- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Кое бихте предпочели?
Ситуацията е хипотетична за някакъв бъдещ момент, под спиране на остаряването имах в предвид не само на външен вид, а включително и на органите.
Чакай сега, вечен живот на човеците или на 'душите' им? Нещо започна да си противоречиш с християнството, при него смъртта не е ли част от естествения път на човека? Това последното с правдата ме изненада, как може такива безбожни хора да имат нещо общо с правдата?![]()
К'ви органи, бе сестро, кви пет лева, някой мръсен пес ще ми се нахвърли, ще ми пробие сънната артерия и дотам съм. Нали хипотетично говорим. Човекът е толкова уязвимо животно, няма кво да си говорим. ЗАеби ги тези фантасмагории.
Между другото вервате-невервате, явно вече сте си запазили място в рая с тези си разсъждения![]()
Исус е възкръснал с тялото:
"А Тома, един от дванадесетте наречен Близнак, не беше с тях, когато дохожда Исус. Затова другите ученици му казаха: Видяхме Господа. А той им рече: Ако не видя на ръцете Му раните от гвоздеите, и не туря ръката си в ребрата Му, няма да повярвам. И подир осем дни учениците Му пак бяха вътре, и Тома с тях. Исус дохожда, като беше заключена вратата, застана насред, и рече: Мир вам! Тогава каза на Тома: Дай си пръста тука и виж ръцете Ми, и дай ръката си и тури я в ребрата Ми; и не бъди невярващ, а вярващ. Тома в отговор Му рече: Господ мой и Бог мой! Исус му казва: Понеже Ме видя, [Томо], ти повярва, блажени ония, които, без да видят, са повярвали." Йоан 20: 24-29,
"Ако се проповядва, че Христос е възкресен от мъртвите, как казват някои между вас, че няма възкресение на мъртвите? Ако няма възкресение на мъртвите, то нито Христос е бил възкресен; и ако Христос не е бил възкресен, то празна е нашата проповед, празна е и вашата вяра. При това, ние се намираме и лъжесвидетели Божии; защото свидетелствувахме за Бога, че е възкресил Христа, Когото не е възкресил, ако е тъй, че мъртвите не се възкресяват; защото, ако мъртвите не се възкресяват, то нито Христос е бил възкресен;" 1 Коринтяни 15: 12-16
^
![]()
Ее трябвало да направим кампания и да го номинирамеНищо, може да е ''Мистър Философия и Религия''.
Абе, нпп, ти на колко години си? Пише, че си на 15, а съм пропуснала, ако си казал в някоя тема.![]()
Преди време каза че е женен. Минимум 16, най-вероятно повече от 20. Пълен олигофрен или ултра, мега трол. Поне не е ултра, мега, супер, интернационален, глобален, космически, вселенски, интердименционален, гигантски, титанически педеруга като гейски, който дори не можеш да го изриташ по гъза или удариш по мутрата понеже ще си наклепаш обувките или юмрука със спермата на триста хиляди негри.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
"езичник-еретик" е по-лошо от духовит "атеист-веселяк"!
Наздраве.
Последно редактирано от defender : 04-04-2012 на 22:38
едва ли евро е обратно сексуален след като толкова много и толкова дързостно изявяваше православното християнство