Ами пусни се. Имаше някви федерации по културизъм. Разглеждал съм сайтовете им. И на тях има обявени разни турнири и конкурси. Мистър Фитнес и подобни неща. На тези сайтове има информация за дати и условия за участие. Просто използвай Гугъл търсачката, напиши ключови думи "федерация по културизъм, турнири по културизъм" и подобни неща.
В условията на България мисля, че наградите не са големи. Имаше май парични награди за първите трима или петима в класирането. Останалите сигурно не вземат нищо. Победителя и подгласниците му понякога получават големи опаковки с хранителни добавки, най-често качествен протеин.
Възможностите за печалба от добра физическа форма са според мен в комерсиалната област. Примерно реклама на бельо, бански, слипове, спортни стоки. Снимка на твоето тяло украсява опаковките на тези стоки за което получаваш процент. Някои културисти участват в клипове на поп и фолкзвезди за което им се плаща. Има и вариант да качиш видеоклип с твоя демонстрация на добрата ти културистична форма в някои сайтове и сетне да получиш някакъв хонорар при голям брой посещения и гледания на клипа.
Едно момче от тоя сайт, точно на 17 години, беше участвал на турнир по фитнес в Гърция. И там май даваха добри награди. Взе лесно първо място без сериозна конкуренция от гръцка страна. Но и това беше преди кризата в Гърция.
Можеш също да станеш инструктор в някой по-луксозен фитнес център ,може би като навършиш 18. На запад и в Америка са вече добре платените турнири.
Хм, като пишеш "доста добро тяло и мускули" що не пуснеш някоя снимка (може да скриеш лицето) за да видим наистина ли е така и имаш ли някви шансове от конкуренцията или само ти смяташ, че си направил такова тяло и мускули

По принцип всеки на тая възраст смята, че той е нещо най-най.

Но иначе, ако наистина не си внушаваш за добрата си форма и това е наистина така, си на доста подходяща възраст за подобни турнири.
Обаче доброто представяне на такива конкурси зависи много не само от това какво показваш, а и как го показваш. Тоест от доброто позиране, техниката. Ако стигнеш до там, не е лошо някой инструктор с опит на такива конкурси да те подготви. Има някои подробности дори кога да пиеш вода преди турнира и каква диета да спазваш и какви тренировки (и кога) да правиш в последните дни, за да има максимален визуален ефект на самия турнир.