.
Затворена тема
Страница 240 от 300 ПървиПърви ... 140190230236237238239240241242243244250290 ... ПоследнаПърви
Резултати от 5 976 до 6 000 от общо 7495
    Мега фен Аватара на tori
    Аз бях на „Ще бъдеш в бяло“, цялата зала освирка произведението, аз се ухилих щастливо. <3
    Успех на всички зрелостници утре.

ОН: Излиза ми се. Ама много ми се излиза... :д И ми се яде сладко. Още по-много, отколкото ми се излиза даже. Някой за компания?
    квак

Мега фен Аватара на Lilanda
    Цитирай Първоначално написано от Ivaaaaa Виж мнението
    Никой не хареса вапцаров.
    Това ми е супер странно да го прочета, наистина. Това е единственият автор от всички, при който каквото пише, това означава. Далчев пък е лесен, защото всеки си го вижда по свой си начин и там можеш да пишеш какви ли не глупости. А Ботев няма да дадат, защото пише сааааамо за робството, което не им е много драга тема в момента. Аз днес за пръв път чух, че на някого Йовков не му е приятен за писане също...;д Но да, понякога най-лесните неща се оказват по-трудни.

Впрочем госпожата ми по БЕЛ каза, че като са се падали "Книгите", резултатите са били много слаби и е била много изненадана.

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    Аз пък съм чувала, че далчев бил най-трудният автор.
    И ся, не ме хейтвайте, имам право на лично мнение, но според мен 90% процента от стихотворенията са... безинтересни. Славейков? Wtf. Дебелянов, яворов, ботев, вапцаров и май всички освен смирненски и далчев са скучни. Имаме добри произведения/автори, които не са включени в програмата, а би трябвало. Би било хубаво и да има повече романи. Имаме прекрасни романи, тук поне и включително тези, които се учат. Програмата е мн тъпа
    За кого се сещаш, когато се сещаш за някого?

На мен Вапцаров ми е любимец като цяло. Славейков и аз не го харесвам, П. Р. Славейков е много по-добър според мен.

И разбира се, че имаш право на лично мнение, просто коментираме. ;д

И да, много еднообразен е материалът, включително и Далчев има много по-хубави произведения, макар и аз да харесвам матуритетните. Но какво да се прави, това се решили по-ентелегентните от нас от МОН.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    На мен ми беше под игото (2012), не го бях чела, но имах 25 точки (от 30) поне, защото на теста се бях издънила :Д на литературата ( 5.51 докарах)

Не мога да дам мнение за проидведенията, само Ботев четох :Д (но някой ден ще наваксам)
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на deitona22
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Lilanda Виж мнението
    На мен Вапцаров ми е любимец като цяло. Славейков и аз не го харесвам, П. Р. Славейков е много по-добър според мен.
    Аз Вазов и Ботев много ги харесвам и таях надежда да се падне "Под Игото" или нещо на Ботев.
    Но пък и "Тютюн" не е лош.След време ще го прочета отново.
    С кеф си изчетох двата тома.
    Учудващо интересно ми беше,на фона на "Железния светилник",примерно.

Време е да ви се падне Дебелянов или Смирненски,може и Милев.
    Последно редактирано от deitona22 : 05-18-2017 на 18:38
    There is no dark side
    of the moon really.
    Matter of fact
    it's all dark..

Недей, Милев недей...

За Дебелянов и Смирненски може да се молиш. ;д

едит: Лягам си аз, утре ще кажа как е минало. ;д
    Последно редактирано от Lilanda : 05-18-2017 на 18:45

Мега фен Аватара на AnarchyBoy
    Тютюн
    "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.
    Moral of the story: "In life no one helps you, once you're fucked.

Спомням си, че като бях 12ти клас.. Сряда666 ме навиваше да го прочета.. ама аз супер много отказвах.. след което се докопах до съкратена версия с най-важното събрано.. есенцията.. прочетох го и толкова ми хареса, че го избозих 2 пъти.. един след друг.. буквално затварям и отварям ПАК.. готиничък си е...
    Dr. Gregory House

Before sex, you help each other to get naked, after sex you only dress yourself.

Абе някой помни ли 2013 на матурите к'во се падна?? Знам само, че се бях изненадал и импровизирах... но оценката ми беше екстра..
    Dr. Gregory House

Здрасти брат как е от много време не сме се виждали какво става с тебе ?
    - О ами завърших две доктурантури и така
    - Ами супер , доматите по колко ги даваш

Успех на матурата

Ебасии и чудото , 1/3 от тука дванайсетокласници малее а аз си викам че сте на 20-25 повечето а то ехеее

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от corbV2 Виж мнението
    Сетил съм се, откакто съм го видял тоя профил. А ти що си толкова прост, каква е тайната ти?
    Няма тайна - аз съм си аз (себе си) . Нали това е - "бъди себе си"?! Ето, аз съм себе си .

А ти защо си толкова злобен и агресивен?
    Сигурно е от пълноценния ти социален и сексуален живот, а ?
    Цитирай Първоначално написано от Rengur Виж мнението
    всички тук знаем, че сте инфлуенсър във форума

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    Аз на т'ва кино му се израдвах, най-лесното от Вапцаровите според мен.
    А и като се има предвид, че написах първото си есе на матурата, съм предоволна от резултата :Д

Успех, Лиленце!
    Всеки ден ми е екзистенциална криза.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    при мен матурите бяха толкова отдавна та чак не е било
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    при мен матурите бяха толкова отдавна та чак не е било
    Старши, по наше време пък нямаше матури. Деба, кога мина това време, почувствах се дърт...
    Welcome to the Jungle...

Мега фен Аватара на anonymous908491
    аз на матурата отидох трезвен, което беше голям успех
    не само аз бях трезвен, и останалите от класа също, което вече е огромен успех

Мега фен Аватара на tori
    Като заговорихме за матури, сетих се за това. https://youtu.be/Xp_zBlg5_Tw
    квак

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Цитирай Първоначално написано от Ewok Виж мнението
    може да ходим заедно, да видят какво пиче си станала
    Искаш да изплакнеш очите с готини батковци ли? Ама на около 23 не са ли ти твърде малки?

Иначе сбирките са много готино нещо. Не знам какво толкова не им харесвате.
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Голям фен Аватара на lunacy
    успех, Лиланда
    миналата година се падна Гераците, аз не помня дали го бях чела или не
    имах над 5 и 50, не съм сигурна точно колко
    ще се справите

произведенията по БЕЛ за масово глупави, така че каквото и да изкарате, деца, не го взимайте присърце

аз харесвам произведенията на Милев и Вапцаров
    а Септември е шедьовър;
    Последно редактирано от lunacy : 05-18-2017 на 20:53

Мега фен Аватара на Niakoitam
    Пък ние бяхме гъзари и само ни плашеха с матурите, но...ни се размина. Дойдоха чак 3 години по-късно...
    За сметка на това пък бяхме първия или втория випуск дето го хвана 12ти клас.
    Последно редактирано от Niakoitam : 05-18-2017 на 21:01
    Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!

Banned Фен
    Естествено, че си курва, почти всички жени сте курви, защото единствения начин да не сте курви е да се задържите с един мъж от началото до края, което за вас в повечето случай е невъзможно и за нас е, но в наша защита много повече мъже остават истински лоялни по дълго време, а не само привидно, просто не сме добри лъжци и обичаме да се хвалим .. Разбира се има различни употреби курва.. Първа, втора трета употреба и колкото по нататъка толкова по евтина стока и по рискова инвестиция за по малко ползи плюс като стара кола, може да ви остави посредата на пътя в пустинята или по време на живото застрашаваща операция, където някой трябва да се грижи за вас след това, а ти разчиташе на жената, което между другото се случва и на живо за жалост..

Защо думата курвар не е толкова обидна, колкото думата курва.. Еми елементарно... Мъжа е пастата за зъби, която поддържа зъбите стабилни и няма особен проблем да я ползва който си иска и всички ще са доволни и с бели зъби, а жената е четката за зъби... Сега ако е твоя и само ти си я ползваш си щастлив... Евентуално ако някой близък приятел няма друг избор в гората или ддз я ползва, ще я измиеш, залееш с белина, но пак... Йуу... Но ако знаеш, че цялото село са я ползвали, няма да я доближиш с 5 метрова пръчка нали ?!

Мега фен Аватара на Rakshy
    Очаквах ива да е по-стихотворенчеста, уви

Дори в съзнанието ми беше като няква фенка на Далчев Хвърляш пръст по хората и гледаш зимни спортове...

След като ми се наложи да гугълна какво ми се падна на матурата, защото нямах никакъв спомен, видях че е "Гераците" и се сетих как не го бях чел. Изкарах над 5,50 на тази матура, 5,64 или нещо такова. Също така почти не бях учил. Смисл сравнено със средностатистическия човек, изкарал подобна оценка, моето учене на нищо не прилича. Бях ходил на няколко урока и то само защото майка ми настояваше и то заради граматиката ми. Малко ми е през кура как пиша и не понасям пълен и кратък член. Намирам ги за леко безсмислени. В английския с едно "the" къде къде по-лесно е. Подлог и сказуемо, бляк.

Стихотворенията и лириката като цяло винаги са ми допадали повече. Мисля, че основната причина е дължината. Имайки предвид, че не успях да прочета "Под игото", защото ми доскуча, а такива неща като светилника, тютюна и кво беше онова третото, дори през акъла не ми е минавало да ги чета. Гледах светилничето на театър и ако трябва да бъда честен не ми хареса... Но пък гледах и "Гео", което ми хареса на боклук. Септември ми е едно от любимите дълги неща

В стихотворенията виждам много повече творчество сякаш, нищо че не понасям коврата Багряна. Просто като прочетох нещата ѝ и като разбрах историята каква е, веднага я анатемосах. То пък взе, че се случи и даскалката ни да не я харесва, та в часовете беше див trashtalk колко морално нищожна е

Съгласен съм, че системата е малко скапана и ѝ трябва освежаване. Но не съм съгласен за останалото с авторите - тоя е скучен, оня е скучен. На мен Далчев ми беше скучен, защото не виждах нищо смислено - описваш няква обстановка, голяма работа. В тези на Дебелянов, например в "Един убит", има толкова много смисъл, толкова много творчество някак.Просто е богато. Не всеки може да види това, разбира се. На Вапцаров също са прекрасни повечето. "Песен за човека", стига, тва е факан шедьовър.

Не смятам, че нивото ни на осъзнатост съвпада с темпа на взмане на произведения. Решенията са 2, или да се работи върху развитието на индивидите, или да се промени програмата по наличното развитие.
    Например, не знам колко от вас са чели "Дервишово семе" или са го имали в учебниците. Мисля, че се учи към 5-6 клас. Тва разказче ли е, кво е, има тоооооооооооолкова много смисъл, който ти просто на тази възраст нямаш никакъв шанс да разбереш, защото просто акъла ти не е там. Мога да заложа пари, че половината население между 18 и 45 годишна възраст няма да вдене за житейския урок, който може да получи. Тва е такова някво ground breaking, ако успееш да го вденеш в 5-6 клас, че ти се ебава психиката направо. Или пък "Малкият принц", Иисусе, в тази малка прекрасна книжчица има по-добри уроци отколкото в Корана, ебати. Изобщо не е за времето, в което го четем. Или пък Смирненски - учихме "Братчетата на Гаврош" наизуст. Толкова тегаво ти става като ги четеш, с такава мъка е заредено цялото нещо. Има още някви произведения, за които не се сещам в момента, но със сигурност си спомням емоционалната драскотина, която е останала в съзнанието ми.

Мисля, че това, което се учи трябва да е комбинация между забавно и поучително и дълбоко (deep). Трябва да се вкара Хари Потър и LotR, както и примерно Шерлок Холмс. Някви такива класики, защо не и книга за огън и лед, ебати. Дайте на децата това, което искат. Покажете им световете, които ти дава литературата и размислите, които може да породи. Сложете Ботев, сложете още автори, които са писали за освобождението на техните нации или общества, заложете идеята за свободата като цяло, моралния аспект, какво е да си свободен, защо е важно да си свободен, трябва ли да си свободен, какво става ако не си свободен. Какво се прави в света, как да бъдеш мъж, как да бъдеш жена, как да бъдеш изобщо. Когато четеш трябва да ти е интересно, трябва да те грабва, трябва да създава нов свят. Аз имам чувството, че тва ми беше отнето, все едно някой ми го открадна, просто защото не можех да намеря какво ми се чете и процеса се случваше насила, защото трябваше да чета за училище, трябваше да чета за това или за онова, и момента с "искам да чета" повечето пъти се губеше. Това не трябва да става с идните поколения, защото литературата е ценна, тя е шибано съкровище, за което на никого не му пука или дори да му пука не го оценява достатъчно.

енд оф рант

успех на тези, които няма да спят тази нощ от притеснение
    There is some good in this world, and it's worth fighting for.
    J.R.R. Tolkien

My childhood did not prepare me for the fact that the world is full of cruel and bitter things.
    J. Robert Oppenheimer

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Ракши е прав
    Не всички сме готови за информацията, която ни сервират.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Цитирай Първоначално написано от PathToOuroboros Виж мнението
    Естествено, че си курва, почти всички жени сте курви, защото единствения начин да не сте курви е да се задържите с един мъж от началото до края, което за вас в повечето случай е невъзможно и за нас е, но в наша защита много повече мъже остават истински лоялни по дълго време, а не само привидно, просто не сме добри лъжци и обичаме да се хвалим .. Разбира се има различни употреби курва.. Първа, втора трета употреба и колкото по нататъка толкова по евтина стока и по рискова инвестиция за по малко ползи плюс като стара кола, може да ви остави посредата на пътя в пустинята или по време на живото застрашаваща операция, където някой трябва да се грижи за вас след това, а ти разчиташе на жената, което между другото се случва и на живо за жалост..

Защо думата курвар не е толкова обидна, колкото думата курва.. Еми елементарно... Мъжа е пастата за зъби, която поддържа зъбите стабилни и няма особен проблем да я ползва който си иска и всички ще са доволни и с бели зъби, а жената е четката за зъби... Сега ако е твоя и само ти си я ползваш си щастлив... Евентуално ако някой близък приятел няма друг избор в гората или ддз я ползва, ще я измиеш, залееш с белина, но пак... Йуу... Но ако знаеш, че цялото село са я ползвали, няма да я доближиш с 5 метрова пръчка нали ?!
    Грозни думи...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си