Здравейте! Някои хора умеят да се гримират, други не. За тези другите, като мен, бихте ли споделили някакви трикове за по-лесно нанасяне на очна линия? Благодаря предварително!
Пробвай на не-гримирано лице и очи няколко пъти да сложиш, да я махнеш и пак да сложиш. Така ще ти свикне ръката с нанасянето, пък и можеш да си играеш да триеш до възможно най-голяма еднаквост на двете очи.
Или пробвай с тиксо, най-вероятно това ще е най-лесния вариант. Или почистваш с клечка за уши - суха за там, където ще чистиш по самия клепач и съвсем леко влажна за опашката, за да я отсечеш. Почестването на опашката става и с дегримьор и синтетична плоска четка, а като остане петно кожа без ФДТ и коректор, отсичаш опашката и с коректор.
Най-удобните очни линии за начинаещи ми се струват тези тип писалка, но писалките се държат с писеца надолу, за да не изсъхват. Може да пробваш и с такава гел/крем и четка ама не обещавам, че ще ти е по-лесно.
^ не мисля че е добра идея да трие грим със суха клечка за уши/тампон, а пък дори и да е току-що нанесен Д: аз слагам дегримьор, иначе е доста неприятно и поне при мен остават следи
от моя опит, най-удобни за начинаещи са стандартните очни линии, аз не успях да свикна с тези тип "писалка" Д:
авторке, ако имаш 'hooded' очички, потърси видео уроци за такъв тип око-аз по принцип умея да слагам очна линия що-годе добре, но съм се пробвала на позната с такъв тип очи и ми е доста по-трудно
иначе, според мен просто си очертай долната част на клепача тъничко, а с опашката прави каквото искаш Д: аз много обичам да я правя дълга и тънка, понякога пък е мъничка Д: поиграй си и прецени какво ти харесва;
Ми, не знам, мен ми е по-удобно така, докато е още мокра очната линия, щото не се омазва и не сваля сенките. Вече на кой както му е удобно, де. Поне при мен това работи.