- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Расисти ли сте? ..
Смятам, че съвкупността от раса, етнос, нация, религия и култура определя до голяма степен психологията на хората, съответно и техните постъпки. Така че отношението ми към дадена раса или етнос се базира на общите характеристики, които показват.
Пример: циганите винаги са били и ще си останат безнадеждни свине, а техните привички са несъвместими с едно цивилизовано общество. Към азиатците изпитвам уважение, защото са успели да изградят цивилизация, конкурентноспособна на европейската на базата на коренно различна ценностна система.
Отношението ми към индивидите от дадена раса няма винаги връзка с това как се отнасям към расата, а зависи от това какъв е индивида. Но отношението ми към расата би ме накарало да избягвам контакти с индивиди от нея.
според мен всеки е малко или повече расист, но зада го осъзнае трябва да попадне в мултинационална среда
I aM a pArTeyH аНиМаЛ
Всъщност точно "мултинационалната среда" е основна предпоставка за успешно интеркултурно възпитание и ключовите му характеристики - толерантност, хуманизъм и т.н.
Липсата на досег с други култури, националности, етноси, раси и пр. е предпоставка за насаждане на предразсъдъци. Разликата е в това, че... когато имаш контакт с "другите", ти ги приемаш и свикваш с тях. (Е, не е задължително, но в повечето случаи).
Интересно какво ви кара да си мислите, че не сте расисти, ако мразите само цигани...
Иначе съм много анти на всякакъв вид дискриминация и се паля ужасно много на тая тема.
Обаче ще си го спестя сега.
Не съм расист , но подхождам с внимание и предпазливост спрямо някои етноси
Прекалено много съм видяла от циганската общност, за да слушам как и те са хора и как трябва да ги толерираме.
Само към тях изпитвам непоносимост.
И ако това ме прави расист, добре.
И спря да се върти за миг земята..
Няма пълен толеранс. Малко или много - Да!
maDamn
Мухаха, цитирам от един друг форум какъв коментар ми се мярна:
"И аз съм тъкъф... разсист"![]()
всъщност Сиганити не са друго раса .. BTW не съм расист ! :ДД повечето българи са нямали пряк контакт с хора от друга раса, така че няма причина да са расисти ;д
Зависи от коя книжка си си извадила определението "расизъм" .
Не е нужно да имаш пряк контакт с друга раса (и да сте си плюли в устата примерно), за да имаш мнение от сорта на: " мен от черни ме е гнус и не бих ги погледнала в очите"
Но дори да приемем, че сме извънземни и нямаме близки срещи с други раси, ще може ли някой "запознат с циганската общност" да се аргументира и да сподели с нас отвратителните си преживявания и разочарованията си от този етнос.Моля.
Да, мразя единствено и най-много турци и цигани(гадните и мръсни цигани. Има и добри цигани)
За турците 500 години мъчения, няма как да не ги мразя, макар и да е минало историята се помни. На всеки турчин бих му пречукал мамата, не ме интересува какъв е. Никаква милост за тая сган !
Може би до някаква степен да...
Всеки ден съм заобиколена от всякакви раси,и някак си ...изпитвам лека непоносимост към някой хора.
По принцип не съм расистка, но се дразня от повечето цигани в България. Те си знаят правата, но не знаят задълженията си. Раждат по 10-20 деца за да взимат детски, при положение, че децата им не ходят на училище. Не знам дали сте запознати със закона, но който не ходи на училище - не получава детски.
Еми да нормално е да мразиш тези които живеят по-добре от теб и си дават по-малко зор за каквото и да било. Ние ги мразим те ни харесват, защото са щастливи. Докато продължаваме с амбициите за повече псевдо-работа, псевдо-учение и псевдо-реализация колкото съседите и родата да не погледнат за миг с лошо око "милното" ни семейство, защото не сме направили нещо по правилатъ, ще страдат всички, които се стремят към нормален животТъй като стандартите и манталитета на "белият" човек в нашата така милна родинка са толкова комунизтически, ограниченно-шаблонизирани, базирани на завистта, материалното благополучие, но в никакъв случай и на просперитет от към никакъв аспект освен "да имаме толкова колкото да стигне за да продължъат безценната си аристократична, ако щете и арииска генетика".
Само мангали мразя.
Расист съм и съм горд с това.
Но надявам се мислещата част от вас няма да се поддаде на предразсъдък и да ме вземе за болен изрод, дето ходи с гола глава, татуирал си е 14/88 на челото и пречупен кръст на гърдите, скандира нещо на немски, пише на маймуница и в същия момент се има за най-големия патриот.
Аз съм расист, защото пренасищането на раси по нашите географски ширини води до етнически разцепления. Аз, макар и представител на мнозинството, което по начало е най-малко сплотено в подобен тип "борба", също не правя изключение и мога със съжаление да се обявя за продукт на бедствения социален конфликт между тези няколко различни етноса, живеещи в България. Няма как да не застана на страната на моята раса, колкото и примитивно да им звучи на някои, защото висшата правда е родовата. Не бих подкрепил кампания настроена против белите, дори хората, издигнали идеята, да имат най-стабилната аргументировка, просто защото аз съм бял. Дори да виждам, че моята раса репресира друга раса без право и в разрез със закона, пак ще застана на страната на моята раса, защото там със сигурност ще бъда третиран като равен и няма да ме ухапе кучето, за чието спасение съм се борил.
В заключение мога да обявя спокойно, че всеки един българин е расист в известна степен. Някои повече, някои по-малко, но никой не може да избяга от неизбежното в исторически план - расовото/родовото разцепление.
Извинявай, но точно това е идеята на управляващите. Да манипулират хората като теб, които се хващят за най-примитивното ниво на нещата. Под "управляващите" нямам предвид Бойко, Мойко, или тем подобни примати, а като цяло системата, която винаги е работила на стария принцип - "разделяй и владей"
Хора като теб са изключително лесни за манипулация. Идеята е да се поддържа постоянно напрежение м/у гражданите на дадена държава. Така се получава някакъв вид на парадокса, мразим не тоя който прави проблема, а тоя който получава облагата, защото погледът ни е премрежен от завист и чувство на малоценност.
Това, че тука е пълно с турци, цигани, китайци и там каквото се сетиш не е случайно.
И честно казано, ако бяхме в САЩ, като ти прочета мнението и заменя бял с черен, щях да си помисля, че си някой негър от най-долното гето, където им трябва опътване как да си обуят обувките. Нищо лично![]()