- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Бързо омазняване на косата
Хора, помагайте... От известно време косата ми започна да се омазнява много бързо. Мия я през ден. Не знам дали има общо, но спрях да използвам лак за коса, а започнах да използвам преса на по-високи градуси.
Някакъв добър шампоан? Мислех за онзи сухия шампоан, който го рекламират сега - на тафт... Някой ползвал ли го е? Въобще ако някоя се е справила с бързото омазняване по някакъв начин - може да сподели. И знам, че ще ми кажете, че колкото по-често си мия косата, толкова по-бързо се омазнява, ама с мазна коса няма да ходя...
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.
Еми вместо да я къпеш през ден изполвай сух шампоан и така.![]()
Зависи от шампоана. Моята почна да се омазнява от различните шампоани, които ползвах, но се спрях сега на един. Иначе като си направя косата с вафли, издържа до 3 дена.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
http://moiatakozmetika.mymall.bg/pro...y-Shampoo.html
Върши чудеса само за 10 лв..
Косата ти да не би да е много къса? Защото ако е, заради това се омазнява толкова бързо. Иначе можеш да използваш шампоан за мазна коса, не слагай маска/балсам, защото те допълнително омазняват.![]()
Melanie това къде го продават,понеже аз съм със г/д същия проблем?![]()
Последно редактирано от DarkVampireAngel : 04-01-2012 на 21:44
Нп,че отговаряш вместо момичето,просто се питах дали ще го има по ивиси а-у,но май е само в сайта.Мерси![]()
http://www.biopharmahair.com/?step=m...cat=90&lang=2&
много съм доволна![]()
абе същия проблем имам и аз и ходих на дерматолог
значи каза първо да не се къпя толкова често(поне два дни поне!)
и да се къпя с хума като преди това си я нанасям като маска в корените 40 мин преди къпане и после малко шампоанче да измие хубаво хумата :д
взех да се оправям вече месец сигурно го правя така и ми е по-добре косата![]()
broken-barbiee, и това също![]()
Аз това с хумата ще го пробвам. Предполагам, че е само с вода и хума.
Мерси![]()
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.
аз имам същия проблем и откакто ползвам синята шаума (с памук) косата ми издържа по 2 дни пусната (без връзване и шапки) също така и от пантен(аква нещо си) бях доволна, не съм обръщала внимание по колко дни ми издържаше косата.
Дано да съм помогнала![]()
Опитвай се да я миеш възможно най-рядко .. Аз имах проблем с омазняването, спрях да си изправям косата, гледах да я мия по-рядко... когато си слагам шампоан първо го размазвам по ръцете, разнасям по краищата и чак тогава където са корените (това бая ми помогна) ... гледам да не я пипам ,.... И спря да се омазнява, сега си е направо идеална ;р Пробвай с това.. И си купи по-лек шампоан, може би бебешки, не такъв за мазна коса, защото много изсушават, което предизвиква образуването на повече себум![]()
И аз сега съм с подобно на френско каре, но преди бях с дълга коса и пак си бях с мазна коса минах през най-различни шампуни и нищо, но едно момиче ми каза да пробвам с една отвара:
вариш 15-20 мин. коприва и изплакваш косата. Знам че звучи... :Д , но ми помогна и също кара косата да блести
Следяяяяяя
Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.
При ползване на сух шампоан в дългосрочен план ще стане още по - зле положението.
Заради талка, който съдържат - се запушват порите.
За регулиране - както вече доста пъти съм писала - масло от гроздови семки преди шампоана.
Самият шампоан трябва да е с лека формула, а не такъв, който премива скалпа.
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3
масло от гроздови семки в корените на косата? Няма ли да стане кошмар?