.
Резултати от 1 до 16 от общо 16

Threaded View

Супер фен Аватара на oTPoBHa
    Цитирай Първоначално написано от Йоан Виж мнението
    Здравей! И аз снимам бая в последните ~2 години. Като за начало бих искал да поясня, че професионалните фотоапарати струват поне 5 бона (само тялото). Затова има и потребителски клас огледално-рефлексни фотоапарати, струващи по ~1000 лв най-евтините. Аз си купих един преди половин година. Но техниката не е най-важното - от най-голямо значение е кой снима. Така че се захващай да четеш Аз съм придобил всичките си знания и умения от интернет (има немалко сайтове с уроци). Преди да си купя сегашния апарат, се бях зарибил да снимам с телефона си, ето тук можеш да видиш няколко от най-добрите ми снимки с него А тук съм подбрал по-добрите си, направени с фотоапарата ми.
    Съветът ми е след като научиш основните неща във фотографията и си сигурна, че ще развиваш хобито си, да си купиш една SLR система (ако го позволява бюджета). Напоследък виждам много хора, които не разбират много от фотография, но са си купили огледално-рефлексни фотоапарати, смятайки, че те са професионални и че с тях ще правят ултра-хипер-мега яките снимки Не си струва да се снима с такъв фотоапарат на автоматичен режим
    Успех!
    Мне, не съм съгласна за някои неща.
    Фотографията колкото е изкуство, толкова е и занаят - учи се чрез практика. От интернет можеш да прочетеш много за похвати, техники и т.н., но всичко се усвоява най-добре по време на снимане. Можеш да четеш много за това какво е aperture, какво значение има ISO към shooting conditions и т.н. и пак да не можеш да се сетиш, че при високо осветяване ISO трява да е minimal, за да се получи снимката. Можеш да четеш много за noise и пак да не се сетиш, че високо ISO дава много noise. Може да е каквото и да е, мисълта ми беше, че прочетенето се овладява най-добре чрез практика, в момента на снимане.
    Другото което е - не можеш да седнеш да четеш фотографска литература и чак тогава да решиш, че това ще бъде хобито ти и накрая да си закупиш нещо по-евтино, един вид за да не се прецакаш, защото може и да се окаже, че това няма да е хобито ти.
    Доста неправилен подход. След като на човек му харесва да се занимава, трябва да се стреми в посока закупуване на максимално добър за бюджета му апарат. Нещата трябва да се съчетават - литература с практика ПО ЕДНО И СЪЩО ВРЕМЕ, иначе няма резултат.
    Още: важно е НА КАКВО ще се учиш, защото хубавият фотоапарат те предразполага към свобода и удобство при снимане, което един апарат тип "насочи и снимай" не би могъл да ти даде. Още повече, че цените на ДСЛР-ите започват доста да падат. Вече за 799 лв можеш да си вземеш Канон тяло + китов обектив, което според мен е идеално за начало и цената е доста добра. Човек не трябва да се сравнява с другите! Какво означава това, че всички са си взели баснословни фотоапарати и не знаят как да ги ползват? Ами тогава, за всеки случай, дай и аз да не си взимам, че току-виж съм станал като тях. Глупости! Ако имаш възможност си взимаш, кой какво, за какво и за колко си го е взел, не трябва да те касае! Евтиното накрая винаги излиза по-скъпо!
    Последно редактирано от oTPoBHa : 01-28-2012 на 20:13

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си