.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16

Hybrid View

дам, няма смисъл да си купуваш Nikon, ако не можеш да снимаш?
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Цитирай Първоначално написано от BrainlessROCKBABY Виж мнението
    дам, няма смисъл да си купуваш Nikon, ако не можеш да снимаш?
    Същото важи и за Канон/Сони/Пентакс/Олимпус и която и да е друга марка.
    Цитирай Първоначално написано от scar.ss Виж мнението
    Йоане, правиш уникални неща, пич. Половината от фотографиире ти са ми били на десктопа. Не знам откъде съм ги намерила, но определено бях впечатлена.
    Благодаря

Първо - благодаря на всички отзовали се. Съгласна съм, че много хора имат такива фотоапарати вече. Влече ме фотографията и определено не съм от тийнейджърите, които си купуват дадено нещо само за да се "изфукат".Точно за това исках да се допитам до хора, който разбитат, понеже няма смисъл да давам пари за нещо, като дори не знам как се използва.
    Търсих в интернет някаква книжка и попаднах на "Светлина и осветление" на Майкъл Фрийман. Изтеглих си я, понеже я имаше постната във форум и сега мисля да се захвана да я прочета. (тя не е много голяма, де, по - голямата част са картинки ) Днес ще отида да проверя в книжарницата за някоя -друга книга. (Освен тази, понеже не знам колко би ми помогнала .) Та може ли да ми предложите някоя ако се сещате, която да ми е от полза като за начало ?

Цитирай Първоначално написано от Йоан Виж мнението
    Съветът ми е след като научиш основните неща във фотографията и си сигурна, че ще развиваш хобито си, да си купиш една SLR система (ако го позволява бюджета).
    Може ли да ми разясниш какво е SLR система ? ^^
    П.п. Снимките ти наистина са невероятни !

Цитирай Първоначално написано от oTPoBHa Виж мнението
    Вече за 799 лв можеш да си вземеш Канон тяло + китов обектив, което според мен е идеално за начало и цената е доста добра.
    Цената не ме спира, понеже от доста време си събирам пари от Нова Година и рожденните дни, специално за фотоапарат и имам доста събрани, а ако не стигнат нашите мисля че биха откликнали и доплатили, понеже знаят колко много го искам това. ^^ Но все пак като за начало няма да си вземам някакъв много скъп фотоапарат, просто искам да е качествен.

Цитирай Първоначално написано от inupiac Виж мнението
    Може ли да ми разясниш какво е SLR система ? ^^
    П.п. Снимките ти наистина са невероятни !
    Благодаря
    SLR = single lens reflex (camera) = огледално-рефлексен фотоапарат. В началото сигурно ще си купиш фотоапарата с китов обектив (kit lens) - например 18-55mm, 18-70mm, 18-105mm (първият е най-често срещан, но всичките са сравнително евтини). Като направиш едно 5000-10000 кадъра с китовия обектив, той ще ти утеснее и ще започнеш да искаш и нещо по-светло, широко или дълго Така че имай предвид факта, че едва ли ще се задоволиш с покупката само на „комплектния“ обектив.
    Но ако пък снимаш само един жанр фотография (например само пейзажи, портрети или макро), може направо да си купиш обектив за такава цел. Ако не - по-добре вземи нещо по-универсално (като 18-105mm при Никон).
    А за литература - Поредицата на Скот Келби The Digital Photography Book е доста интересна и полезна.
    Последно редактирано от Йоан : 02-07-2012 на 21:41

Супер фен Аватара на oTPoBHa
    Цитирай Първоначално написано от Йоан Виж мнението
    Същото важи и за Канон/Сони/Пентакс/Олимпус и която и да е друга марка.
    За да се научиш да снимаш и изобщо ако си решил, че ще се занимаваш сериозно, трябва да се учиш на огледално рефлексна система! Практически няма как иначе. На неогледално рефлексен апарат (демек обикновен цифров) на manual режима може да посвикнеш да работиш с основните неща като исо и aperture, ама далеч не са само тези неща and we both know it. Марките, предлагащи огледално-рефлексни апарати са гореизброените - това, което неможах да разбера, е защо да не си вземеш апарат на тях?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си