Изпита по спорт зависи от спорта, който си избрал. Ако например си избереш плуване, има норматив. Ако си избереш народни танци (което е най-лесното) всички танцувате заедно, госпожата седи и анализира и накрая излизат оценки. По-ниска оценка от 5 на спорт не се пише, дори нищо да не можеш да правиш като хората. Другите спортове са футбол, бокс, волейбол, баскетбол, тенис (искат пръчки за тенис и топки) аеробика, обща физическа подготовка (сложно е да обяснявам защо го има, но е свързано с общата програма на т.н. военни лекари във ВВМУ), както и ветроходство. Ветроходството обаче са мн малки отбори и мисля, че се минава първо платен курс.
Спортът за Медицина е 2 години, съответно 4 семестъра. Можеш всеки семестър да си избираш нов спорт. Накрая от всеки семестър оценката минава средно аритметично и става 6.... не питай как и защо
Ако не ти се играе спорт, както на мен, записваш се на народни танци, влачиш се там бавно бавно и накрая най-малко 5 ще ти пишат със сигурност.
Учебниците... специфично е за всеки предмет. По някои предмети има учебни или протоколни тетрадки, които университетът продава абсолютно нелегално. По други предмети, като латински, се купуват от госпожата, но иначе ги има и в книжарницата.
По трети предмети като анатомия и цитология, се купуват на черно пак от книжарницата.
Учебници задължителни в пряк смисъл няма. Има препоръчителна литература. Аз не съм от най-блестящите студенти, но си уча от разни електронни учебници на компа и от лекциите. Всички лекции се качват в една електронна платформа и можеш да си ги видиш по всяко едно време (освен когато професорката по биохимия не си е пила лекарствата и полудее).
На упражнение се уточняват протоколни тетрадки, учебници, неща подобни. На лекция също, но е по-трудно и неудобно. Учебниците в голяма част за първи и втори курс ги има сканирани. Има предмети по които много трудно се учи от учебник, както биохимия например, тъй като той е един мега смотан и се разминава драстично с програмата.
М/у помощник фармацевт и магистър фармацевт нищо не мога да ти кажа конкретно, освен че едното е ОКС бакалавър, а другото е магистър и се учи различно дълго време. Тъй като си момче, и за двете ще влезеш много лесно. За магистър фармацевт със сигурност, тъй като между медицина, дентална и фармация, при фармация бала пада най-мощно.
P.S. Спортовете се провеждат на различни места. Футболът със сигурност не е в уни, шот няма място. Тенисът, ббал, вбал, бокс, нар танци, аеробика са също в уни. Плуването е на майната си във Възраждане и са късни часове късно следобед обикновено.
Последно редактирано от dexofen : 09-15-2018 на 08:50