.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 1463

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Никой не се опитва да налага аскетизъм (стига си ми извъртал думите) Бог ясно е казал, че аскетизмът не е задължителен, а само за тези които могат да го възприемат и са избрали безбрачен живот.
    да но едно е да си аскет/отшелник за своя собствена полза, а друго е да служиш на Спасението/Осигуряването от истинският Господ Бог за всички човеци

"Никой да не търси своята лична полза, но всеки ползата на другиго(т.е. на всички други човеци)..... Не ставайте съблазън(т.е. не работете за неспасение и погибел) ни на юдеи(т.е. нито на духовници/вярващи), ни на гърци(т.е. нито на невярващи/нерелигиозни/неокултисти), нито на Божията църква; както и аз угождавам на всички във всичко(т.е. както и аз търся само Доброто решение за всички човеци), като търся не своята си полза, но ползата на мнозина(т.е. но ползата на всички човеци), за да се спасят." 1 Коринтяни 10: 24-33,

"Исус Христос е същият вчера днес и до века. Не се завличайте от разни и странни учения(т.е. от несъвършени и неправедни вероучения/вероизповедания); защото е добре сърцето(т.е. вярата) да се укрепява с благодат(т.е. с съвършена правда), а не с наредби за ястия(т.е. а не с неща), от които не са се ползували ония, които не са се водили по тях." Евреи 13: 8-9

за какво говориш
    ето пак:

"Чуйте друга притча. Имаше един стопанин, който насади лозе(т.е. който насади човечество), огради го с плет(т.е. защити го с своята Правда/Благавест/Божие Слово), изкопа в него лин(т.е. направи да има вечно Спасение и Осигуряване за всички човеци), и съгради кула(т.е. и създаде вярата за да се служи на Неговото Спасение/Осигуряване за човеците); и като го даде под наем на земеделци(т.е. и като го остави на земни духовници/духовни служители да се грижат за него), отиде в чужбина(т.е. изпадна в състояние на сън-просъница). И когато наближи времето на плодовете(т.е. и когато настана време за Спасение/Осигуряване на човеците) изпрати слугите си(т.е. свои пророци) до земеделците(т.е. до земните духовници/духовни служители) да приберат плодовете му(т.е. за да се осигури нужното Спасение и нужната Реализация на човечеството). А земеделците хванаха слугите му, един биха, друг убиха, а трети с камъни замериха. Пак изпрати други слуги, повече на брой от първите; и на тях сториха същото. Най-после изпрати при тях сина си, като думаше: Ще почетат сина ми. Но земеделците, като видяха сина, рекоха помежду си: Той е наследникът; елате да го убием и да присвоим наследството му. И като го хванаха, изхвърлиха го вън от лозето и го убиха. И тъй, когато си дойде стопанинът на лозето, какво ще стори на тия земеделци? Казват Му: Злосторниците люто ще погуби, а лозето ще даде под наем на други земеделци, които ще му дават плодовете на времето им(т.е. които ще служат Праведно на Неговото Спасение/Осигуряване за всички човеци)." Матей 21: 33-41
    Последно редактирано от npp : 01-31-2012 на 13:37

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    да но едно е да си аскет/отшелник за своя собствена полза, а друго е да служиш на Спасението/Осигуряването от истинският Господ Бог за всички човеци
    който, се смята за достоен, че може да наставлява и спасява другите и да поеме такава отговорност, да ги спасява тогава.

Още не съм очистил сърцето си и не съм познал що е истина, а искам да спасявам другите.
    Последно редактирано от defender : 01-31-2012 на 14:04

Мега фен
    който, се смята за достоен, че може да наставлява и спасява другите и да поеме такава отговорност, да ги спасява тогава.
    дори и духовника/вярващия да не е достоен/да не може да спасява и дори наставлява, но (поне) пък никак не е трудно/невъзможно да не бъде противник на Неговото съвършено Спасение/Осигуряване за Вечен Живот на всички човеци, казано с други думи, може и да не е възможно за всеки човек да бъде истински Богоизбран Духовен Служител, но да не се пречи/възпрепятства на Неговото Спасение/Осигуряване не е никак недостъпно/трудно/невъзможно
    Последно редактирано от npp : 01-31-2012 на 14:16

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си