.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14

Lightbulb Логически задачи ;р

^^ ето една от мен .. НО ще помоля да се изчакваме докато не открием отговора на последно дадената задача )

Такаа... ;д
    Вечерта , двама мъже са в една стая. С еднакви пистолети.
    И се надпреварват кой е по-точен.
    Първият стреля и отвива леко крушката в стаята .
    Втория стреля и завива крушката .

Кой е по-точен от двамата

Втория защото стреля на тъмно .

Цитирай Първоначално написано от CrazyDream Виж мнението
    Втория защото стреля на тъмно .
    yep yep ! ) знаеше ли я или се сети ;дд днес имах психология и госпожата ме пита това и аз отговорих вярно и имам 6 ! :Д ..

честито за 6 ! :Д ами казвали са ми я преди време (4-5г.) сега помислих и се сетих не очакваше толкоз бърз отговор нали

Супер фен Аватара на Your.Passion
    Лол .. ще я използвам тази с точноста на мъжете
    Taка ето и от мен : Имате 8 билярдни топки, една от които е по-лека от другите; разполагате и с везни. С колко най-малко претегляния можете да кажете коя топка е по-леката?

ами разделяме ги 4 на 4 , която е по-лека ги разделяме на 2 на 2 после по същия начин и ..... значи с 3 претегляния ?

(правя презумпцията, че останалите 7 са еднакво тежки)
    Всъщност по-ефективно ще е ако първо вземеш 6 и ги разделиш на 3х3 и ги претеглиш. Ако са еднакви, теглиш останалите две и която излезе по-лека. Ако не - оставаш само с 3 топки (тези, които са излезли по-леки). След това взимаш две от тях. Ако са еднакви, третата е. Ако не - по-леката е. Общо: 2 претегляния.
    ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga

Цитирай Първоначално написано от StringTheoryPracticist Виж мнението
    Всъщност по-ефективно ще е ако първо вземеш 6 и ги разделиш на 3х3 и ги претеглиш. Ако са еднакви, теглиш останалите две и която излезе по-лека. Ако не - оставаш само с 3 топки (тези, които са излезли по-леки). След това взимаш две от тях. Ако са еднакви, третата е. Ако не - по-леката е. Общо: 2 претегляния.
    а да ? :Д това ли е отговора ? :Д

Супер фен Аватара на Your.Passion
    Цитирай Първоначално написано от StringTheoryPracticist Виж мнението
    Тая задача ми я каза майка ми ,но все още не знам отговора !! Ама май е тей ..

Има 4 карти на масата. Всяка от тях има буква на едната страна и цифра на другата. Картите изглеждат така:

K A 8 5

Правило: Ако картата има гласна на едната страна, тя има четно число на другата. Кои карти трябва да се обърнат, за да се разбере дали правилото е вярно, или грешно?

Която отговори правилно получава предложение за брак от мен. :Д

П.С. Сиси, виж си темата в Кофата.
    Последно редактирано от StringTheoryPracticist : 06-15-2012 на 09:41

ъп :Д

Всичките ?
    Това е тъпо, дай някакво ограничение Примерно една карта да се обърне или нещо...

Няма смисъл, защото правилния отговор не е "всичките", има една или повече карти, чието обръщане няма да ни подскаже по никакъв начин дали правилото важи или не.

А и 8, защото няма смисъл да обръщаме другите две - не знаем, че на нечетните карти съответстват съгласни букви, никъде не е казано. Сега познах ли ?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си