- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Средно образование в чужбина.
DisappointedDreamer, уважавам те като човек, като момиче, като личност. Браво, за това че си позитивна и несломима
Само не знам защо изкарваш житейските неща толкова трудни. И аз живея сама от 14 годишна, налагали са ми се какви ли не неща, ама чак пък да е трудно всяка седмица да си сменяш чаршафите и да се научиш на 3-4 манджици ... Не е трудно, стига да искаш. Не е критика това, просто... да кажем, че всеки приема трудностите различно. Иначе критиката ми е там, че не си подхванала брат си той да простира, ти да сгъваш. Защото не само на теб ти липсва майка, а и на него. И двамата трябва да си помагате. Ти готвиш, той прави салатката. Ти сменяш чаршафите, калъфките, кърпите, той слага новите. И така.
M.B1914 - никой не иска да ти разбие мечтите, просто гледай реално на нещата. Ако говориш английски добре, най-добре отивай в Англия или Щатите. Просто е смешно да не си информирана за страни като Испания. Всеки ден поне дават новини, погледай малко. Кризата не е само в Гърция, но това че българското око не вижда по-надалеч е друга тема. Перфектно говорене на език е доста... хм, разширено понятие да кажем. Какви дипломи си изкарала? Ако не си, добре е да си изкарааш сертификат. В повечето страни няма вечерен час и други глупости както в България, но например в САЩ, могат да осъдят вашите, ако си под 14 мисля и са те оставили сама за през ноща. Така, че на тези години да живееш сама в чужбина, легално, да посещаваш училище и да си на квартира - няма как да стане. В Англия бях чувала за един пансион, който бил много добър. На майка една приятелка, дъщеря и е там. Ама тя отиде със стипендия за тенис, аз за това те питах какво училище искаш. Ще разпитам, ще ти пиша. Искаш ли нещо да учиш - изкуства, математика, технологии, спорт? Не става ей така за всяко училище да ти пишем, насочи ни.
Относно Испания разпитвам, защото се надявам през лятото да замина на езиково училище там за един месец и защото държавата е топла и весела,хората също. Не знам грам испански, но не пречи да съм в училище с английски нали? А доколкото езиците,знам ги перфектно за нивото на което ги изучавам, не съм уточнила, но съм на 15 след две седмици завършвам,да и определено изкуството е един плюс, защото се занимавам с фотография, рисуване и т.н. Разбрах, че няма как да замина сама за някъде, ако не съм в пансион. Но например в Италия работи леля ми, но за образованието там знам малко.