- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Какво им пречи да Вярват.
това въобще не ми го казвай на мен, защото не аз съм измислил и не аз използвам думата/понятието "атеист", за истинският Господ Бог, а оттам и за мен, съществуват две основни категории хора, първата са верческите/духовните служители/дейци, а втората потребителите т.е. невярващите/нерелигиозните/неокултистите, когато някои от първата категория вършат верческа/духовна неправда, тогава Бог нарича това в Бибията с думи като "грях" и "беззаконие", но невярващите/нерелигиозните/неокултистите няма как да вършат верческо/духовно беззаконие защото не са вярващи/религиозни/окултисти, така че, виждаш ли сега как твоите притеснения относно някакви евентуални мои погрешни разбирания са напразни
Последно редактирано от npp : 01-24-2012 на 17:00
има кой, и това най-малкото са органите на реда наричани полиция и съдебната власт/система наричани прокуратура и съд, така че не бързай да се радваш толкова, защото това дори е написано и в Светото Писание т.е. в Библията: "Всеки човек да се покорява на властите, които са над него; защото няма власт, която да не е от Бога, и колкото власти има, те са отредени от Бога. Затова, който се противи на властта, противи се на Божията наредба; а които се противят ще навлекат осъждане на себе си. Защото владетелите(т.е. органите на реда) не причиняват страх на добротвореца, но на злотвореца. Искаш ли, прочее, да се не боиш от властта? Върши добро, и ще бъдеш похвален от нея; понеже владетелят е(т.е. понеже служителя на реда е един вид) Божий служител за твоя полза. Но ако вършиш зло, да се боиш; защото той не носи напразно сабята(т.е. оръжието/санкцията), понеже е(т.е. понеже е един вид) Божий служител, мъздовъздател(т.е. орган на реда) за докарване гняв, върху(т.е. за да възпира престъплението(-ята) на) този, който върши зло. Затова нужно е да се покорявате не само поради страх от гнева, но и заради съвестта. Понеже за тая причина и данък плащате. Защото владетелите са(т.е. защото органите на реда и служителите на данъчната система са един вид) Божии служители, които постоянно се занимават с тая длъжност(т.е. докато органите на реда пазят реда в държавата, онези от данъчната система им осигуряват заплати за да изпълняват тази длъжност). Отдавайте на всички дължимото: комуто се дължи данък, данъка; комуто мито, митото; комуто страх, страха; комуто почит, почитта." Римляни 13: 1-7, като лично аз на никой не пожелавам да си има проблеми с държавните служби, дано да няма повече проблеми
Последно редактирано от npp : 01-24-2012 на 17:16
напротив, вече беше отговорено, макар и да не съм проповедник, нито каквото и да е там, но все пак вече казахме че всеки, който върши верческо/духовно беззаконие, независимо как нарича себе си или как някой друг нарича него, такъв човек е верчески/духовен беззаконик, и има Небесни Власти, такива като Архангел Михаил и Неговите Ангели, Които са назначени от Бога да бъдат Небесни Органи на реда в вярата/духовността, така че, ако вършиш верческо/духовно беззаконие тогава побързай да спреш да го правиш преди да си имаш работа с Небесните Органи на реда, а ако не вършиш такова беззаконие, тогава не ще има кой да ти противостои в това отношение, иначе ще има, ето един пример от Библията за това: "Валаам стана на сутринта, оседла ослицата си, и отиде с моавските първенци(т.е. с арабските/персийските духовници). Но Божият гняв пламна за гдето отиде; и ангел Господен застана на пътя пред Валаама, за да му се възпротиви; (а той яздеше на ослицата си, и двамата му слуги бяха с него). И понеже ослицата видя, че ангел Господен стоеше на пътя с гол нож в ръка, ослицата се отби от пътя и отиваше към полето; а Валаам удари ослицата, за да я оправи в пътя. Тогава ангелът Господен застана на един нисък път между лозята, дето имаше преграда отсам и преграда оттам край пътя. И понеже ослицата видя ангела Господен, облегна се към зида и притисна Валаамовата нога до зида; и той я удари пак. После ангелът Господен отиде още напред и застана на едно тясно място, гдето нямаше къде да се отбие ни надясно ни наляво. И понеже ослицата видя ангела Господен, тя падна под Валаама; а Валаам се разлюти и удари ослицата с тоягата си. Тогава Господ отвори устата на ослицата, и тя рече на Валаама: Що съм ти сторила та ме биеш вече три пъти? А Валаам рече на ослицата: Защото се подигра с мене. Ах, да имах нож в ръката си! сега бих те заклал. И ослицата рече на Валаама: Не съм ли аз твоята ослица, на която си яздил през целия си живот до днес? Имала ли съм навик друг път да ти правя така? А той рече: Не. Тогава Господ отвори очите на Валаама, и той видя ангела Господен стоящ на пътя с гол нож в ръката си; и преклони глава и падна на лицето си. И ангелът Господен му каза: Ти защо би ослицата си вече три пъти? Ето, аз излязох да ти се съпротивя, защото пътят(т.е. защото вярата) ти не е прав(-а, -една) пред мене; и ослицата ме видя и се отби от мене, ето, три пъти; ако да не бе се отбила от мене, до сега да съм те убил, а нея да съм оставил жива. Тогава Валаам рече на ангела Господен: Съгреших, защото не знаех, че ти стоеше на пътя против мене; и сега, ако това не ти е угодно, аз ще се върна. А ангелът Господен рече на Валаама: Иди с човеците; но само словото, което ти кажа, него да говориш. И тъй, Валаам отиде с Валаковите първенци." Числа 22: 21-35
Последно редактирано от npp : 01-24-2012 на 17:38
Хайде спри да ми отговаряш като врачка с цитати и недомлъвки.Кажи ясно и точно без цитати постиш ли?