.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Доста конкретен въпрос за противозачатъчните.

Знам си листовката наизуст, но единственото, което не успях да разуча е дали в пчелния мед се съдържа жълт кантарион и ако да, дали е в количества, които биха намалили действието на хапчетата.
    Въпросът е плод на филмиране, свързано с 14 часовото закъснение на цикъла ми този месец (след обилно похапване на мед, който не бях близвала от години заради някаква измислена алергия). xD Вече дойде де, но за напред ще ми е по-спокойно, ако съм наясно.
    Не ме изяждайте, моля!

Супер фен Аватара на cyclops
    Не. Сигурна съм, че каквото и да е, не е заради меда.

Мега фен Аватара на DragonLady
    Град
    Варна
    Меда е продукт на пчелите, така че зависи те с какво са хранени. Има различни видове мед, за който е описано подробно тука: http://atanasov.alpobg.com/honey.php

Мега фен Аватара на MaLkaTa_LaDy
    Явно аз не съм я чела толкова подробно... Не трябва да ядеш мед, ако си на хапчета?!
    Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.

Цитирай Първоначално написано от MaLkaTa_LaDy Виж мнението
    Явно аз не съм я чела толкова подробно... Не трябва да ядеш мед, ако си на хапчета?!
    Не, не, но не трябва да приемаш продукти от жълт кантарион, а не намирам със 100% сигурност дали той се съдържа в меда.

Мерси на DragonLady за линка, на първо четене с Ctrl и F не намирам да се споменава, но ще го прегледам по-обстойно.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    И други работи, които действат като индуктори, не трябва да приемаш. Пчелният мед ти е най-малкия проблем.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Жълтият кантарион е билка. Как така ще се съдържа в меда?
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    И други работи, които действат като индуктори, не трябва да приемаш. Пчелният мед ти е най-малкия проблем.
    Би ли могла да дадеш примери? И да разбирам ли все пак, че има проблем с меда?

TheBeliever, не ги знам тия пчели по какво летят и съответно си представям най-драстичния случай.

Голям фен Аватара на N1ksun
    Цитирай Първоначално написано от TheBeliever Виж мнението
    Жълтият кантарион е билка. Как така ще се съдържа в меда?
    Има пчели , които събират прашец само от билки . Прашеца събиран от дадената билка съдържа част от съставките на самата билка дори след преработката му от пчелите на мед . То и затова има различни видове мед
    If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut.

Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от PrincessTiara Виж мнението
    Би ли могла да дадеш примери? И да разбирам ли все пак, че има проблем с меда?
    В листовката не ги ли пише?
    Кажи какви пиеш и ще ти копна каквото трябва.

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Доста накратко са дадени в листовката - антибиотици, лекарства за епилепсия и подобни, както и тоя пуст жълт кантарион, който забелязвам, че всички производители го споменават.
    Пия Жанги.

Град
    пространството на Дисе
    Накратко- каквото и да пиеш като медикамент, първо му четеш листовката! Пише ли, че е индуктор на чернодробните лекарстваметаболизиращи системи, значи действието на контрацептива е под въпрос.

anonymous708973
    Guest
    14-часово закъснение на цикъла? Сериозно ли?

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    14-часово закъснение на цикъла? Сериозно ли?
    Имаш официалното разрешение да ми се смееш колкото искаш, но да, откакто съм на хапчета винаги ми идваше понеделник привечер, така че вторник сутринта вече бях полудяла и както се вижда от темата си измислих всевъзможни невероятни ситуации. xD
    Някой ден сигурно ще си докарам фантомна бременност така.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си