- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- ТУ София - Машинен Инженер
Я кажете как протича един ден в ТУ. Например Телекомуникациите от колко до колко часа си там. Лекции, почивки и така нататък. А фитнеса може ли да се ползва всеки ден или само когато имаш час ?
Ми ставам в 8, закусвам и се оправям за университета. След 1~2 часа се събуждам и осъзнавам, че пак не съм отишъл на лекция и лягам да си доспя. Събуждам се и отивам за втората половина на втората лекция, след това обикновено имам упражнения и се прибирам
Сега сериозно:
Отваряш графика в сайта на ТУ и гледашKaто цяло първи курс почти всеки ден си в университета, след това спира да ти пука и започваш да ходиш само на упражненията..
Фитнеса може да се ползва когато има часове.
"Абсурд - това е грях без Бог"
Сартр.
Друг вариант - отиваш за лекции евентуално, лющиш карти в парника, решаваш, че и на семинарни няма да влезеш, идва лабораторно, половин час преди него надраскаш някакъв протокол като да има, пред вратата прочетеш два реда от упражнението, влизаш, правиш упражнение и си заминаваш.
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Ахахахах, ного ви е забавен студентския живот хд. При мен е скучно. Няма купуване на изпити, почти няма преписване и получаваш оценка пропорционална на знанията.
За кого се сещаш, когато се сещаш за някого?
Къде видя някой да говори за купуване на изпити, преписване и оценки? За купуване на изпити в ТУ-София съм чувал разни слухове, но никога никой преподавател до момента не е давал дори знак, че може да се случи. Преписване винаги и навсякъде е възможно, друг е въпросът, че на нас по доста предмети ни дават да ползваме някакви материали, просто защото няма смисъл да помним формули наизуст. Оценка до сега се е случвало 1-2 пъти да ми я завишат леко. Практиката показва, че е доста по-вероятно да ти я занижат или директно да те скъсат без да са ти погледнали работата.![]()
Не визирам нещо конкретно за купуването. Но съм чувала слухове.
Слуховете и аз съм ги чувал, както циганчето чуло колко е хубаво да ядеш вафла от баща си, който е гледал как един яде вафла.Във факултетите с по-малко студенти може и да има някакви далавери, но в по-популярните или няма, или се вършат достатъчно скрито. От моят поток не съм чул някой да си е купил изпит. Фактът, че малко повече от 50% от започналите отпаднаха е показателен, а след тази сесия, вероятно ще отпаднат още доста хора, щото аз знам за поне 10-тина човека, които записаха този семестър на границата със 7 висящи изпита.
Наистина. Поне в моя курс е така. Винаги късат някой, който не е научил. Винаги съм получавала адекватна оценка. Единственото, което не е съвсем яко е, че много рядко се пишат оценки като 4-5. Или знаеш всичко перфектно или ще се видим септември, понякога тройка по милост. Книжката ми е доказателство. 99% процента шестици и една тройка, понеже преподавателят като че ли ме хареса, хаха.
Знам... Във втори курс ТЕ-то си го взех в седмицата за отработване поради тази причина.![]()
Взимането на изпити в голяма степен не зависи от доцента , а от моралът на директорът. Връзкарите най-често се пропускат от дирекцията.
да, много луд тоя кораб
при нас доцента по висша математика взимаше по 80лв на изпит, ако е тррябвало да дели с ректора сигурно за него са оставали 20лв тцтц
някви нови/малки/ му направиха инсценировка и идваха от няква телевизия да го тормозят както ся тия от господари на ефира гониха един от хранителновкусовия
Не отричам , че и това го има.
Братленце аз питам когато ти нямаш час, но трябва да блъскаш. Сега едни 40-50 лв. за карта по-добре да си ги спестиш, след като университета си има фитнес. Мисълта ми е всеки ден отиваш и ако има час и е отворен влизаш и си тренираш ? Някой прави ли ти проблеми?
: |
Мн си буквален.
Не бях от учениците, които казваха, че квадратното уравнение няма да им трябва в живота, но ето, че наистина не ми трябва![]()
Това е доста далеч от истината. На ръка всеки трябва да чертае/скицира. Това не се прави, защото живеем в миналия век, а просто, защото изгражда пространствено мислене и спомага за научаването на проекционните зависимости. Всеки инженер трябва да може да драсне на лист хартия идеята която му се върти в главата. За математиката отново бъркаш - математика не ти трябва за да извеждаш формули, а за да може да пресмяташ това, което ще ползваш в практиката. Няма съвременен конструктор който да се занимава с AutoCad, а SolidWorks и подобните му са доста далече точно от тоя AutoCad. Изчисления на SolidWorks също не очаквай да правиш, това не ти е калкулатор.