.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 25

Hybrid View

Мега фен Аватара на RagioL
    Откъм къде да подхващам брато, от към философия или наука?

Цитирай Първоначално написано от RagioL Виж мнението
    Откъм къде да подхващам брато, от към философия или наука?
    Може ли философска наука? Или научна философия, обичам такава.
    Цитирай Първоначално написано от Little_Lady93 Виж мнението
    Омг математика <3 отива в линковете ми за мастурбация
    Цитирай Първоначално написано от Pikachu Виж мнението
    Сините и зелените спирали са един цвят всъщност.
    http://media.tumblr.com/tumblr_m3xqavclW51qmovzi.gif
    бр бр!
    Цитирай Първоначално написано от cweeet Виж мнението
    Такамммммммммммммм..
    Започваме с Квантовия атомен модел на Бор
    Като за начало ще започна с постулатите на Бор,които са 3 броя:
    1. електронът обикаля около атомното ядро по ОПРЕДЕЛЕНИ орбити, наречени позволени/разрешени
    2. когато електронът обикаля по тези орбити, той НЕ излъчва електромагнитни вълни
    3. атомът излъчва електромагнитни вълни,когато електронът се движи от по-външна към по-вътрешна орбита, а пък абсорбира електромагнитни вълни,когато се движи от по-вътрешна към по-външна.
    Такам. Има две необхидими понятия и още формулки,които трябва да знам.
    Първоначалната енергия е -13,6 еВ; радиусът на Бор е със стойност 5,29 х 10 ^-11 метра
    Формулата за намиране на радиуса на дадена орбита е първоначалния радиус умножен по броя на самата орбита на квадрат т.е. Рн=р1хн^2 , ако примерно търсим радиуса на втората орбита ще стане Р2= 5,29х10^-11 х 2^2
    Другата е свързана с енергията на орбитата. Стандартната формула е Ен= Е1 / н2 т.е. енергията на орбитата може да се намери като се раздели първоначалната енергия на броя на съответната орбита на квадрат . Примерно търсим енергията на 5тата орбита => Е5 = -13,6 / 5^2.
    А,за малко да забравя - намирането на разликата от енергиите на две различни орбити. Формулата е хВ (хаш по ни)= ен -ен2; пример преход от четвъртата към втората орбита ще стане хв= е4-е2= -13,6/ 4^2 - (-13,6)/2^2
    Толкова по този урок, утре имам контролна, като се върна довечера ще напиша останалите уроци.
    ПС.Мразя физиката. ;о
    Не съм съгласен с постулат номер 2 и постулат номер 3! Да ми се докажат веднага!
    Цитирай Първоначално написано от cweeet Виж мнението
    Между впрочем, Зарко като видиш това става ли да ми обясниш механизма на ядрените реактори с по-прости думички.
    Специално за теб записах всичкото знание, което имам по въпроса, плюс мнението ми и преценката ми, както и приблизителната ми преценка за полезността на знанието. Можеш да ги намериш на следващия ред в бели букви. Постарал съм се да е на достъпен език.

А НЗ

Цитирай Първоначално написано от Claymore Виж мнението
    cweet, обясни ми нещо

при шахматната оборотна ведомост къде внасяме сумите по сметките когато всяка двойка сметки ни се засича по два пъти
    и на двете места ли се внасят дебитния оборот и кредитния или само в едната от двете засечки
    сиг се измерва чрез съпоставянето на тенденцията между два случайни квантовофизични метапринципа да имат комплексни връзки един с друг и процента съвпадение между елементите им, като се съпоставят чрез изнасяне на корелация - след това се повтаря с други два случайни квантовофизични метапринципа докато се изредят всичките възможни и се прави съпоставка с точно 1 стандартно отклонение над средното и 1 под, като се изваждат общите числа и се преобразуват като принципи по оптимална простота на най-ниското възможно ниво на абстракция - от там ще получиш законите, които градят Вселената и ще отговориш на въпроса си, тъй като не го разбрах

(и не забравяй да използваш Bayes' Theorem!!!)
    Цитирай Първоначално написано от KumchoValcho Виж мнението
    Кшш, махай се! Лош Кумчо Вълчо! Лош!
    Последно редактирано от StringTheoryPracticist : 05-13-2012 на 22:04
    ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga

Мега фен Аватара на RagioL
    Цитирай Първоначално написано от StringTheoryPracticist Виж мнението
    Може ли философска наука? Или научна философия, обичам такава.
    http://alniko.log.bg/

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%...B8%D0%BA%D0%B0

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си