- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Исторически въпрос свързан с Освобождението ни от Османско робство
Като за начало тук не виждам агресивни и радикални националисти? Преди имаше, но вече не влизат.
Плюс това ти скачаш в другата крайност. За да се гордееш със страната си не е задължително да я смяташ за най-великата. Аз знам, че е имало и възход и падение, но мисълта за падението не ми пречи да се гордея.
А да наричаш българите смешни е все едно да наричаш себе си смешен. Колко жалко е това?
Няма крайни националисти, но ИСКАМ ДА НАУЧА ВАС, НОРМАЛНИТЕ, ДА НЕ СЕ ПОДВЕЖДАТЕ ОТ ПРИМИТИВНИ ХОРА! ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ГЛАВИТЕ СИ И ДА НЕ СЕ ДАВАТЕ! Виж депутатите - прости и нагли, сигурен съм, че не знаят Атанас Далчев кой е дори... А в същото време много наистина умни хора работят за 400-500 лева като чиновници или продават зеленчуци на пазара... Там, където живея има пазарче, където един човек продава зелки. По образование е ядрен физик. Архонд Слави Бинев, Павел Чернев... По-умни ли са от него? Не, но са по-нагли! А умните се оставяме да ни водят простаците! МОЛЯ ТЕ, УМЕН ЧОВЕК СИ, ОПИТАЙ СЕ ДА РАЗБЕРЕШ ТОВА, КОЕТО КАЗВАМ. НЕ ГО ПРИЕМАЙ, АКО ИСКАШ, НО СЕ ОПИТАЙ ДА ГО РАЗБЕРЕШ!
Работата е там, че ти изказваш доста крайни и обидни мнения, което само по себе си е примитивно. Тоест се опитваш да насадиш у нас противоположното на шовинизъм и мегаломания: национален нихилизъм. Само че аз като цяло не виждам особен проблем с шовинизма, но виждам огромен проблем с нихилизма.
Чел съм Божидар Димитров, акад. Иван Ванчев и др. Но както и да е, имал съм възможността да разговарям с един археолог още преди 7-8 години, който вече не е сред живите. Той ми каза, че далеч не сме толкова велики, колкото се мислим днешните българи, както и не са велики гърците, които се мислят за древните елини, а нямат нищо общо с тях. Иначе по земите ни има много археология от древни, умрели цивилизации. Той ми каза, че прабългарите произхождат от там, дори езикът ни има адски много думи, които произхождат от там и сам в българския език от всичките славянски ги има. Даде ми пример с обич и куче.
Хан Аспарух, най-мъжественият от всичките мъжествени синове на мъжествения Кубрат, заедно със всичките си мъжествени войници идват и най-мъжествено завладяват територията, населена с педалите славянски племена. Завладяват ги, започват да ги контролират, е*ат ги, раждат се деца от тях, които са бъдещата българска нация. Ама славяните, макар и педали са умни, имат богат език, за разлика от мъжествените прабългари, които боравят с 200-300 думи, половината от които са свързани със секса, създават азбуката (все пак Кирил и Методий са си чисто славянски имена).
Това на практика е историята, която учим в училище. В учебниците, от чиста академичност, това е написано така:
Хан Аспарух, най-храбрият от всичките велики, чесни, умни синове на мъдрия Кубрат, заедно с всичките си храбри, честни воини идват най-величествено и храбро сключват най-доброволно славяно-българска държава (макар, че не знам кой сключва доброволно договор за държава с хора идващи от майна си райна, но както и да е...) Те започват заедно да да градят една мощна и велика държава, от най-чистосърдечната любов между тях се раждат деца, има смесени бракове, от тях се ражда бъдещата българска нация. Славяните съвсем спокойно приемат да бъдат наричани българи и да загубят своето наименование. (Но и те са си виновни, защото не са се обединили в една държава, а са били разединени в много и най-различни племена, което е улеснило прабългарите). Българският език (макар и с малкото примеси от прабългарския) се нарича български, нищо че е славянски до ден днешен. Създават азбуката, приемат православието. (Заради, което сега сме бедни, щото ако бяхме католици - папата щеше да ни пази)
Носим името българи не славяни. Славяните имали богат език, ХА това ли са мижавите доказателства. Славяните са били разпокъсани племена, мирен но сравнение с българите по примитивен народ. Византийците са използвали славяните за роби.
Да ти е минавало през ума че ако славяните не са се обединили щяха да са византийски роби.
Ти дори не си написал реалната титла ,която е Кан а не Хан. Титлата хан използвана за български владетел е един типичен пример за глупостта нахвърляна в българските учебници за която ти говориш.