Здравейте.... не знам дали това е подходящия раздел за тази тема,но тъй като част от професията е учението избрах този раздел..
Бих искал да изкажете своето мнение за професията готвач и най вече ако има някой от този бранш.
От дете искам да съм готвач и не мога да си представя да върша някаква друга работа...Сега уча средно образование в специализиран клас „кетъринг и хотелиерство” и съм на 17 карам 18...Многоо често претеглям плюсовете и минусите в главата си и се чудя далидали не изпускам някой фактор за това бих искал и вашето мнение и по един конкретен въпрос :
ДА ПРОДЪЛЖА ЛИ ОБРАЗОВАНИЕТО СИ В ТАЗИ ПОСОКА СЛЕД 12 КЛАС ИЛИ ДА СЕ ЗАХВАЩАМ СЪС СТАЖУВАНЕ И РАБОТА?
Аз лично смятам че в тази професия е нужен стаж и време прекарано в кухнята ,а не над учебник..разбира се трябва баланс между двете но уча кетъринг от вече 4 години и ми остава още 1 и смятам че съм положил основа на която да градя..Дори ходя на извънкласни по естетика и дизайн (окрасяване и карвинг),имаме практика всяка седмица и ходих на стаж за 10 дни по празниците в един 5 звезден спа хотел с търговска зала 300 човека. Работата я вършех с удоволствие и дори в свободното си време сстоях в кухнята.
Смятам професията за много интересна и креативна, но виждам един голям минус и той е че точно по празниците съм на работа и няма много време за семейство. Плюсове също има но се взирам много в минусите които ме плашат.. Може би защото съм още млад но ме е малко страх да напусна домът и семейтвото. Аз съм от малък град и ще трябва да работя далеч от домът. Осъзнавам че няма да имам време и за приятелка,ноно всичко си има цена...
Извинете за правописните и пунктуационните грешки. Умен съм,но съм малко неграмотен