Цитирай Първоначално написано от Ivaaaaa Виж мнението
Преди време през ръцете ми мина учебник по психиатрия, където хомосексуалността се красифицираше като девиация, ако не и болест. Не мога да си спомня. Затворих този учебник шумно, казвайки си наум “баси хомофобите”.

Полово предавани инфекции можеш да получиш и чрез безразборен хетеросексуален секс. Затова човек трябва да поддържа моногамни връзки с доверен партьор, предварително изследван. Аз винаги ги карам да се изследват за основни болести като хепатит Б и Ц, ХИВ, ХПВ, хламидия, че дори и залязващия сифилис и каквото още ми дойде на акъла в момента.
Учебникът по психиатрия трябва да е бил мноооооооого стар и да е бил от НРБ. В МКБ-9 е записан така през 77-ма. 1990 година излиза МКБ-10 и отпада от списъка. Американската психиатрична асоциация го премахва от тяхната класификация още през 73-та.
Иначе в българските учебници масово се пишат глупости, в един по МБС (само ти ще ме разбереш за кой предмет става дума май) имаше цитати от евангелия, библия и т.н.

Иначе да, предаването на половите инфекции не зависи от пола на партньора. Ти цял преглед им правиш Малко множко ми се вижда. Иначе ппц трябва и с мастурбацията да се внимава, че може да се получат и инфекции от мръсни ръце или предмети и при жени и при мъже.