.
Отговор в тема
Страница 58 от 75 ПървиПърви ... 84854555657585960616268 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 426 до 1 450 от общо 1856
    МГ "Гео Милев" kade se namira tova

Здравейте. Аз също се колебая къде да кандидатствам (Варна). Взела съм си твърдо решение, че искам да изучавам немски език. Смятам, че оценките ми са на ниво и бих могла да изкарам нужния бал. Проблемът е в това, че не мога да реша между 1 ЕГ и 5 ЕГ. И за двете училища получавам положителни отзиви, но и много отрицателни за 1 ЕГ. Доста ученици, познати на ученици и родители на ученици казват, че преподавателите им не били на ниво, не била същата гимназия, която е била преди. Самото преподаване по немски не било на ниво. Аз лично не знам на кое да вярвам. Още един е проблемът и с транспорта - мога единствено да хващам автобусите 121, 409 и 409А. Не ми е голям проблем да вървя от акациите до 5 ЕГ всеки ден, ако ме приемат, но не знам дали ще се чувствам така да го върша почти всеки ден в продължение на 5 години. А за 1 ЕГ със 121 трябва да мина под един подлез и готово. Ала разписанието на този автобус е доста разредено. Ако изтърва автобуса, ще се наложи да чакам доста време и да бездействам. Самата сграда на 1-ва много ми допада. Чрез сайта на 5-та нищо не мога да разбера и да се ориентирам. Нито снимка мога да видя, нито нищо. Моля ви, който каквото знае, нека го сподели. Благодаря предварително

Аз, по принцип искам да кандидатсвам в езикова гимназия. Мисля да е във френска, италианска или немска гимназия (става въпрос за Бургас). Не искам да е в АЕГ, защото гледах, че специално в ГРЕ в 8 клас се изучава английски език и то четири часа седмично, а и аз преди това съм ходила на курсове, а и в училище го учихме, и мога да кажа, че го знам за ниво B1, да речем. А и английският не ми е от най-любимите езици, та се насочих към романските. Още не съм решила италианска или френска, като че ли повече ми харесва италианският... В ГПНЕ "Гьоте" се иска много учене, а аз по математика не съм кой знае колко добра мисля, че на изпита ще изкарам около 4 и нещо... За сега съм за ГРЕ италиански! Успех на всички седмокласници!

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от All563 Виж мнението
    Аз, по принцип искам да кандидатсвам в езикова гимназия. Мисля да е във френска, италианска или немска гимназия (става въпрос за Бургас). Не искам да е в АЕГ, защото гледах, че специално в ГРЕ в 8 клас се изучава английски език и то четири часа седмично, а и аз преди това съм ходила на курсове, а и в училище го учихме, и мога да кажа, че го знам за ниво B1, да речем. А и английският не ми е от най-любимите езици, та се насочих към романските. Още не съм решила италианска или френска, като че ли повече ми харесва италианският... В ГПНЕ "Гьоте" се иска много учене, а аз по математика не съм кой знае колко добра мисля, че на изпита ще изкарам около 4 и нещо... За сега съм за ГРЕ италиански! Успех на всички седмокласници!
    Витае някаква заблуда, че в ГРЕ е по-лесно, отколкото в Гьоте ... Зависи на кои учители ще попаднеш. Има такива, които лесно пишат оценките, има учител(ка), при която сами си пишат оценките (буквално), както и такива, при които като изкараш 4 и си доволен.

За 8-мите класове си права - откакто вкараха новата програма ще е по-добро нивото, имат английски, информационни технологии, даже и някакви ЗИП-ове още в 8-ми клас, което е добре. : )

Ако все пак решиш да се занимаваш с романските езици ти препоръчвам френския пред италианския, като цяло и специално за това училище.

Ако имаш нужда от някакви разяснения или да поговорим, ще се радвам да помогна : ) !

При нас тези от сладкарското идваха и ни развиваха теми как можело да излезеш с професия от там,да станеш успешен сладкар,дъра бъра... Абе някой да знае колко се очертават да бъдат тази година баловете в ФЕГ-а и АЕГ ?
    A woman`s heart is a deep ocean of secrets ...

Аз искам или в 1аег (София) или в немската ....искам да попитам какво му е толкова специалното на американския колеж че всички искат там???? И искам да попитам какъв бал ти е нужен за немската и английската ако някой знае???

Повече от фен Аватара на zlatko98
    Цитирай Първоначално написано от whinger Виж мнението
    Аз искам или в 1аег (София) или в немската ....искам да попитам какво му е толкова специалното на американския колеж че всички искат там???? И искам да попитам какъв бал ти е нужен за немската и английската ако някой знае???
    Не съм забелязал тенденция хората да искат да кандидатстват в американския, а даже обратното.(макар да искам да уча там). Като за начало дават отлична подготовка за напред, получаваш американска диплома, което е добре, ако искаш да учиш в UCL или LSE, където не приемат българска диплома. Освен това се научаваш да учиш много и забележи, че в матурите след 12 клас са винаги първи. Разбира се, има и лоши черти, но е доста добро училище. Успех с изпита и дано влезеш, където искаш

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от zlatko98 Виж мнението
    Не съм забелязал тенденция хората да искат да кандидатстват в американския, а даже обратното.(макар да искам да уча там). Като за начало дават отлична подготовка за напред, получаваш американска диплома, което е добре, ако искаш да учиш в UCL или LSE, където не приемат българска диплома. Освен това се научаваш да учиш много и забележи, че в матурите след 12 клас са винаги първи. Разбира се, има и лоши черти, но е доста добро училище. Успех с изпита и дано влезеш, където искаш
    Не е съвсем прецизно това сравнение по резултати от матурите, ама карай. Защото бройката на явяващите се от други училища, намиращи се непосредствено след колежа в класацията( само на няколко стотни), е много по-голяма. От Пловдивската езикова са май над 250 души , от НЕГ в София са малко над 200, от 73-то са около 150 и т.н. Освен това не винаги са първи.През последната година са трети колежаните, след НУКК и НЕГ.Като разликата пак е някаква минимална. Затова и казвам, че тези матури не показват кой знае колко.То се получава нещо като след 7 клас май. Резултатите не са само от обучението в едикое си даскало, ами и от уроци и школи.Понеже всички ходят. Не рискуват да не го правят, понеже оценките от матурите им ги искат в много чуждестранни университети.

ПП Вчера гледах някакъв репортаж по ТВ. Имаше интервю със собственичката на някаква школа. Вече предлагат услуга за подготовка за матури още от началото на 11 клас. Точно като при седмокласниците.Почват да ходят много от тях от шести още, продължават и в седми. Изкарват отлични оценки на изпитите, а даскалото, в което иначе учат, се тупа в гърдите , колко добре се справят възпитаниците му и колко е високо нивото на обучение в него.
    Последно редактирано от irrationalDecision : 04-16-2012 на 08:33

Повече от фен
    Не е съвсем прецизно това сравнение по резултати от матурите, ама карай. Защото бройката на явяващите се от други училища, намиращи се непосредствено след колежа в класацията( само на няколко стотни), е много по-голяма. От Пловдивската езикова са май над 250 души , от НЕГ в София са малко над 200, от 73-то са около 150 и т.н. Освен това не винаги са първи.През последната година са трети колежаните, след НУКК и НЕГ.Като разликата пак е някаква минимална. Затова и казвам, че тези матури не показват кой знае колко.То се получава нещо като след 7 клас май. Резултатите не са само от обучението в едикое си даскало, ами и от уроци и школи.Понеже всички ходят. Не рискуват да не го правят, понеже оценките от матурите им ги искат в много чуждестранни университети.

Аз пък мноого искам в 9 ФЕГ (София) Или 31 СУЧЕМ , защото и то е с езици .. Дано ми стигне бала обаче за френската Някои мнения ?

Някой би ли ми казал кои са балообразуващите предмети в ТОХА на сливница?

Цитирай Първоначално написано от MoulinRouge Виж мнението
    Аз пък мноого искам в 9 ФЕГ (София) Или 31 СУЧЕМ , защото и то е с езици .. Дано ми стигне бала обаче за френската Някои мнения ?
    За миналата година в различните паралелки баловете за момичетата са следните: за ФЕ и АЕ - 33.106, за ФЕ и ИЕ - 32.856, за ФЕ и НЕ - 32.784. Ако беше момче, влизането във френската щеше да ти е много по- лесно, но шанс. Успех

Аз съм от Варна и сега се готвя за 4та с Испански : )) малко се притеснявам, но дано всичко да мине добре! Може те ли да ми кажете долу горе какви оценки от изпитите ми трябват за да вляза там

Цитирай Първоначално написано от whitexswan Виж мнението
    Здравейте. Аз също се колебая къде да кандидатствам (Варна). Взела съм си твърдо решение, че искам да изучавам немски език. Смятам, че оценките ми са на ниво и бих могла да изкарам нужния бал. Проблемът е в това, че не мога да реша между 1 ЕГ и 5 ЕГ. И за двете училища получавам положителни отзиви, но и много отрицателни за 1 ЕГ. Доста ученици, познати на ученици и родители на ученици казват, че преподавателите им не били на ниво, не била същата гимназия, която е била преди. Самото преподаване по немски не било на ниво. Аз лично не знам на кое да вярвам. Още един е проблемът и с транспорта - мога единствено да хващам автобусите 121, 409 и 409А. Не ми е голям проблем да вървя от акациите до 5 ЕГ всеки ден, ако ме приемат, но не знам дали ще се чувствам така да го върша почти всеки ден в продължение на 5 години. А за 1 ЕГ със 121 трябва да мина под един подлез и готово. Ала разписанието на този автобус е доста разредено. Ако изтърва автобуса, ще се наложи да чакам доста време и да бездействам. Самата сграда на 1-ва много ми допада. Чрез сайта на 5-та нищо не мога да разбера и да се ориентирам. Нито снимка мога да видя, нито нищо. Моля ви, който каквото знае, нека го сподели. Благодаря предварително
    Здравей, Добре си се насочила... Моята братовчедка е много умна. Изкара над 35 бал,. съвсем малко до 36. Мания и стана 1ва - немски, че немски И влезе в 1ва ... До 7 клас е била пълна отличничка, само учи, учи, учи, абе аз не мога така, въпреки че и аз си изкарвам шестиците Та.. като влезе в 1ва с немски първите месеци беше пълен ужас . Шестиците се превръщат в двойки, тройки и четворки. Само учеше, но не се получава. Издържа до 9 клас, като втория срок на 9 се премести в 5та. Така постъпиха около 15-20 човека, така са постъпвали и така ще постъпват. Две-три момичета от нейния клас са припадали от натоварения график и прекаленото учене. В 1ва правят страшни купони и партита съм чувала-ако обичаш да се забавляваш ... 5та и тя не е назад... Сега братовчедка ми е 11 клас - не се мъчи, по-спокойно се минава годината, така че може да си поживееш, а не да седиш до 22 часа пред учебниците Това е, което искам да ти кажа! Естествено ти си решаваш, но според мен 5та. Вярно, не е чисто нова като 1ва, но си е прилична езикова гимназия! И учителите са супер : )
    Последно редактирано от Sladuranata2298 : 04-16-2012 на 16:11

За миналата година в различните паралелки баловете за момичетата са следните: за ФЕ и АЕ - 33.106, за ФЕ и ИЕ - 32.856, за ФЕ и НЕ - 32.784. Ако беше момче, влизането във френската щеше да ти е много по- лесно, но шанс. Успех
    Мерси :* А ти къде ще кандитатстваш ?

Повече от фен
    Zlatko98, цитираните от теб минимални балове за 9 ФЕГ за момичета са от второ класиране. На първо са други и са естествено по-високи.

Цитирай Първоначално написано от irrationalDecision Виж мнението
    Zlatko98, цитираните от теб минимални балове за 9 ФЕГ за момичета са от второ класиране. На първо са други и са естествено по-високи.
    Сигурно. Аз използвах информацията от справочника, който имам. Извинявам се ако някой ме е разбрал погрешно.

ПС: Ако много искаш да влезеш някъде и не влезеш на 1-во, е логично да участваш и във второ класиране все пак

Цитирай Първоначално написано от MoulinRouge Виж мнението
    Мерси :* А ти къде ще кандитатстваш ?
    За нищо. Искам да уча в американския колеж
    Последно редактирано от zlatko98 : 04-18-2012 на 13:52

Аз искам в 1АЕГ софия най-много!!

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    Някой за кандидатстване в ЕГ Благоевград? Тук преобладавате столичани като гледам
    ...но във тебе като рана
    ще пари мисълта, че две неща
    не можеш никога да си възвърнеш:
    Живота да избавиш от смъртта
    и времето назад да върнеш!

"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
    "Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
    "Защо?"
    "Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."

Повече от фен Аватара на dem0to
    Град
    Internet
    Ако може някой да си даде мненията за 23 СОУ Фредерик Жолио Кюри искам да вляза там с Бизнес и Предприемачество

Always remember that you are special and there's always somebody who likes you

Голям фен
    23 СОУ "Фр. Ж. Кюри" не е никък лошо у-ще Имам приятелки ,които учат там и са доволни . Колкото до влизането ,предполагам ,че си видял баловете от мин. година - 20,644 - минимален и 33.035 - максимален . Като цяло никак не е вискок . 23 е близо до нас и е едно от у-щата ,в които ще кандидатствам .

Фен Аватара на BulgaRiN
    Град
    Бургас
    Аз съм в НЕГ "Гьоте" и мога да ви кажа,че училището е страхотно,класната ни е уникалният преподавател,и няма да сгрешите ако кандидатствате тук!

Фен Аватара на BlizeR
    Град
    Sofia
    НГДЕК "Кирил Философ"

Аз смятам да кандидатствам в МГ Варна с информационни технологии, ВТГ с информационни технологии и 1ва и 4та ЕГ и в 5та

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си