- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво може да се направи?
Против пропагандата в учебниците по история, които се изучават задължително, а оценките определят в голяма степен кандидатстването за много университети, защото влизат в общия бал?
Какво може да се направи децата да не бъдат системно учени на лъжи!
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Това не променя факта, че ученикът е длъжен да бъде изпитан на официалния учебен материал.
Също така се обезсмисля значението на образователната институция.
Училището има възпитаваща функция.
Има много неграмотни родители. Училището е средството, което прави децата им ''грамотни''.
Неграмотните родители не могат да изучават децата си във всички образователни направления.
Неграмотни родители не знаят нищо по история.
Общо взето си си бъркал в задника, докато си мислил примера. Подобно на човечето в подписа на профила ти. действието му е със същата сила.
Така е, но фактите от историята не се променят толкова често и лесно, колкото тяхната интерпретация! Ти нали затова пусна темата или си забравил?!
До голяма стемен, но не съвсем. По-важно е не да научиш един куп факти, а да ги интерпретираш.
Ааа не! Възпитаващата роля е на семейството, а не на училището!
Не става въпрос родителите да обучават децата си вкъщи, а да насърчават детето да търси информация и от други източници. Да му подарят книга например, а не да чакат само на училището и на учебниците.
Нещата са така както ти казах, без значение дали ти харесва или не.
Като цяло проблемът е в образователната система. Най-важното, според мен, е изграждането на собствено мнение от различни източници. По този начин ще изградиш собствен начин на мислене и няма да бъдеш подлаган на пропагандата, която ни залива ежедневно. Именно неспособността да мислиш самостоятелно е причината подрастващите поколения все повече да вярват на това, което четат без да напрягат мозъците си.
"Only a fool learns from his own mistakes. The wise man learns from the mistakes of others."