- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Хора, помогнете спешно !!! От понеделник ми спират нета !!!
Значи 7 клас съм, отличник (е не пълен) обаче от понеделник ми спират нета без причина . Всичко ми е окей - е имам проблеми със вечерния час но това не сега . Спешно ми трябват съвети как да ги убедя да не ми спират нета . ;( Значи седя на компа по 2-3 часа на ден (почти не играя игри) и казват, че е много . Нормално било по 1 час на ден и т.н. бил съм се зомбирал, деградирал и т.н. Та за един час не мога дори да си проверя мейла, Ютюба, Фейса и Туитъра, а да не говорим за други неща . Според мен е нормално по 3-4 часа на ден, а ако имам време защо не и 5 . Много съм нещастен и неспокоен - моля ви помогнете !!! Благодаря предварително !!! ;(
Улучи ги в настроение. Обясни, че интернета е важна част от живота на съвременната младеж, че голяма част от социалните контакти, информацията и израстването на модерния ученик се градят на информацията и обмена на знания, интереси и клюки, които минават през глобалната мрежа. Нещо като техните ходенета по кафета и банкети и с ходене с цветни обувки, от които вероятно са ги лишавали родителите им. Кажи им, че светът се е променил и че не е решение да те вържат на каишка както е било при комунизма, за да ти спират нещо, от което ти се чувстваш добре и което ти е едновременно полезно и приятно днес, а не утре или не знам си кога. Кажи им, че ще се постараеш да седиш по по-малко(но не го обещаваш на всяка цена, дори и да са ти родители, на практика ти вземаш всички решения в живота си сам!) и че имаш нужда ти самият да прецениш кое е деградиращо за теб и кое не е, а също и факта, че деградацията е плод на отделната личност и качествен характер, а не на някакви количества от нещо си. Като пример им посочи хората, които пият - има такива, които пият много и стават алкохолици, и такива, които пият много, но не стават алкохолици. Също като довод им изтъкни, че искаш да видиш какво е да вземаш решения като зрял и отговорен човек, а не вечно някой вместо теб да ги взема, нали все някога трябва да се научиш на това, независимо от това, че който плаща поръчва музиката, защото все пак се слуша от всички. И нали утре когато живот и здраве имаш свой собствен живот и интернет пак ти ще си решиш колко време да прекарваш на него и тогава по-малко ли ще държат на теб един вид като те оставят да го правиш и че тук не годините и възрастта а мисълта, потока от знания са решаващи
Та нещо в този дух им кажи. Ефект дали ще има не е ясно, но поне ще ги накара да се замислят, преди да вземат това решение. А и им кажи също да направят като Александър Македонски - преди да предприемат нещо трайно, да преброят до 60![]()
Ти си на 13, бе! Какъв Фейсбук, какъв ти Туитър, кой ти пише въобще на теб по имейл?!
Ако можеш сигурно и 24 часа в денонощието ще прекарваш пред компютъра. Сиктир.Според мен е нормално по 3-4 часа на ден, а ако имам време защо не и 5
И един час ти е много. Като искаш да ти остава време и за "другите неща", ще спреш да си избиваш скорострелно мозъчните клетки при всяко кликване на прозореца на Фейскух.
NumbyPamby май май ако и на тебе ти спрат нета и ти ще се депресираш кат куче на развален салам,а ?
Уау ! Мерси много, надявам се да помогнеВ началото на поста се отчаях, защото съм пробвал нещата които си изброил там, но по-надолу се успокоих . Все пак ще премисля хубаво нещата, а и утре с един приятел имаме Музикална Неделя (идва у нас и свирим, аз на пиано, той на китара, и заедно пеем, а после теглим всички песни които са ни харесали през месеца) и все ще измислим нещо
А като изсвирим Спасение на БТР на майка ми мисля че ще я поразведрим
![]()
![]()
![]()
душко, отдавна ми е минало времето, когато съм разчитала на нечие благоволение, тва първо. И второ - с достъп до интернет, или без, мен ме боли хуя, дето го нямам. Аман от инфантилни дечурлига, чиито ръце и задник са се срастнали я с мобилния телефон, я със стола пред компютъра.
Е можеш поне малко да се укриваш от тях колко време стоиш...тва за интернета е малко странно ама на пук на тях си свали някви игрички и си цъкай и без нет...да ги видим тогава ;д
Охоо, не ги познаваш ще ми забранят и на компа (мразят игрите), и тъй като съм на лаптоп, ще го скрият и тогава няма вече спасение, освен в Нет кафетата, ама ми дават по 2 лева на ден, едва оцелявам - 1 за храна, другия го пазя за следващия ден и така с натрупване и като имам среща с някоя мацка едвам ми стигат - живея ден за ден но поне съм щастлив, а по повод нета дайте идея да се опълча не с "кръвопролитие" а с дипломация
![]()
Едва ли е само до колко часа прекарваш пред екрана. Ако компютърът заема цялото ти свободно време значи нещо не е наред. Трябва да имаш някакъв социален живот, да общуваш с връстниците си на живо, да имаш хоби. Интернет общуването не трябва да измества социалните контакти. Това имат пред вид родителите ти с думата "зомбираш".
Силно се съмнявам, че ти го спират поради причините които си изброил...
Първо, фактът, че реагираш така, показва колко си се "зомбирал".
Покажи им, че не ти пука особено от това, че ще ти спрат нета и след известно време им кажи, че нета ти е необходим за правене на домашни и такива работи...
Да се чуди човек, когато ние бяхме ученици и интернета беше предимно в интернет клубовете, как ли сме живели?!
Един час за 13 годишния ти мозък е предостатъчен. Вместо да се занимаваш с глупости като туитър и фейсбук, хвани чети книги. Няма да умреш без интернет.
Кажи им, че си навит за по един час на компютъра и ще мирясат.
Aut odit, aut amat mulier, nihil est tertium
На 13 му било рано за нет, а? Душици, малки, сладки, благи, некомпетентни. Я се разходете до техническите вузове и вижте колко хора се развиват като програмисти и техници в следствие на такова стоене пред компютъра. Дали случайно по-талантливите деца наистина не са започнали от тая възраст с продължителните часове. Рано му било... Нищо нема да изпусне, не бойте се. Само трябва да се научи малко по-качествено да си полза времето пред компа, за което могат да се погрижат родителите му, а не да го ограничават.
И мен ми се караха, и ми ограничаваха достъпа. По-късно почнах да ги лъжа, че пиша някво домашно и минимизирах всичко без един компилатор и 'hello world' програмка. В последствие почнах сам да си взимам решенията, но на по-късна възраст.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Да, децата от трети клас са постоянно ама постоянно във фейсбук. Не спират да ми пишат и да ми коментират снимките дори, когато ме няма. Те не стоят по 5часа, а сигурно по 10часа после на момчето това му било много. Вече всички имат фесбук, емайл, туитър и т.н. защо да няма и той, а? При положение, че и толкова малките вече имат. То това си се наложи сред всички. Аман от моралисти вече.. (:
На неговата възраст стоях поне по 10 часа на ден и тогава започнах да не спя някои вечери, за да карам нощни.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Да, ама Чачо на толкова години не е киснел в ФБ. Ти, барби, с какво можеш да се похвалиш, че правиш на компа? Че висиш 10 часа? Ех, голямато постижение. Поне да научаваше нещо.
Аз нямам нищо против някой да седи на компа 24 часа. Ама да върши полезна работа - да се рови из интернета, да търси, да се интересува, да програмира, както Чачо спомена. Ама сега някъв 13 годишен дрисльо, дето кисне в ФБ, туитър и не знам си какво си, иска да седи повече, за да ми отваря сайт след сайт за глупости, ех няма да стане.
И аз вися много на компа. Какво ли правя? Търся жилище, чета стихотворения и книги, търся информация за университети и курсове, които ще имам. (минутка за самореклама). Да, може да отворя ФБ, за да видя писал ли е някой, може да отворя и този сайт, за да видя какви други глупости е изръсила младата ти неопитна, но с крайно високо самочувствие уста, барби, ама не го правя постоянно в продължение на 7 часа на ден.
Е това е истината.
Последно редактирано от DisappointedDreamer : 04-03-2012 на 14:22
DisappointedDreamer чакай малко. От къде си толкова сигурна, че винаги стоя пред компа във фейсбук?
Както каза Чочо, трябва да се използва пълноценно времето прекарано пред компа, аз за съжаление съм от типа хора, които просто си пилеят иначе ценното време когато са на компютъра, понякога само гледам монитора, и не знам какво да направя...
Последно редактирано от TheNormalGuy : 04-03-2012 на 16:15
Знам за кой се отнасяше, не се притеснявай.Дадох фб като пример, 'сеш ли се?
И имах в предвид, че не винаги стоя на компютъра за интернет, така че не ми разправяй ти на мен кое е постижение и кое не. Понякога правя презентации, понякога пиша разни разкази на госпожата по БЕЛ, защото иска да и ги нося на флашка, а не в тетрадката на ръка написани. Сега схващаш ли, че не трябва много да лаеш като не знаеш за какво точно си пропилявам времето пред комютъра?
![]()
Муцка, хвани си купи един блистер валидолче и си го смучи преди да пишеш. Прекалено нервно разсъждаваш, а това не е полезно за едно младо момиче. Факт е, че продължителното стоене пред компютъра (и телевизора) води до редица проблеми, като се започне от нервната система и се стигне до стомашни разтройства, затъпяване, затлъстяване и прочие.
Когато имаш домашни е абсолютно нормално да използваш интернет. Все пак, не може човек да знае всичко, а доста често вече, учителите се научиха да дават доклади, свързани с информация, която може да се намери (безплатно) само в интернет.
Също така и от мързел (да, за даскалите иде реч) искат презентациите, и много домашни да са на флашки, а не написани на ръка.
Та, съгласна съм, че когато става въпрос за училище е ок да поседиш повече на компа. Но, в останалите случаи си е зомбиране. Дали ще е във фейсбук, туитър, форуми или игри-повече от 1-2 часа си е затормозяващо нервната система, жалко, че смятате, че е абсолютно безвредно.
Aut odit, aut amat mulier, nihil est tertium
Точно това правя на компа, прекарвам време пред ФБ само когато си чатя с гаджето или с фрр-ове . Само го отварям за да видя дали ми е писам някой Същото се отнася и за ТуитърПрез останалото време правя смислени неща, доста от изброените във поста ти, DissapoitedDreamer
![]()
Та, въпроса ми е как да ги накарам да ми позволяват по колкото си реша (разумно) май ми нямат довериекак да ги убедя че правя смислени неща, защото си мислят, че компа е само за тъпаци и на него има само деградиращи неща !
![]()