- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Заслужава ли си да напусна нашата шибана държава.
Това е крайно преувеличено...крайно.Все едно слушам някой да ми разказва вчера как е играл GTA...
Теорията за "Равни права" ми е любима.Просто обичам да чета глупости.
А Това с връщането аз изобщо не го виждам,не знам как го виждаш ти.Цялата теория се крепи на един чист и прост егоизъм.Всеки си гледа какво има в паничката и джобчето.Това е.
кое е по-точно крайно преувеличеното защото аз като си бях лятото в къщи го видях с очите си, разбирам да го обясняваш на филанкешията от Патагония е да ама аз съм от тази държава все пак.
Аз не одобрявам в България за мангалите всичко без пари и само да си барат джоджана така всеки може, кинти на ръка безплатен ток, училища, права на човека, незнам си кво, чаай малко, аа като излезнат навънка защото и тука при мене съм виждал български мангусти, как плащат всичко и играят по правилата, как става номера ? Пускат те на безработни ако си работил като не си работил няма социали, значи ето, че можело явно да има "Равни Права"
Аз обичам да давам факти същото беше и в Инвестора тоя сайт е от техния конгломерат и там им давах факти и нищо насреща еее ?? Относно "преувеличеното" а това тука какво е ?
Пак стрелба в Слънчев бряг, размина се без пострадали
https://news.bg/crime/pak-strelba-v-...ostradali.html
Лекуват Митьо Очите в УМБАЛ „Софиямед“
https://trud.bg/article-5610713/
Дай ми факти които да ме опровергаят, за наталната астрология може ама тука трудно
ето и още "преувеличени работи" същото беше и със стрелбата за паркинг място
Нямало мутри в „Червило“, а сбиване между клиенти
http://www.trio.bg/%D0%BD%D1%8F%D0%B...5%D0%B6%D0%B4/
Последно редактирано от michaelis : 11-29-2016 на 22:31
Последно редактирано от haritov : 11-30-2016 на 04:18
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
мамини детенца ли ?ми ок успех с промените с хора като Домусчиев, Банев, Бинев, Гайтански, Златев и всички други "мъжки" герои дет си имате там. Ше се стрелям аз че това "било на еди кой си и е негово" мда сигур бащиния му е или маминия кат телевизиите на дебелия дет мама била директор на завод и после му завещала това онова
![]()
Абе хора, осъзнайте се. Живеем в 21 век, интернационални времена. Вече не е като преди 30 години. Съвсем нормално е човек да живее 10 години на едйо място, после на друго, после на трето. Да изучава нови култури, места и хора. Аз лично бих смятала живота си за загубен ако примерно прекарам 30 годино седейки на едно място, било то България или Англия....
аз бих предпочел да сме както другите нормални държави, учиш, работиш си в държавата, водиш нормален живот и като толкова искам да видя други страни отивам на екскурзия и ги виждам. Когато аз живея и работя на друго място, аз дефакто подпомагам чуждата икономика, а не своята. Ако идваха при нас квалифицирани кадри чужденци да работят и да гледат "нашия начин на живот и култура" ние нямаше да хоим никъде навън да работим щяхме да си стоим в къщи и само по екскурзии както правят в развитите държави. Е да но е точно обратното
По тази логика, защо слушаме американска музика? Те слушат ли нашата? Или пък защо гледаш английски футбол...англичаните гледат ли Леввски- ЦСКА?
Защото са модерната Империя на нашето време в което живеем. Не, не я слушат нашата. Не не гледам футбол не ме интересува, не те също не гледат ЦСКА /Левски, също и не празнуват Йордановден и не хвърлят кръста в Темза, не обикалят кукери Бъкингамския дворец и не се пеят народни песни в Капитолия, да НО се празнува Helloween и St. Valentine в България, слуша се и се наподобява Американска музика, учи се техният език и т.н.
С две думи всякакви ценности вървят ама еднопосочно от там насам, добре моята теза е, че ако ще ставаме мултикултурализъм то трябва да има движение на ценности и в двете посоки. Защо ние трябва да строим Джамии пак по Англоамериканска заповед, а арабите не строят църкви ?
-> следва, че нашата култура лека полека става Титаник.
Последно редактирано от michaelis : 11-30-2016 на 10:49
Това е въпрос от философско естество.
Според мен всеки може да избере да действа според себе си, а не според институция, в която е неволно попаднал по непонятни за него стечения на съдбата.
Нека сме българи, но най-вече сме хора със страсти, мечти и цели, а ако сме чужди на човека като личност, то няма да разберем настоящия суверенитет като свобода, но като задължение.
и така докато не ни приобщят към някоя друга държава понеже сме се напълно сляли по бит и култура с тях
аман от лигавщини и глупости
преди 1000г царете ни учеха да имаме едни обичаи един език и една вяра и това ни запази като народ и държава
сега чуждите държави ни учат на точно обратното
аз от 5г давам парите времето нервите и тялото си за народа и не съжалявам и ще продължавам да го правя
а тия дето бягат и клюмват главата и казват не мога да ''направя нищо'' пред оня чичко са точно мамини детенца
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Аз ЖИВЕЯ в момента тук и ти казвам какво АЗ виждам.Ти като си се прибрал лятото и си прочел един вестник,поседял си в мутренски заведения и си се заслушал да чуеш какво казват по новините,какво точно знаеш?Стой си там,където си,мрънкай,обиждай,използв й всякакви имена,за да се покажеш като възможно най-интелигентния и знаещия.
Мога да ти дам колкото си искаш факти,но най-неопровержимият факт е,че ти нито живееш тук,нито се опитваш да дадеш своя принос за подобряване на ситуацията,което постоянно натякваш,че искаш,та чак и мечта ти било...В момента си стоиш пред компютъра с нищо повече от голото си самочувствие и константно недоволство.Чети си статийките,слушай медиите и кротувай.Защото ти чакаш някой да "оправи" държавата ти,за да можеш да се върнеш в нея.Такива сте ми пределно ясни.
Това го обяснявам на този "филанкешия",който е най-великият българин,патриот и възрожденец,който пише велики теории на "дет,кот" и не слага запетаи и за капак-не живее тук,за разлика от мен.Аз не допускам да ми се дава акъл от този индивид.
Призовавам те да си избереш някой друг,на когото да говориш на въпреки.На мен ми е загуба на време.
Последно редактирано от LadyTerrible : 11-30-2016 на 21:01
Въпроса който трябва да си отговориш е защо ще бъде по-добре ако не си в България? Кое е това което ще подпомогне? Защо? Смяташ ли, че ще можеш да направиш нещо след като ще трябва да минеш през всичко което си написал +, че си на чуждо место, +, че си сам, +, че е на друг език, + друга култура и тн... Ако нищо не можеш да постигнещ на родното си място, нищо и няма да направиш на чуждо място... Живота в чужбина НЕ Е лесен и не е розов!!! НЕ Е като по филмите! Никой няма да те чака с торбата пари и отворени ръце!!!
Хубаво е попътуваш, да видиш, да видиш и друг възглед над нещата, но ти гарантирам, че няма да станеш цар само защото ви във великата чужбина...