.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 27

Hybrid View

Мега фен
    Град
    Earth...
    Баба ти плаща ли някои сметки? Смяташ ли, че е редно майка ти да изгони майка си? Макар на мене да ми е смешна обстановката в която си ти и да я определям като не нормална, няма какво да се направи... Питай майка ти дали не иска да продадете вашия апартамент и да купите някой с повече стаи стака че да ви е по-удобно на всички...

ПС: Как подяволите живееш с някой 5 години и въобще не се разбираш с него?

Цитирай Първоначално написано от Nakadah Виж мнението
    Баба ти плаща ли някои сметки? Смяташ ли, че е редно майка ти да изгони майка си? Макар на мене да ми е смешна обстановката в която си ти и да я определям като не нормална, няма какво да се направи... Питай майка ти дали не иска да продадете вашия апартамент и да купите някой с повече стаи стака че да ви е по-удобно на всички...

ПС: Как подяволите живееш с някой 5 години и въобще не се разбираш с него?
    Баба ми плаща половината от сметките. Не, не смятам, че е редно майка ми да изгони майка си, но поне да седне и да поговори с нея като нормален човек, пък дано да вземе да се освести баба ми... Майка ми няма как да продаде апартамента, защото на практика той не е нейн. По-горе писах, че майка ми когато го купи тоя апартамент го взе с доста голям заем от банката, който и вмомента го изплаща и то всеки месец, това ще продължи още 20 години. Амии няколко месеца след като се нанесохме в апартамента, майка ми много жестоко се скара с баба ми (те никога не са се разбирали) и майка ми си събра половината багаж и изчезна нанякъде. Аз бях малка и бях доста уплашена, защото си мислех, че майка ми ме е изоставила или нещо такова, но после майка ми се върна, стегнахме си всичкия багаж и се изнесохме на квартира под наем. След това сме се местили 4-5 пъти, даже по едно време живеехме с едно гадже на майка ми и затова се нанесохме в по-голяма апартамент. Но след това майка ми се раздели с момчето и ми каза, че няма смисъл да живеем в толкова голям апартамент и да плащаме наем, затова по-добре да се преместим в нашия си апартамент. Това стана в началото на тази учебна година. Така че не съм живяла дълго време с баба ми, може би около 2-3 години.

Мега фен
    Град
    Earth...
    Цитирай Първоначално написано от ViVi Smile Виж мнението
    Баба ми плаща половината от сметките. Не, не смятам, че е редно майка ми да изгони майка си, но поне да седне и да поговори с нея като нормален човек, пък дано да вземе да се освести баба ми... Майка ми няма как да продаде апартамента, защото на практика той не е нейн. По-горе писах, че майка ми когато го купи тоя апартамент го взе с доста голям заем от банката, който и вмомента го изплаща и то всеки месец, това ще продължи още 20 години.
    Това, че майка ти е "купила" апартамента със заем от банката не означава, че не може да го продаде. Когато го продаде тя е длъжна първо да изплати заема на банката с парите които е взема от продажбата а после може да изтегли по-голям кредит за по-голям апартамент. Лихвата няма да я коментирам в момента, тъй като говоря на теория какво би могло да стане. Т.е, тя може да закупи по-голям апартамент ако продаде този в който в момента живеете стига да иска...

Макар и тази ситуация да не е нормална, не можеш да изгониш фамилията си на улицата... Ако баба ти по някакъв начин допринася за сметките във вашия апартамент, то аз не виждам проблем да се преместите в по-голям...

ПС: Странно ми е, че баба ти се е развела с дядо ти на стара възраст. Какво точно се е случило?

Цитирай Първоначално написано от Nakadah Виж мнението
    Това, че майка ти е "купила" апартамента със заем от банката не означава, че не може да го продаде. Когато го продаде тя е длъжна първо да изплати заема на банката с парите които е взема от продажбата а после може да изтегли по-голям кредит за по-голям апартамент. Лихвата няма да я коментирам в момента, тъй като говоря на теория какво би могло да стане. Т.е, тя може да закупи по-голям апартамент ако продаде този в който в момента живеете стига да иска...

Макар и тази ситуация да не е нормална, не можеш да изгониш фамилията си на улицата... Ако баба ти по някакъв начин допринася за сметките във вашия апартамент, то аз не виждам проблем да се преместите в по-голям...

ПС: Странно ми е, че баба ти се е развела с дядо ти на стара възраст. Какво точно се е случило?
    Еми да, обаче майка ми едва ли ще иска, а пък и аз не съм много съгласна. Баба ми няма да живее 10 години у нас, все някога ще трябва да се премести, затова не мисля, че има смисъл. Аз съм сигурна, че ще се изнесе, но въпроса е това да се случи по-скоро, вече не издържам, няма къде да си каня гостите, нямам си лично пространство. А сега се сетих за един друг вариант - баба ми е много близка с майка си (прабаба ми), говорят си по телефона всеки ден. Та си мисля, че ако помоля прабаба ми да поговори с баба ми може и да се вразуми. Въпроса е, че тоя разговор е много сериозен за по телефон, а прабаба ми живее във Варна и ще трябва да стане чак когато баба ми замине за там, което май ще стане през лятото, но се надявам да е по-скоро.
    А относно това с развода, то не беше точно развод, защото нямаше брак, просто така го казах. Дълги семейни истории...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си