.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 56

Hybrid View

Мега фен
    да, добре е да се помага, разбира се кой както и с каквото му е възможно, Исус никъде не е казал да се дава точно определен процент, идеята е да се помага така че нуждаещите се да получават и имат достатъчно за своя дом

"Ако даруваш на гладния желаното от душата ти, И насищаш наскърбената душа, Тогава светлината ти ще изгрява в тъмнината, И мракът ти ще бъде като пладне; Господ ще те води всякога, Ще насища душата ти в бездъждие, И ще дава сила на костите ти; И ти ще бъдеш като напоявана градина, И като воден извор, чиито води не пресъхват." Исая 58: 10-11,

"ако върша това доброволно, имам награда, но ако с принуждение, то само изпълнявам повереното ми настойничество:" 1 Коринтяни 9: 17
    Последно редактирано от npp : 01-30-2012 на 20:41

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    да, добре е да се помага, разбира се кой както и с каквото му е възможно, Исус никъде не е казал да се дава точно определен процент, идеята е да се помага така че нуждаещите се да получават и имат достатъчно за своя дом
    Maрк 10:21 motherfucker

21 Исус го погледна с обич и му каза: „Има още едно нещо, което трябва да направиш – иди и продай всичко, което притежаваш, раздай парите на бедните и ще имаш съкровище в небето. След това ела и ме последвай.“

Kaзва процент. 100% за да бъда по-точен.

“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4 Виж мнението
    Maрк 10:21 motherfucker

21 Исус го погледна с обич и му каза: „Има още едно нещо, което трябва да направиш – иди и продай всичко, което притежаваш, раздай парите на бедните и ще имаш съкровище в небето. След това ела и ме последвай.“

Kaзва процент. 100% за да бъда по-точен.

изкарал си цитата от най-изопачена версия на Библията, ето го от много по-стандартната ревизия от 1940г., "иди, продай имота си" означава изостави неправедната вяра/религия, а "дай на сиромасите" означава спри да съдиш/осъждаш човеците и започни да показваш съвършена милост към тях в вярата, "и ще имаш съкровище на небето" означава че така вярата никак няма да бъде неправилна, "и дойди и Ме следвай." означава че така вярата с сигурност ще бъде съвсем съвършено правилна, в Марк 10: 21 се говори за вярата, понеже както пише там, онзи, който Го попитал как да наследи вечен живот бил някакъв духовник от тогавашната юдейска/фарисейска религия, и затова Исус му казал: "Знаеш заповедите:"Не убивай; Не прелюбодействувай; Не кради; Не лъжесвидетелствувай; Не увреждай; Почитай баща си и майка си"."(Марк 10: 19), понеже той е бил обучаван още от дете в систематичната вяра, както и той самият разкрил: "всичко това съм опазил от младостта си."(Марк 10: 20), библейските писания са книги за вярата, не за езически дейности

Мега фен
    изкарал си цитата от най-изопачена версия на Библията, ето го от много по-стандартната ревизия от 1940г., "иди, продай имота си" означава изостави неправедната вяра/религия, а "дай на сиромасите" означава спри да съдиш/осъждаш човеците и започни да показваш съвършена милост към тях в вярата, "и ще имаш съкровище на небето" означава че така вярата никак няма да бъде неправилна, "и дойди и Ме следвай." означава че така вярата с сигурност ще бъде съвсем съвършено правилна, в Марк 10: 21 се говори за вярата, понеже както пише там, онзи, който Го попитал как да наследи вечен живот бил някакъв духовник от тогавашната юдейска/фарисейска религия, и затова Исус му казал: "Знаеш заповедите:"Не убивай; Не прелюбодействувай; Не кради; Не лъжесвидетелствувай; Не увреждай; Почитай баща си и майка си"."(Марк 10: 19), понеже той е бил обучаван още от дете в систематичната вяра, както и той самият разкрил: "всичко това съм опазил от младостта си."(Марк 10: 20), библейските писания са книги за вярата, не за езически дейности
    npp на тебе май какъвто и цитат да ти се даде от Библията и ти си го тълкуваш по подобен на гореописания ти начин. Като ти говорех за кръщението и ти давам цитати ти пак си ги тълкуваше по подобен начин; като ти говорех за вярата и ти давах цитати ти пак си ги тълкуваше по подобен начин. Христос ти говори в прав текст със супер ясни думи и ти пак си ги тълкуваш и интерпретираш по подобен на гореописания ти начин. Имам чувство, че дори ако ти кажа "отивам до магазина да си взема хляб и кашкавал, ама сирене и боза няма да взема, защото са развалени" и ти пак ще намериш чалъм да си го изтълкуваш по вече споменатия или подобен начин.

Не мислиш ли, че нещо не е наред, а!!!
    Последно редактирано от defender : 01-30-2012 на 22:38

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    npp на тебе май какъвто и цитат да ти се даде от Библията и ти си го тълкуваш по подобен на гореописания ти начин. Като ти говорех за кръщението и ти давам цитати ти пак си ги тълкуваше по подобен начин; като ти говорех за вярата и ти давах цитати ти пак си ги тълкуваше по подобен начин. Христос ти говори в прав текст със супер ясни думи и ти пак си ги тълкуваш и интерпретираш по подобен на гореописания ти начин. Имам чувство, че дори ако ти кажа "отивам до магазина да си взема хляб и кашкавал, ама сирене и боза няма да взема, защото са развалени" и ти пак ще намериш чалъм да си го изтълкуваш по вече споменатия или подобен начин.

Не мислиш ли, че нещо не е наред, а!!!
    а нима ако продадеш всичко, което имаш и се оттървеш от парите ставайки клошар по този начин ще прокопсаш (много) повече отколкото иначе?!, защо си мислиш че Исус иска да натовари своите последователи и въобще човеците като цяло с тежки бремена?!

"книжниците и фарисеите..... свързват тежки и непоносими бремена, и ги налагат върху плещите на хората, а самите те не искат нито с пръста си да ги помръднат(т.е. а в същото време те в качеството си на духовни служители не искат да разтоварват човеците от бремената, а дълг за всички духовни служители е да разтоварват човечеството от бремената)." Матей 23: 4,

защо мислиш че те казвайки Му това: "Ето, ние оставихме всичко и Те последвахме."(Марк 10: 28 ), Той им отговорил:

"Истина ви казвам: Няма човек, който да е оставил къща, или братя, или сестри, или майка, или баща, или чада, или ниви, заради Мене и заради благовестието, и да не получи стократно сега, в настоящето време, къщи и братя, и сестри, и майки, и чада, и ниви, заедно с гонения, а в идещия свят вечен живот. Обаче мнозина първи ще бъдат последни, а последните първи." Марк 10: 29-31, при положение че Той е казал:

"Хубаво! вие осуетявате Божията заповед за да спазите своето предание! Защото Моисей рече: "Почитай баща си и майка си" и: "Който злослови баща или майка, непременно да се умъртви". Но вие казвате: Ако рече човек на баща си или на майка си: Това мое имане, с което би могъл да си помогнеш, е курбан сиреч, подарено Богу, това прави разлика; вие не го оставяте вече да стори нищо за баща си или за майка си. И тъй, осуетявате Божието слово заради вашето предание, което сте предали и вършите много такива неща подобни на това."(Марк 7: 9-13), а относно жененето и разводното писмо е казал:

"Поради вашето коравосърдечие ви е написал тая заповед; обаче, в началото на създанието, Бог ги е направил мъж и жена. Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си, и двамата ще бъдат, една плът; така че не са вече двама, а една плът. И тъй, онова, което Бог е съчетал, човек да го не разлъчва." Марк 10: 5-9

възможно ли е Исус да си противоречи?!, къде е противоречието?!, можеш ли да посочиш разликите между Марк 10:29-31 и Марк 7:9-13+Марк 10:5-9 ?!
    Последно редактирано от npp : 01-30-2012 на 23:47

Мега фен
    а нима ако продадеш всичко, което имаш и се оттървеш от парите ставайки клошар по този начин ще прокопсаш повече отколкото иначе?!, защо си мислиш че Исус иска да натовари своите последователи с тежки бремена
    Чааакай бе npp, още нищо не съм казал по този въпрос и ти ми сложи думи в устата.
    И между другото, аскети и отшелници са били точно такива!

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    Съдейки по времето когато гейски избра да се обади в темата виждам че ако някой запроси от добрият християнин пара той си изпълва пилешките гърди с въздух и изкрещява с пречупен глас "Mολὼν λαβέ!"
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Чааакай бе npp, още нищо не съм казал по този въпрос и ти ми сложи думи в устата.
    И между другото, аскети и отшелници са били точно такива!
    защо аскети и отшелници след като са живеели и действували сред хората?!, нали са благовестявали/проповядвали редовно, спасявали са хора от бесовете и проблемите, изцелявали са от болестите, възкресявали са мъртъвци, и пр., не са живеели изолирани от хората

Принципно много ги съжалявам, а майка ми ми забранява да им давам. На 2 пъти съм го правил, но и двата пъти съжалих.
    Първия път, дадох 1 лв. на едно малко циганче - след 2 минути се върна да ми иска още....
    Втория път, дадох 50 стотинки на една баба - тя пък започна да се оплаква, че съм й дал толкова малко..

Супер фен Аватара на HolyShit

"Ако даруваш на гладния желаното от душата ти, И насищаш наскърбената душа, Тогава светлината ти ще изгрява в тъмнината, И мракът ти ще бъде като пладне; Господ ще те води всякога, Ще насища душата ти в бездъждие, И ще дава сила на костите ти; И ти ще бъдеш като напоявана градина, И като воден извор, чиито води не пресъхват." Исая 58: 10-11,

"ако върша това доброволно, имам награда, но ако с принуждение, то само изпълнявам повереното ми настойничество:" 1 Коринтяни 9: 17
    А кво казва Бог,като аз давам парите на бедните,а те си купуват да пушат,вместо да вземаш 2 хляба?? А?? .. В крайна сметка обаче,тогава трябва ли да им давам ? ... А?? ..

Не стига ще им давам пари с данъците,а парите отпускани/ако биват давани/ ги харчат за цигари и алкохол(рядко да се намери някой свестен да вземе 1 хляб) ,ами сега ще им давам и на пътя?? И наистина за какви хора говорим??

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от HolyShit Виж мнението
    А кво казва Бог,като аз давам парите на бедните,а те си купуват да пушат,вместо да вземаш 2 хляба?? А?? .. В крайна сметка обаче,тогава трябва ли да им давам ? ... А?? ..

Не стига ще им давам пари с данъците,а парите отпускани/ако биват давани/ ги харчат за цигари и алкохол(рядко да се намери някой свестен да вземе 1 хляб) ,ами сега ще им давам и на пътя?? И наистина за какви хора говорим??
    да, всеки е добре да си внимава за нещата, аз също няма как да ви насочвам с уоки токи за това на кой да давате повече отколкото на друг и пр., лично аз предпочитам да давам повече на най-крайно нуждаещите се отколкото на онези, които имат примерно в пъти повече, разбира се не защото ги презирам, а защото най-крайно нуждаещите се са в по-голяма нужда

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си