.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 228

Hybrid View

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от TrollFactory Виж мнението
    Говориш пълни глупости, другарю! Моля, не обърквайте потребителите тук само, защото не сте чел нищо "комунистическо". Аз съм и то доста и мога да кажа следното по повод на глупостите, които пишете.

Първо, това твърдение, че не са се били сменяли никога строевете е пълно плиткоумие и псевдоанализ. Имало е първобитен строй, после първобитно общинен строй, после феодален строй, капиталистически строй, буржоазен строй... Така че, да кажеш "Няма нито един строй от човешката история, който да е бил нещо различно от сегашният." е лиспа на всякаква историческа грамотност.

Второ, каква ти "идея"? Идеята е нещо, което не съществува другаде извън главата на някой. Форма на абстракция, вид идеализъм. Ако дадена идея се наложи колективно насила, тогава имаме строй! А идеолозите на този строй, такъв какъвто светът го опозна, бяха Маркс, Енгелс и Ленин! Те са идеолозите на целия комунизъм! Радикален, колосален и "доказан" от тях като по същество като "диктатура на пролетариата". Повтарям ДИКТАТУРА! Затова имаш една основна партия (комунистическа), която според идеологията на комунизма трябва да изгради комунистически строй, в който всички власти се сливат в една и всичко е централизирано, планово и "равно за всички" досущ като в един пчелен кошер. Всички други поетични захаросани глупости за свобода, братство, равенство са просто абстракции. Всички чакаха този глупав строй да падне и тази тъпа "идея" да остане в историята веднъж и за винаги. Само ти и още някои объркани соц носталгици другари все повтаряте, че "комунизмът не бил правилно приложен" (А какъв е правилният начин?) и смятате, че го валидирате като кажете, че 100 годишният експеримент с човечеството (продължаващ в дадени страни и до ден днешен като например в С. Корея) не е достатъчен ами "трябва още търпение". Вие всички трябва да сте доста повредени, за да твърдите това с "цялото си сърце". Разумът на човечеството отдавна е дал оценка на комунизма и го е захвърлил на бунището на световната история, а вие искате да му съживите трупа като д-р Франкенщайн.

Става въпрос за живота като ценност и това как всички са равни пред закона. Има съществена разлика между "естесвени права и свободи на човека" и "социално равнище/статус". Ако си недостатъчно капацитетен, за да разбереш ясната разлика между тези две неща, просто няма какво да си говорим. Ако ти смяташ, че е справедливо да бъдеш оценен колкото един хигиенист, нищо не ти пречи при следващото ти интервю за работа да попиташ интервюиращия "каква е най-ниската заплата тук, например тази на чистача?" и да си я поискаш. Или ако случайно си шефче, нека поставим въпроса така: защо не направиш всички заплати във фирмата си еднакви за всички? От тези на чистача, до тези на счетоводителя и на самия теб. Всички да взимате по равно. Правилно ли ще е според теб?
    Четенето с РАЗБИРАНЕ не ти се е отдавало в училище, а? Или може би просто наистина си тролиш, извъртайки думите нарочно. И в двата случая от мен имаш много здраве, пращам те при Грозния.

Супер фен Аватара на RedArmy
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Четенето с РАЗБИРАНЕ не ти се е отдавало в училище, а? Или може би просто наистина си тролиш, извъртайки думите нарочно. И в двата случая от мен имаш много здраве, пращам те при Грозния.
    Аз, специално, с малки изключения, се подписвам под твоите постове.

Колкото до това с жените - тук не съм съгласен. Жената е човек, също като мъжа и не трябва да бъде третирана като някакъв роб, който да служи на мъжа и да няма право на глас. Ако видиш, че нещо и тежи и можеш да и помогнеш - направи го, грижи се за нея. Друг е въпроса, че жените искат да са ПОВЕЧЕ от мъжете, а не равни с тях, въпреки че казват, че искат това. Ако трябва да си избираме пердета за стаята или килим, разбира се, че ще питам първо нея, защото повечето от мъжете (включително и аз) не разбираме от такива неща. Но за чисто мъжки неща, те трябва да се допитват до нас. Общо взето решенията трябва да се взимат заедно, за да има хармония и разбирателство, а не деспотизъм.

Между другото, като изключим някои особености, като царицата-майка например, пчелите са пример за организирано комунистическо общество.
    Последно редактирано от RedArmy : 05-26-2020 на 20:30
    Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
    Преодолеть пространство и простор,
    Нам разум дал стальные руки-крылья,
    А вместо сердца — пламенный мотор.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си