Здравейте! На 15 съм. Изобщо нямам идея защо пиша това, но просто се надявам да получа някой добър съвет!
От 3 години живея с нашите. 3 години са защото съм отгледана от баба си и живях при нея. Откакто се преместихме при тях, защото се налагаше скандалите не спираха. Баба ми и майка ми се карат всеки ден за всякакви неща, когато баща ми се прибере започва рунд 2-ри между майка ми и него заради пари... Просто не се издържа, но имам и друг проблем. Когато бях малка майка ми идваше само за да напазарува, да се скара с баба ми и си тръгваше. Почти не си говорехме, не излизахме заедно и всякакви неща, които майка и дъщеря би трябвало да правят. Баба ми стана най-близкият човек и имам нужда да споделям само с нея. Но майка ми просто е отвратителна... Тя не работи и не си изкарва парите сама... проси от чичо ми, който работи в друга държава и изкарва много пари... Не иска да работи... Взима от спестяванията ми с обещанието, че ще ги върне, което така и не се случва, обещава ми друго жилище, в което мога да живея спокойно с баба, но си остава само с обещанието, дори и играе в казината и залага пари. (вече изгубихме няколко коли от залагания), занимава се с лихвари и т.н. Общува с мен само, когато и трябва нещо... (най-често пари), идва до мен започва да ми говори колко ме обича и след това ми иска пари??? Ще ви разкажа една случка - Котето ми беше умряло аз седях до стената и плачех тя влезна мина покрай мен погледна през прозореца и излезна оставяйки ме да плача сама... кажете ми това нормално ли е ? Сега понеже вече не разговарям почти с нея, защото нямам желание просто, тя започва да ме обвинява и да казва, че не съм възпитана добре и да обвинява баба ми. Постоянно тряска врати и казва как плаче защото не съм искала да говоря с нея и минава с изречението ''това го няма никъде другаде''. Когато не искам да направя нещо, което тя иска веднага говори с баба ми и я кара да ме накара да го направя все едно аз не съм човек и не мога да реша сама... И сега ме пита защо не искам да разговарям с нея? Моля ви дайте ми съвет защото вече съм супер изморена от всичко това...