- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Не знам какво искам да уча след 12 клас...
Здравейте! В момента съм 11 клас и от скоро започнах да се замислям, че не ми остава почти никакво време докато завърша и трябва реша какво ще уча след това. Проблемът обаче, е че нямам никаква представа какво искам да уча... За момента съм се "насочил" към специалностите свързани с компютри (информатика , информационни технологии и тн.) , но нямам представа към кой университет да се насоча, дали тук или в чужбина...Някакви съвети или препоръки за специалностите или университетите? Мерси предварително!
За компютри ФМИ или ТУ. Другите не мисля, че стават (или поне тия, които излизат от другите университети имат по- малък шанс да си намерят работа).
Въ науката намѣрихъ своитѣ граници, докато въ Църквата живѣя своята свобода.
учи арабски, учи оцеляване във враждебна среда, учи как да се молиш на алах, всичко останало ще е ненужно в новото време
Ако искаш да учиш и да се занимаваш с компютри приготви се за яко учене на математика - без това няма да минеш. Ако математиката не ти върви или не ти се занимава, по-добре учи нещо друго.
В чужбина ще е по-добре отколкото у нас (стига да не отидеш в някой измислен/западнал университет там), но за там ще трябва да знаеш добре чуждия език, на който ще се преподава.
Успех!
![]()
![]()
![]()
![]()
Много математикаОт всичко, което ще учи, ще му трябват само матрици, вектори и още няколко ЕЛЕМЕНТАРНИ неща...
"Ако математиката не му върви, да учел нещо друго"Ти как си представяш IT специалистите днес? Седнали с лист хартия и химикал и смятат интеграл от функция в интервал от минус майната си до плюс майната си????
Едит: Забравих и диференциалните уравнения
До автора: Програмист- ФМИ или СофтУни... Инженер- ТУ
За чужбина: САЩ, Великобритания, Скандинавските държави... (ЛИЧНО МНЕНИЕ)
Последно редактирано от Dwyd96 : 10-15-2016 на 19:43
В днешно време е напълно възможно и с висше образование да ровиш по кофите. Не си губи времето ами ходи да работиш и гледай да спестиш пари и да ги инвестираш в някакъв бизнес.
Аз съм си харесала специалността Биомедицинска електроника в ТУ-Варна. Хареса ми това, че съчетава много неща, които харесвам в едно, а именно - работа с компютър, разглобяване, изследване, ремонтиране и сглобяване на електроника и по някакъв начин си в здравеопазването и помагаш на хората. Има недостиг на специалисти в България и това е много обещаващо за нас младите. Пуснала съм тема, още е новичка, но се надявам да се включат хора и да я развием. Проучила съм доста и ще помогне с това което знам по темата. Който иска е добре дошъл http://www.teenproblem.net/forum/sho...троника
Последно редактирано от z.koleva : 10-25-2016 на 13:51