- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Кожата на лицето ми се бели
Здр-те,
след 4ри последователни дни и 5 мазания с гарниер пюр актив 3 в 1, кожата ми около носа и брадичката започна да се бели... С какво да се намажа, за да ми мине и колко често да ползвам вече този гарниер?
Последно редактирано от валка : 11-17-2016 на 06:48
Не съм ползвала гарниер за грижа за кожата - какво пише на опаковката на продукта, какво обещава? Какъв тип ти е кожата? А за какъв тип е продукта? Ако е за мазна кожа и е супер агресивен, може да пресуши доста. Или пък да има нещо за химическа ексфолиация в състава си - AHA киселини или нещо такова, алкохол също може да причини това салициловата киселина и тя. Евентуално може и да проявяваш алергична реакция. Намери си крем с хубави хидратиращи и подхранващи вещества и свойства и хубаво почистващо, но гледай добре за какъв тип кожа е, пак да кажа. И какво има в състава, де. По състава се разбира от какво не ти е понесло, ако е така въобще. Също можеш да правиш и домашни маски или да си купиш хубава маска.
Пий и повечко вода, хидратацията отвътре е нещо важно и няма да подобри само кожата, а цялостното ти състояние.
Бтв, в студа и вятъра навън също можеш да получиш люспене по лицето.
Като измиващ гел:
подходящ за ежедневна грижа
нанесете върху влажно лице, с масажни движения
изплакнете обилно с вода
Като ексфолиант:
подходящ за всекидневна грижа
нанесете и масажирайте, като акцентирате върху челото, носа и брадичката
изплакнете обилно с вода
Като маска за лице:
използвайте 2 - 3 пъти седмично
нанесете върху лицето, като избягвате зоната около очите
оставете да подейства за 3 минути и изплакнете с вода
В друг форум момиче е написало, че е за мазна кожа този продукт...
Явно затова така се получи, понеже моята кожа не е мазна....
Щеше да е хубаво ако пишеше в информацията за продукта, че е за мазна кожа, но... свършен факт.
Ще търся някакво кремче да се мажа и да ми мине, пък ще опитам занапред 1 път седмично с гарниера, пък да видим дали ще се получи отново.
Много ти благодаря за отделеното време.
Кожата ти е дехидратирана. Използвай по-нежни продукти.
спри гарниер явно не влияе на твойта кожа пробвай нещо друго
“In order to be irreplaceable, one must always be different.”
Преди две години имах подобен проблем отново с продукт на Garnier. Дерматоложката ми препоръча Eudermol 0 и за два дни се оправих.
Имам проблем със сухата кожа и зимата често се случваше да се бели в областта около носа ( не повлияна от даден продукт, просто е суха ), ставаше чак на рани. И аз ползвах Eudermol, като бях бая доволна... също мога да ти препоръчам Eucerin Aquaporin Active за ежедневно хидратиращо кремче, доста добра работа върши и е лек, не е мазен. Аз лично в допълнение, периодично си правех домашни маски с бадемово масло или зехтин. Общо взето трябва да си поддържаш кожата добре хидратирана. Ако имаш проблем с омазняването все пак ти препоръчвам да се насочиш към някакъв друг почистващ продукт, не Гарние, аз съм доволна от Виши нормадерм (един синьо-зелен), но не помня колко пари беше в България, може да е една идея по-скъпичък.
Този продукт на гарниер е агресивен за кожа, която не е хипер мазна според мен :/
Вечер зехтин + захаросан мед, всяка вечер или поне през вечер, по-приятно нещо не съм ползвала досега.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...