Първоначално написано от
valdesbg
Айде да се повеселим, посмеем, помайтапим на мой гръб, пък който има желание да даде идея. За всички, които не обичат романите съкратената версия:
Търся си евтино хоби, които да изисква активност и постоянство от мен. Време имам.
А ето и дългата версия:
Повечето от вас знаят че се занимавам с фотография. За съжаление обаче ще трябва да прекратя това хоби. Що? Ами по доста причини. Апаратчето сдава багажа, пари за поправка = колкото ново да си купя(тук визирам около 1к). Пък в момента ги нямам, скоро няма и да ги проимам. Отделно че страстта ми към снимките поизбелява в последно време(близо година). Вероятно понататък ще събера пари за ново апаратче, но ще е по скоро с любителски цели. И ще е такова, което се събира в джоба.
И се задава въпроса - с какво да си уплътня времето? Забравяме компютрите и всичко свързано със зяпане в екрана. Тип, блогване, компютърни игри, администриране на сайтове и подобни. Що? Щото и без това седя по не-малко време пред монитора и се чудя как още нямам очила.
Изисквания - ми..като начало да е евтино. Т.е. да не се налага да наливам много пари. Или да се изисква поддръжка свързана с разходи. Що? Щото искам да съм независим от месечния ми доход за практикуване на хобито. И щото мисля че след като е за забавление - много пари не са необходими. Сега веднага ще се зададе въпроса - колко са много пари за мен? Ми.. средно 50-тина -60-тина лева месечно може да се отделят. Но ми се ще да не се налага ежемесечно.
Друго - да творя нещо. Не държа да измислям някакви неща, даже предпочитам да следвам инструкции/блупринтове/указания/правила. Дали ще е творене с ръце, дали ще е творене на идеи, дали ще е изкуство някакво - претенция нямам. Възможно е да ходя от точка А до точка Б с някаква цел. Възможно е да упражнявам някаква дейност. Тук е добре да подчертая - спортовете не са хубава алтернатива за мен. Лесно се изморявам, при голямо натоварване. Разбира се става дума за спортове тип футбол, баскетбол, плуване, борба, тенис на корт и т.н. Всичко което не изисква активно движение е добре дошло. Не съм издръжлив физически и бързо се изморявам. Предпочитам да се насоча към нещо не-уморяващо.
Добре би паснало разплитане на някакви загадки, мистерии, търсене на някакви съкровища.
Добре ще е да полагам грижа и постоянство в новото си хоби. Първото си го знам че го имам, искам да го развия още. Второто ми липсва и ми се ще да понаваксам малко с материала. Искам да култивирам търпение у себе си.
Не е задължително да се изискват и други хора. Добре е да има опция самичък да си действам по задачките. Предпочитам да не членувам никъде.
Като малък си спомням че съм се занимавал с риболов, стреляне с фунийки, правене на прашки, катерене по дърветата, отглеждане на различни животни за кратко време в къщи, имах миниградинка.
Горе долу... това са ми мислите. Какво бихте ми предложили вие? Как се справяте със скуката, как си запълвате свободното време? Ако се чудите защо е в любов - щото в друг раздел не пиша. Модератори - молим не местете темата.
И тъй - спама нека е в допустими граници.