- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Всичко около Lucid Dreaming (Осъзнато сънуване), OBE (ИТП) и Astral Projections тук !
На 3тия ден ми се получи осъзнаването на това, че сънувам. За съжаление точно, когато го осъзнах се събудих.
Станах и веднага си записах всичко.. Оказа се, че доста знаци е имало по време на съня, но аз осъзнах чак на 7-8мия знак.
![]()
Някой ден сърцето ми ще се превърне в камък. Откъснат от света ще тлея в своя замък и няма да крещя да вия до забрава, когато разбера че някой ме предава. Ще бъда властелин на самотата своя и може би дори ще избера покоя пред хаоса на любовта. Някой ден, но не сега..
Това ми се струва доста интересно,но и някак нереално.Значи можеш да влезеш в съня си и да правиш каквото поискаш.
На мен ми се е случвало следното,но не знам дали е това,за което става въпрос:
Сънувам нещо и осъзнавам,че е сън..и правя разни неща,но като се събудя,като се сетя за съня и си казвам"Защо не съм направила нещо друго,какво ли щеше да стане?"
Все едно всичко,което съм правила е било написано и е станало...или пък съм можела да го контролирам,но действията,които съм извършила в реалния живот ако ми се беше случило бих ги напрвила.
Пример,че много объркано стана:
в съня сънувам,че има мечка (примерно) и побягвам.Като се събудя се чудя"защо не съм останала,какво ли щеше да стане" ..това че съм избягала може би се дължи на това,че и в реалността така бих направила ли?
Стана ми доста интересно и се поразрових в интернет http://www.beinsadouno.com/%d1%81%d1...0%b8?record=49 - обясних си много неща
включително и това отговори на въпроса ми-
В сънищата вие действате по начин, който е подобен на този в будния ви живот. Ако обаче знаете, че сънувате, вие можете да направите така, че да преживеете най-красивите си фантазии, примерно да летите, преодолявайки гравитацията и пътувайки до всяка точка на сънната вселена, преоткривайки себе си. В осъзнат сън вие можете да преживеете всичко, което можете да си представите, точно както в холодека от Стар Трек.
Ами то не е нещо, което особено много ми се получава, най-вече защото напоследък се занимавам с много неща, а си мисля, че трябва да си напълно спокоен, за да стане. Едва ли аз съм човекът с най-адекватен отговор, но мисля че основното е да правиш reality checks.
Специално в съня, който описах в предишното си мнение, стана така: седях си, мислейки си, че съм в реалността и изведнъж осъзнах, че около мен е тъмно, реших да светна лампата, но натиснах ключа няколко пъти и нищо не се промени - изведнъж се сетих как преди няколко часа четох в интернет, че това е един от знаците, че сънуваш и просто момента на осъзнаването беше нещо наистина много странно. Никога не ми се е случвало такова нещо. Та знаех, че съм в съня и просто си седях в коридора ( в съня) и се чудех на всичко около мен. Опитвах се да не мисля за разни други неща, за да не се визуализират и после реших, че ще е най-добре да се събудя и в първия момент не можех и леко се стреснах. Но после пак се сетих какво бях чела за събуждането и стана. Та като се събудих бяха минали минути при положение че сънят ми беше мнооого по-дълъг, което веднага ми напомни на Генезис
Честно казано тези дни не ми се занимава много да правя тези проверки за реалността и не ми се получават и съзнателните сънища, което също ме кара да мисля, че това най-много помага.
И аз незнайно защо в началото игнорирах очевидни знаци, че нещо не е както трябваи също като станах записах всичко, в случай, че после забравя. Разликата е, че аз успях да задържа съня и след като осъзнах, че сънувам, но пък леко се уплаших и учудих колко е нереално всичко и реших, че ще е най-добре да се събудя, което всъщност не беше много рационално решение, но просто бях изумена от съня си и съзнателно реших, че така е най-добре.
![]()
Другия път със сигурност ще остана повече.
Това, което описа -meGusta-, и при мен е така по принцип с обикновените сънища - уж си мисля после, че съм знаела през цялото време, че е сън, но нито съм го контролирала, нито съм го осъзнавала до степента на истинския съзнателен сън. Отново го обясних по тъп начин, просто не е лесно да се опише.![]()
На мен ми се еслучвало следното - да сънувам с отворени очи. Беше невъобразимо страшно. Около леглото ми имаше хора, много, с ужасни лица, просто не искам да си ги представям отново, а аз не можех да помръдна. Те ми говореха, it was terryfying
Вече има български онлайн вариант за записване на сънища. Можете да организирате, анализирате, рисувате и споделяте сънищата си там. www.dreams-share.com/bg/
Поздрави![]()
Ако искаш само демо: www.dreams-share.com/bg/welcome/presentation (най-долу)
Ако искаш към самия сън да е: като добавяш съня, до полето за качване на изображение пише "Създай изображение"
Поздрави![]()
яя ми обяснете малко по-подробно, как се получават тези осъзнати сънища, защото за 1 път чувам за такова нещо и ми стана много интересносмисъл какво точно трябва да направя за да ги получа, има ли изобщо някаква техника или просто ще си стане от само себе си стига да повярвам?
![]()
Don't let go
don't run away love
still got feelings you are my passion
don't let go
don't run away love.
You are the one for me.
Щом вече знаеш за това, може и само да се появи. Иначе има много техники за да осъзнаеш съня си, потърси малко в тази тема...
Още тази вечер ще пробвам и от утре започвам да си записвам сънищата. Браво за темата!
Много интересна тема ! БравоСамо не мога да разбера,всичко това може да се случи в обикновен сън илиии,когато сме като сумнамбули?(не знам дали така се пише :Д)
И искам да питам на кой му се е случвало,докато сънува да се спъне и в леглото да ритне ? :ДД много често ми се случва..Сънувах,че падам от терасата на 8мия етаж ( от блока на баба ) и уживяхИли пък ,някой ми дава бонбони в съня,посягам да ги взимам-събуждам се с протегната напред ръка..
Мноого са ми интересни такива неща ..попринцип харесвам странни психо неща :Д
пробвах веднага след като прочетох темата.. ;д първата вечер имах бая мотивация, спазвах стъпките, легнах си и тамън да осъзная, че вече съм в съня се стреснах някак си, разтреперала съм се цялата и се събудих :/ на другата вечер не стана.. и до сега не мога да го докарам
Егати мотивацията честно ;D
На мен нищо не ми се получи на първата вечер, сънувах и то много, но дори не бях близо до осъзнаване. Както и да е, ще продължавам да опитвам. Четох, че в първите няколко пъти е нормално да се стреснеш или да се развълнуваш повечко и да се събудиш, просто трябва време, за да свикне човек.
Не разбрах особено въпроса ти, но това да риташ и да си движиш ръцете опредлено не е сомнамбулизъм. Сомнамбулите стават от леглото, вършат някакви дейности, които не изискват кой знае какви усилия и после пак си лягат и на другата сутрин нищо не си спомнят.
Това че си ритала примерно е просто резултат от това, че си се стреснала от нещо в съня си.
А за осъзнаването - да, случва се в най-обикновен сън, не мърдаш от леглото, не мърдаш въобще всъщност, просто си наясно, че това е сън и можеш да правиш каквото си поискаш.
Преди седмица започнах,но не ми се получава.Може би не полагам достатъчно усилия. Вечер си мисля и си внушавам докато заспя,правя си знаците,ама нищоИзтеглих си въпросното приложение "Dream Guide" и си записвам каквото се сетя(това ми е първата работа сутрин,като се събудя). От 4,5 дни така всяка сутрин и си помня много по-добре сънищата,и са по-истински.
Best Rappers of All Time:
1.EMINƎM
2.Slim shady
3.Marshall Mathers
4.That white boy from D12
5.B-Rabbit
^ Споко, практика му е майката. На мен ми трябваха около два месеца, за да се осъзная насън.(не си записвах сънищата редовно
). Скоро не ми се е случвало отново. :/
Btw, мно'о як ав!
В нашия род астралното проектиране се предава по наследство,но мен ме е страх да я отключа,защото не вярвам да ми донесе хубави емоции.
А Дрийм Гайд съм имала веднъж.Освен,ако не бъркам понятието.Просто ми отговори на въпрос,който много ме мъчеше.Много симпатичен младеж,жалко,че не успях да го опозная. ЛОЛ
Разяснете малко за Астралното проектиране, моля, иначе много хуба-бубава тема!
Last.fm
~ Seek the roses along the way, just beware of the thorns
~ Si vis pacem, para bellum
dontcare ^^
Защитниците на астралното проектиране твърдят, че тяхното съзнание (или душа) се прехвърля в астрално тяло (или "двойник"), което се движи свободно и отделно от физическото тяло в паралелен свят, познат като астрална равнина.
Терминът "Астрална проекция" е популярен в окултната литература и се използва от автори, повлияни от теософията. Астралният свят е понятие, въведено от Елена Блаватска, която се базира на древни индийски учения . Някои окултисти различават още и ментнална проекция, проектиране в Менталния свят.
.
Астралната проекция е интересен феномен, защото ако хората, които твърдят, че имат това умение не се самозаблуждават, то това е най-силният аргумент в полза на философския спиритуализъм, голяма утеха за всеки скърбящ човек и надежда, че човешката личност е безсмъртна. Съвременното академично общество обаче все още е далеч от признаването на явлението астрална проекция като факт.