- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- За и против умалителните имена
Ами то всеки си има нещо, на което е склонен. И на тон, с който да се казва. На мен патенце, пиленце и тн. + всички видове бебета и бебсита ужасно не ми харесват. На други им харесва. "Мило" с лепкав тон е дразнещо, с нормален - нормално. Мишо не ме кефи никак. Всеки с предпочитанията си. Само че без значение кой как обича, тези неща са израз между двама влюбени и ми се струва доста грозно някой да ги нарича "противни", само защото на него не му допадат. Така, грубичко е.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Много ме дразнят.Прекалено лигави са ми.
Да де. Аз най-мирно си изказвам мнението, че не харесвам точно това умалително. Не ти казвам: "иу, противно е, лигаво и ми се обръщат червата като го чуя". Границата е мега тънка между изразяване на мнение и обида.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Не обичам умалителни имена.Дори мразя този,с който съм да ме нарича така,както е наричал бившата си.Разбира се ,понякога и аз бих казала нещо от рода на 'милоо' ,но като цяло не си падам по тия неща.
Харесва ми само ,ако е някакво специфично и измислено в някакъв момент.
Примерно ... гаджето ми вика 'мъфин' ,а един приятел 'принцесин' ...един друг 'мъниче' -тези си ми харесват.
Последно редактирано от SuNsEt : 05-09-2012 на 19:04
Звучи ми прекалено лигаво, най-добре по име.
Обичам да се обръщат към мен по име, без съкращения и галени простотии. Кристияна. Толкова.
Дори като ме викат да е пак - Кристияна, без да променят последната гласна, въпреки че последно време взеха да се обръщат към мен (или ако в разговора става дума за мен) с Кристияне.
"КристиАне днес донесе еди кво си."
Начина им на произношение звучи супер готино и ми харесва.
Първоначално написано от antifashionshit
Тя ми вика с умалително, а нейното име е малко странно и въпреки, че си има умалително аз обичам да й казвам цялото.
зайче, пиле, коте и тн. ги мразя, все пак тука да не е ферма. виж да му креснеш на мъжкото "говедооо" вече е друго :Д аз така наричам един приятел, а той мен - овцо :Д // иначе за влюбените, ако е нещо специално и с предистория за двамата, нямам против да си казват по различни начини, ама иначе не.
Не обичам изобщо. Лигави са ми всичките. Даже само най-най близките ми приятели и семейството ми използват умалително на името ми, всички останали си ме наричат с цяло име и така си ми харесва.
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.
Понякога не ме дразнят, но само някои.Например ми се повръща от лигавото обръщение "бебе".
Постъпи грешно... с правилното момиче.
Да беше научила как се пише като ти е толкова сладко ;р
Първоначално написано от antifashionshit