.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 24 от общо 24

Hybrid View

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Indistinct Виж мнението
    Правилно ли е твърдението за промяната в ценностите на човека с навлизането му в дигиталната ера?
    Кои са вашите ценности?
    Технологиите променят бита, определено. В момента комуникацията се осъществява бързо, на момента, хората постоянно разполагат с изобилие от информация и това няма как да не се отрази на тяхното внимание. Но всичко зависи от възпитанието на човека и това в каква среда е. Технологиите не е задължително да влияят зле на хората. Според мен проблемът е по-глобален и специално в България за това допринасят съвкупност от фактори, като занижаване качеството на образованието, спорта, културата, срив на средната класа, дегенератски медии, пропагандиращи дегенератски начин на живот и т.н.

Цитирай Първоначално написано от Indistinct Виж мнението
    Точно в тази посока е и моят въпрос. Изменят ли се ценностите на човека, когато е изложен на технологиите? Скоро попаднах в ситуация, в която близък човек, с когото отдавна не се бях виждала, просто си извади телефона и тотално ме игнорира, въпреки че и двамата бяхме пътували с цел да се видим. Къде отиват ценности като истинската комуникация, общуването очи в очи, уважението? Лично смятам, че част от ценностите като състрадание, общуване, доверие и т.н. също се "дигитализират" и при някои започват да отсъстват от невиртуалния свят.
    А ти как реагира?
    Иначе да, когато човек не общува, социалните му умения закърняват.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от nqmamNervi Виж мнението
    Технологиите променят бита, определено. В момента комуникацията се осъществява бързо, на момента, хората постоянно разполагат с изобилие от информация и това няма как да не се отрази на тяхното внимание. Но всичко зависи от възпитанието на човека и това в каква среда е. Технологиите не е задължително да влияят зле на хората. Според мен проблемът е по-глобален и специално в България за това допринасят съвкупност от фактори, като занижаване качеството на образованието, спорта, културата, срив на средната класа, дегенератски медии, пропагандиращи дегенератски начин на живот и т.н.
    Това не е само в България, но мейнстрийм медиите са като бездънни кладенци с помия, за това си прав.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си