, дали тук или в чужбина...Някакви съвети или препоръки за специалностите или университетите? Мерси предварително!

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    За компютри ФМИ или ТУ. Другите не мисля, че стават (или поне тия, които излизат от другите университети имат по- малък шанс да си намерят работа).
    Въ науката намѣрихъ своитѣ граници, докато въ Църквата живѣя своята свобода.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    учи арабски, учи оцеляване във враждебна среда, учи как да се молиш на алах, всичко останало ще е ненужно в новото време

Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    учи арабски, учи оцеляване във враждебна среда, учи как да се молиш на алах, всичко останало ще е ненужно в новото време
    И наще това ми предлагат, обаче нещо не ми се иска....

Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    За компютри ФМИ или ТУ. Другите не мисля, че стават (или поне тия, които излизат от другите университети имат по- малък шанс да си намерят работа).
    Ясно, а доколкото разбрах във ФМИ се прави приемен изпит по математика?

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от TheDarkMatter Виж мнението
    За момента съм се "насочил" към специалностите свързани с компютри (информатика , информационни технологии и тн.) , но нямам представа към кой университет да се насоча, дали тук или в чужбина...Някакви съвети или препоръки за специалностите или университетите? Мерси предварително!
    Ако искаш да учиш и да се занимаваш с компютри приготви се за яко учене на математика - без това няма да минеш. Ако математиката не ти върви или не ти се занимава, по-добре учи нещо друго.

В чужбина ще е по-добре отколкото у нас (стига да не отидеш в някой измислен/западнал университет там), но за там ще трябва да знаеш добре чуждия език, на който ще се преподава.
    Успех !

Цитирай Първоначално написано от Грозния Виж мнението
    Ако искаш да учиш и да се занимаваш с компютри приготви се за яко учене на математика - без това няма да минеш. Ако математиката не ти върви или не ти се занимава, по-добре учи нещо друго.

В чужбина ще е по-добре отколкото у нас (стига да не отидеш в някой измислен/западнал университет там), но за там ще трябва да знаеш добре чуждия език, на който ще се преподава.
    Успех !
    Е сега вече изгубих всякаква надежда

Мега фен Аватара на Dwyd96

Много математика От всичко, което ще учи, ще му трябват само матрици, вектори и още няколко ЕЛЕМЕНТАРНИ неща...

"Ако математиката не му върви, да учел нещо друго" Ти как си представяш IT специалистите днес? Седнали с лист хартия и химикал и смятат интеграл от функция в интервал от минус майната си до плюс майната си????

Едит: Забравих и диференциалните уравнения

До автора: Програмист- ФМИ или СофтУни... Инженер- ТУ

За чужбина: САЩ, Великобритания, Скандинавските държави... (ЛИЧНО МНЕНИЕ)
    Последно редактирано от Dwyd96 : 10-15-2016 на 19:43

Цитирай Първоначално написано от Dwyd96 Виж мнението

Много математика От всичко, което ще учи, ще му трябват само матрици, вектори и още няколко ЕЛЕМЕНТАРНИ неща...

"Ако математиката не му върви, да учел нещо друго" Ти как си представяш IT специалистите днес? Седнали с лист хартия и химикал и смятат интеграл от функция в интервал от минус майната си до плюс майната си????

До автора: Програмист- ФМИ или СофтУни... Инженер- ТУ

За чужбина: САЩ, Великобритания, Скандинавските държави... (ЛИЧНО МНЕНИЕ)
    Ясно Мерси много!

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Dwyd96 Виж мнението
    и още няколко ЕЛЕМЕНТАРНИ неща...

Именно - ако авторът не може да се справя с тия неща - по добре изобщо да не се захваща да учи програмиране. За тебе може да са приятни, но на повечето хора не са и доста хора са се препънали в тях, опитвайки се да изкарат "вишото" !

Именно - ако авторът не може да се справя с тия неща - по добре изобщо да не се захваща да учи програмиране. За тебе може да са приятни, но на повечето хора не са и доста хора са се препънали в тях, опитвайки се да изкарат "вишото" !
    Те са лесни и е напълно възможно да ги научиш. По-скоро трябва да има развито логическо мислене, щото ако няма програмирането ще му е агония (ако се захване с по-сериозни проекти)...

В днешно време е напълно възможно и с висше образование да ровиш по кофите. Не си губи времето ами ходи да работиш и гледай да спестиш пари и да ги инвестираш в някакъв бизнес.

Аз съм си харесала специалността Биомедицинска електроника в ТУ-Варна. Хареса ми това, че съчетава много неща, които харесвам в едно, а именно - работа с компютър, разглобяване, изследване, ремонтиране и сглобяване на електроника и по някакъв начин си в здравеопазването и помагаш на хората. Има недостиг на специалисти в България и това е много обещаващо за нас младите. Пуснала съм тема, още е новичка, но се надявам да се включат хора и да я развием. Проучила съм доста и ще помогне с това което знам по темата. Който иска е добре дошъл http://www.teenproblem.net/forum/sho...троника
    Последно редактирано от z.koleva : 10-25-2016 на 13:51

Цитирай Първоначално написано от Рандомммм Виж мнението
    В днешно време е напълно възможно и с висше образование да ровиш по кофите. Не си губи времето ами ходи да работиш и гледай да спестиш пари и да ги инвестираш в някакъв бизнес.
    Но шанса да ровиш по кофите без образование е по-голям...

Автора не те пита дали да учи или не...
    Пита съвсем друго...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си