.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 39 от общо 39
    Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    ledenakrasota едно време много исках да отида на летището и да гледам излитащите и кацащите самолети. Исках да си направя къщичка на дърво, исках да плавам с лодка в някое езеро. Исках също така да си направя хвърчило, исках да се возя на влак. Всъщност изразяването тук и пред приятели ми помага да разбера по лесно какво всъщност искам Сам ако седна да го мисля.. няма да се получи.

Сисе - това с мравките изглежда интересно и готино. Ще ти пиша ЛС за повече подробности.

Пантерче - хубаво е че и ти се включваш. Мрънкам, вярно е. Има неща, с които не искам да се занимавам, но това не е предмет на обсъждане в случая. Постнах темата за да получа идеи, критики и мнения.

Засега е неуспешно търсенето на работа като готвач. В смисъл вижда се че имам сертификата, но на повечето места освен него искат и опит. Засега не съм попаднал на място, където да не искат. Което ми е малко странно, защото как ще придобия опит, ако навсякъде искат такъв за да почна? Засега не губя надежда и готвя в нас

Фитнес. Това в никой случай не би могло да е хоби. Поне според мен. Но това не значи че ще отсъства от ежедневието на хората. Аз го възприемам като.. рутина. В момента не мога да определя разликата между хоби и рутина(ако приемем че и двете се вършат по собствена воля). Нека ти споделя нещо. Брат ми ходи на фитнес вече четвърта година. 25 лева за 20 посещения. Залата е хубава, светла и е близо до нас. Винаги съм възприемал въпросната дейност като нещо от което почваш да приличаш на гардероб. Може би това е основната причина, поради която не го посещавам. А и както казваш - химията ми се е струвала неотменна част. Брат ми не пие нищо, но определено изглежда много здрав.

Относно изморяването. Може би аз не съм се изразил правилно - 50-100-200-600 метра бягам без проблеми, дори в норматива влизам. Проблема идва, когато примерно се съберем да играем баскетбол. На 15-тата минута аз съм жив труп, а другите точно тогава са разгрели. Не зная защо се получава. Футбол едно време като играех беше същото - 10 минути и после аут. Това имам предвид.

Предполагам отричането на идеята за фитнес идва от изродената представа, която имам за него. А брат ми няма да ми помогне да я преодолея. Ще видим, ще измисля нещо.

Относно приютите за животни - от големите бездомни кучета имам страх. Не се виждам доброволец там в никой случай. Ако има подобно учреждение за котки или други по малки животни - там ще отида, определено. Utilisima не съм го чувал. Ще го проверя.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на Chacho
    Съквартиранта без опит работеше като помощник готвач в Супатерия на Славейков.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Цитирай Първоначално написано от valdesbg Виж мнението
    ledenakrasota едно време много исках да отида на летището и да гледам излитащите и кацащите самолети. Исках да си направя къщичка на дърво, исках да плавам с лодка в някое езеро. Исках също така да си направя хвърчило, исках да се возя на влак. Всъщност изразяването тук и пред приятели ми помага да разбера по лесно какво всъщност искам Сам ако седна да го мисля.. няма да се получи.
    Всъщност първо го мислиш сам, а после го споделяш пред останалите, които и да са те. Остава само да материализираш въпросната идея. :P
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

anonymous708973
    Guest
    Което ми е малко странно, защото как ще придобия опит, ако навсякъде искат такъв за да почна?

Фитнес. Това в никой случай не би могло да е хоби. Поне според мен. Но това не значи че ще отсъства от ежедневието на хората. Аз го възприемам като.. рутина. В момента не мога да определя разликата между хоби и рутина(ако приемем че и двете се вършат по собствена воля). Нека ти споделя нещо. Брат ми ходи на фитнес вече четвърта година. 25 лева за 20 посещения. Залата е хубава, светла и е близо до нас. Винаги съм възприемал въпросната дейност като нещо от което почваш да приличаш на гардероб. Може би това е основната причина, поради която не го посещавам. А и както казваш - химията ми се е струвала неотменна част. Брат ми не пие нищо, но определено изглежда много здрав.

Предполагам отричането на идеята за фитнес идва от изродената представа, която имам за него. А брат ми няма да ми помогне да я преодолея. Ще видим, ще измисля нещо.
    Винаги е така с опита. Обмислял ли си за запишеш някаква полезна специалност в тая насока, пък дори да е задочно?

Сам виждаш, че имаш неправилна представа за фитнеса. На гардероб няма как да заприличаш, ако не пиеш добавки, нито пък ще станеш бабанка без мозък. 20 посещения на месец ми се виждат бая за начинаещ, така че ако е за два месеца, излиза по 12.50 на месец, което хич не ми се вижда скъпо. А съм сигурна, че ще намериш и друга хубава зала до вас, дори да не е непосредствено до блока, а на километър, примерно. Помисли си, не виждам начин, по който ще ти навреди тренирането.

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Пантерче, 20-те посещения не са обвързани с времето. Мисля си че картата важи 3 месеца, т.е. посещенията трябва да се извършат максимум до 3 месеца. Лошото е че не знам дали/къде се изучава готварство или сладкарство като висше образование. Става дума за България. В чужбина са популярни подобни университети.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

anonymous708973
    Guest
    Идеално тогава. Купуваш си карта за 25 лв и после чак след 2 месеца. Какво друго оправдание можеш да си намериш?

Е, това е несериозно, меко казано. Ще ти отнеме половин час ровене в гугъл. В Пловдив имаме УХТ (Университет по хранителни технологии). За София - не знам. Попринцип готварство се учи в средните училища, във висшите заведения е технология на нещо си.

Banned Мега фен
    Айде да се повеселим, посмеем, помайтапим на мой гръб, пък който има желание да даде идея. За всички, които не обичат романите съкратената версия:

Търся си евтино хоби, които да изисква активност и постоянство от мен. Време имам.

А ето и дългата версия:

Повечето от вас знаят че се занимавам с фотография. За съжаление обаче ще трябва да прекратя това хоби. Що? Ами по доста причини. Апаратчето сдава багажа, пари за поправка = колкото ново да си купя(тук визирам около 1к). Пък в момента ги нямам, скоро няма и да ги проимам. Отделно че страстта ми към снимките поизбелява в последно време(близо година). Вероятно понататък ще събера пари за ново апаратче, но ще е по скоро с любителски цели. И ще е такова, което се събира в джоба.

И се задава въпроса - с какво да си уплътня времето? Забравяме компютрите и всичко свързано със зяпане в екрана. Тип, блогване, компютърни игри, администриране на сайтове и подобни. Що? Щото и без това седя по не-малко време пред монитора и се чудя как още нямам очила.

Изисквания - ми..като начало да е евтино. Т.е. да не се налага да наливам много пари. Или да се изисква поддръжка свързана с разходи. Що? Щото искам да съм независим от месечния ми доход за практикуване на хобито. И щото мисля че след като е за забавление - много пари не са необходими. Сега веднага ще се зададе въпроса - колко са много пари за мен? Ми.. средно 50-тина -60-тина лева месечно може да се отделят. Но ми се ще да не се налага ежемесечно.

Друго - да творя нещо. Не държа да измислям някакви неща, даже предпочитам да следвам инструкции/блупринтове/указания/правила. Дали ще е творене с ръце, дали ще е творене на идеи, дали ще е изкуство някакво - претенция нямам. Възможно е да ходя от точка А до точка Б с някаква цел. Възможно е да упражнявам някаква дейност. Тук е добре да подчертая - спортовете не са хубава алтернатива за мен. Лесно се изморявам, при голямо натоварване. Разбира се става дума за спортове тип футбол, баскетбол, плуване, борба, тенис на корт и т.н. Всичко което не изисква активно движение е добре дошло. Не съм издръжлив физически и бързо се изморявам. Предпочитам да се насоча към нещо не-уморяващо.

Добре би паснало разплитане на някакви загадки, мистерии, търсене на някакви съкровища.

Добре ще е да полагам грижа и постоянство в новото си хоби. Първото си го знам че го имам, искам да го развия още. Второто ми липсва и ми се ще да понаваксам малко с материала. Искам да култивирам търпение у себе си.

Не е задължително да се изискват и други хора. Добре е да има опция самичък да си действам по задачките. Предпочитам да не членувам никъде.

Като малък си спомням че съм се занимавал с риболов, стреляне с фунийки, правене на прашки, катерене по дърветата, отглеждане на различни животни за кратко време в къщи, имах миниградинка.

Горе долу... това са ми мислите. Какво бихте ми предложили вие? Как се справяте със скуката, как си запълвате свободното време? Ако се чудите защо е в любов - щото в друг раздел не пиша. Модератори - молим не местете темата.

И тъй - спама нека е в допустими граници.
    Вземи си куче от малко

Temptation95 - от това може да се направи доста забавна игра. А ако нямам GPS как седят нещата? Може би с google maps ще стане?
    Ами с времето може да си вземеш GPS, а до тогава сигурно може да пробваш с google maps, но мисля, че ще ти е трудно, защото с GPS ти показва по-точно и в радиус от 5 метра трябва да е кутията. Но ти си знаеш.

Фен Аватара на GrandProtector
    Град
    Sofia
    Няма да е зле да кажеш за каква възраст става въпрос, за да можем да се ориентираме г/д как минава ежедневието ти и кое би било най-удачно за теб.
    По-добре дръжте устата си затворена и оставете хората да ви смятат за глупави, отколкото да я отворите и да разсеете всички съмнения…

Мега фен Аватара на babity
    И аз съм за спорта. Не казвам да е точно фитнес. Ако не ти се дават пари - просто тичай някъде близо до вас. Т'ва, че се уморяваш бързо наистина не е оправдание. Всички в началото са така. Решението си е твое, но на мен физическите натоварвания ме се отразяват отлично. Нямах депресарски месец през зимата, отнема ми негативната енергия по принцип, веднага след като се появят първите резултати от това, че си си мръднал задника, се усеща една приятна промяна в самочувствието... Яко си е!

Нещо друго като мотори и коли влече ли те? Мен лично ме влекат моторите даже съм си взел балканче. Заедно с мои приятели се учим на моторите. Знаем че не е от най-добрите мотори, но все пак като запали и тръгне добре се чувстваш.Ако те влече нещо подобно намери си балканче. Ще си запълваш свободното време на 100%

Учи японски - занимателно и иска доста воля и постоянство, а и е различно от всичко до сега изброено.

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от ZeroDeathless Виж мнението
    Учи японски - занимателно и иска доста воля и постоянство, а и е различно от всичко до сега изброено.
    :д Мда, сигурно е интересно да си гледаш анимета/сериали на японски без субтитри. Винаги ми е било мечта. Даже имам учебник на компютъра и една тетрадка с разни думички. Адски интересно и забавно е поне за мен. Има и уроци в ютуб.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си