- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Тя прекрачи границата!
Така съм съгласна, ама да кажеш, че с ревността идвал краят на една връзка... пълна глупост беше.
Не знам каква е разликата между ревността (когато тя не е изразена със скандали, разбира се) и "Не ми е приятно да се виждаш с него". Някой да обясни? Имам предположения, но не мога да ги формулирам.
Според мен е същото, облечено в различни думи. Спомняш ли си в една тема преди бая време как ти каза, че при интервю за работа се продаваш и затова трябва да направиш идеално впечатление и да не скромничиш много много? И като го каза ти скочиха все едно си черпила Хитлер с бира? После сменихме думата "продавам" с "котирам" и вече всичко беше в реда на нещата. Не, че не идеше реч за абсолютно същото нещо.
И тук е така.
Цупене от ревност - човека се чувства кофти и спира контактите с дадено лице, защото иначе все едно не му пука за приятелката му и чувстватат и.
"Мило, не ми е приятно да се виждаш с ..." Звучи по-мило и човека спира контактите с дадено лице, защото иначе все едно не му пука за приятелката му и чувстватат и.
Просто се приема по-добре второто.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Лошо се изразих.
Попринцип, аз като чуя ревност в главата ми изкачат мисли за скандали, сълзи и раздяли.
Колкото до това каква е разликата между ревността и не ми е приятно да се виждаш с него, е както каза Сиси, едно и също нещо, просто изразено другояче. Да скочиш на половинката си заради някакъв друг външен трети човек никога не би се приело добре, и дори би довело до сръдни, откъде накъде единия ще държи сметка на другия.
Обаче, кажеш ли на половинката си, че не ти е особено приятно да се вижда с даден човек тъй като въпросния те притеснява, възлюбения или възлюбената би го приел/а по-леко, обещавайки че ще ограничи разговорите/срещите с въпросния непоносим човечец.
Последно редактирано от DisappointedDreamer : 04-25-2012 на 11:38