- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- ДНЕВНИК: Как се чувствате? vol. 36
успех и с това.
съжалявам, че истината не ти изнася. изводите ти за моята скромна личност са грешни. ако животните можеха да говорят, щяха да потвърдят, така де и двама-трима човека също могат. не знам кой е Паулу Коелю.
/само тори ми разбра шегата, може би 'щото е безчувстена кучка, която въпреки това се занимава с медицина.
Последно редактирано от pandabear : 05-23-2017 на 14:41
Няма да взимам страна
Само минавам да вметна, че хрисотемис/ифигения/да не й назовавам и 3тия ник, да няма драма) има проблем с:
- вечно оправдаване на всеки, без да поставя здравословни граници
- жертвеност (жертва е на х или сестра и е жертва на у, пък родителите не иска да ги тревожи, защото са жертва на z)
Т.е. няма ясно дефинирани представи за граници, роли и отговорности според ролите - и вечно има някакво "чудовище" в разказа.
Звучи сякаш чувстваш огромна вина
По темата - как е proxy war на нашенски, на сръбски е посреднически рат , при нас трябва да е посредническа война?
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
истината е по средата.
да можем да допускаме другите до себе си без страх е едно. и е хубаво, да. да можем да приобщаваме желаещите в обществата ни без параноя.
но пък съвсем да не отстояваш абсолютно никакви принципи - съвсем друго. което като че ли се промотира доста активно - приемай, ама безусловно. а не би трябвало на всяка плява да се дава мегдан. трябва сериозно отсяване кой влиза в една държава и кой не, както и всякакъв род курсове по език, култура и т.н.
а защо обикновено терористичните актове са от хора, 2-3 поколение мигранти, е много интересен казус. най-често това са хора, които изпадат в аномия. изолирани са от другите, не са приети много добре (поради различни причини, за някои от които самите те са си отговорни), и такива хора обикновено са объркани и търсят идентичност в прекалена религиозност, което определено изкривява поведението им и ги тика към престъпност и капсулиране.
като мисля за това неизбежно се сещам че всичко е въпрос на морал и на принципи, които са индивидидуални и е хубаво всеки един човек лично да ги изповядва. т.е. някакви традиционни ценности, разбирай християнство. за да отстояваш нормалните неща и да остракираш ненормалните, без обаче да изпадаш в прекален страх и параноя. просто да се прояви твърдост в принципите. за да има ред и да продължава културата и да могат да се асимилират прииждащите групи и да е реална и възможна интеграцията им - ама наистина. а и това ще рефлектира и на политиката.
не може да се опитваш да вкараш държавата в този процес, поне не и изцяло, тя не може да върши това вместо обществото. не и ефективно. иначе това неизбежно води до контрол, следене (рано или късно и на собствените поданици) и съответно "национал-социализъм", от което някои тук се опасяваха. или обратното - ще налага политики за приемственост, които създават излишно напрежение и изкуствено противопоставяне.
всички тук май наистина не осъзнават главната причина за всичко
ако лице от н народност дойде в страната ми да хвърля бомби
без проблем ще живея в държава н 20 години и някой ден ще пусна бум на голям стадион
държавния тероризъм и лицеменрието на краварите и всички смятащи се за развити държави е довело до това
не може някой да реши да ме демократизира и да се сърди, че му режа главата в някой момент
лицемерие е да ревете за 20 човека, а за 2000 да не ви пука, щото са далеч от вас/всъщност тия 2000 са на по-близко/
лицемерие е да изберете идиот да ви води държавата, идиотът да нападне друга държава, а след това да питате защо
пък най-голямото лицемерие на западняците е как подкрепят най-големия терорист и спонсор на терористи в средния изток СА и в същото време да наричат други терористи
ония ден Тръмп подписа договор за 100 милиарда за доставка на оръжие със СА, да не мислите, че половината от него няма да бъде дадено на терористи и няма да се използва за подобни бум
какво лицемерие? къде аз съм написала, че не ми пука за други невинни погубени хора? пука ми, но повече ми пука за т'ва, че не може просто защото "еди коя си сила" ти е хвърляла бомби в държавата (както ти се изрази) в отговор на т'ва ТИ да отидеш, и да затриеш още невинни животни. за т'ва и казах, че т'ва с "всички хора са еднакви навсякъде" е пълна глупост. аз ако отида в Сирия с цел доброволно да помагам на пострадали и страдащи семейства и да "изпълня дълга си" като ги гръмна, баси, и ще бъда ли оправдана?
Последно редактирано от pandabear : 05-23-2017 на 15:19
corb, то за т'ва кръстоносните походи не са били нещо лошо
srs
our culture is supreme
papu, баси тъпите манипулативни неща.
ако трябва да сме съвсем коректни, то трябва да се избиват политици с политици, не да страдат невинните хорица. двупосочно е т'ва
твоите, моите, техните
да кажем не политици, а твоята държава
а както и нашите кретени пратиха "демократи" с камуфлаж в техните държави
така и ние вече сме тяхна цел