- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Откраднат/изгубен телефон
Здравейте! Днес ми откраднаха телефона или си го изгубих, и бих искала да попитам дали знаете начини за откриване на местоположението. Не ми се ходи в полицията, защото нищо не вършат и от горе на всичко съставят актове. Телефонът ми е изключен преди 6 часа и чрез Find My Device видях къде се е намирал тогава на място, на което днес не съм ходила и евентуално крадецът е бил. Но нищо повече това е било преди 6 часа. Звъннах на оператора, но той е нямал право да дава такава информация и ме посъветва да се обърна към полицията, но няма смисъл. Ще се радвам ако някой се е сблъсквал с такъв проблем и ми сподели как да го реша, тъй като не ми е важен толкова телефонът, а информацията в него. Благодаря Ви предварително!
деградиралия можеше да ти каже как да си го намериш бързо
ама се обижда като му кажат, че е деградирал и млъква
Как ще го намери бързо, че ми е интересно? Ако човека, който е откраднал телефона има минимални знания - просто забрави за него. Като цяло и в полицията да го търсиш, пак шанса е малък, но все пак щом имаш последното му местоположение отиди в полицията в случай, че имат камера на съответното място или нещо подобно.
А защо след като телефонът е бил достъпен чрез услугата 'Find My Device' не го и заключи? Информацията няма как да бъде изтеглена на спрял телефон, а пуснат ли го той пак ще е откриваем за управление.
Привет, благодаря Ви за мненията)) Най-вероятно няма да го намеря или ще пия студената вода ...
Относно за камерите има да , но едва ли полицията ще се занимава ... @dimitar_ak опитах се да го спра от приложението, но не ми позволява, има опция и за звънене отново не става, явно като е изключен вече тези опции не действат. Благодаря Ви отново! Усмихнат уикенд от мен!
Също така търсих доста информация относно тези случаи на кражба и попаднах на този коментар в някой от форумите :
"Колеги,потърпевш съм,пък и право съм завършил,така че чуйте истината.Преди години е имало издирване по IMEI на крадени телефони,защото такъв е бил законът.Много хора са зарадвани с намерени апарати и не са били необходими връзки или ходатайства за тая работа.В последствие тази процедура(проследяване по IMEI)влиза като Специализирано Разузнавателно Средство(СРС).Това става,защото е злоупотребявано с лесния и неограничен достъп до ситемата.Буквално е можело да дадеш 100 лева на някой полицай и той да ти проследи IMEI и съответно човека,който носи телефона.Бат Бойко е казал БАСТА на тая свободия и е вкарал процедурата в закона за СРС.Което означава,че не може да се търси телефон,а вече трябва да имаме образувано производство по НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС за престъпление с телесна повреда и да се търси човека в който се подозира,че е съответния телефон.Съответно делото се образува от прокурор и по негова инициатива се иска от СЪДИЯ ползване на СРС проследяване на заподозрян,чрез проследяване на предполагаемо ползван от него телефон с еди къв си IMEI. Хипотезата е ,ако по време на кражбата ви е нанесена телесна повреда-средна или тежка. Тогава може да се образува наказателно производство и,както е описано по-горе,може да се търси използване на СРС. ''
Надявам се повече хора да разберат за промените.
IMEI за нищо няма да помогне. Откраднат телефон едва ли се държи повече от няколко дена след което се продава на новият си собствени, който не подозира, че е краден.