- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Какъв е шансът да съм бременна? :[
Иди и на друг гинеколог. Този гледа ли ти яйчниците ?
И аз имах такива шантави проблеми, още ги имам. Веднъж бях 3 седмици в "цикъл", този месец пак се проточи повече от обикновенното и не е нормално. Ама аз си знам проблема - поликистозни яйчници. Имах и аз такива болки, а по принцип никога нищо не ме е боляло преди, по време или след менструация, освен малко кръста.
Ходих при два гинеколога, няколко пъти, едната ми казва едно, другите нищо не казват, все едно ми няма нищо. Питам, разпитвам и нищо не ми казват. Размотават ме и ме карат да чакам 3 месеца за резултат от цитонамазка.
Абе.. иди на друг гинеколог и питай всичко, което те интересува, без да се притесняваш. Бъди малко нахална ако трябва. Аз се оставях да ме размотават, докато накрая не издържах и се развиках в кабинета. Явно още в началото трябваше така да реагирам, за да ми обърне някой шибаняк внимание.
Друго, не искам да те плаша, просто ще ти дам пример, че едните ти лепват няква диагноза и те тъпчат с лекарства, а като идеш при друг, става ясно, че нищо ти няма. На една позната й бяха казали, че единия яйчник не функционира и че има рак. Тва в България, после идва тук и отива по спешност да я прегледат пак и й казват, че всичко е нормално и няма рак, яйчниците също са добре..
Имай предвид, че по принцип цитонамазка на момичета под 25 не трябва да се прави, защото до 25 годишна възраст матката се изменя и е възможно да се появят някви аномалии, които след време изчезват от самосебеси (матката се "самолекува" един вид). Като станеш на 25 вече би трябвало всичко да е нормално и ако не е, тогава трябва да те лекуват. И все пак има изключения и е хубаво да вземеш някакви мерки отрано. Просто не се доверявай на един единствен гинеколог, а посети още някой, за да си по-сигурна.
Последно редактирано от djipsito : 01-27-2012 на 14:04
Първоначално написано от antifashionshit