- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Запитване към астроложката ни Щрудел (и останалите астролози)
така, днеска гледах един сайт, в който ми изкара някакви работи, които не разбирам.
Изкара ме козирог с асцедент риби, луна в козирог, лилит в риби, хирон в лъв. Какво означават всичките тези понятия и това добре ли е или не емерси
![]()
Много е лошо, това се случва адски рядко и обикновено когато фазата на луната е в Меркурий.
n00bs
Чакат те нещастияАз лично бих варил "Козе биле" и бих го сложил в стъклена чаша до леглото си, да прогоня негативната енергия.
n00bs
awww каква прекрасна тема :3
Асцендента е знака, който изгрява над източния хоризонт в момента на раждането ти и определя външния ти вид, първото впечатление, което оставяш у хората и много други работи, или иначе казано е второто по важност нещо, след слънчевия знак. :3 Изобщо не е яко да си риби, щото са ревливи и свръх чувствителни и абе не си е работа.
Луната отговаря за чувствата, любовта ако щеш и т.н., за другите не знам много...
Виж в някой сайт де, има ги всички тея термини :3 Интересно е. ^_
Аз съм
Слънчев знак: Риби
Асцендент: Скорпион
Луна: Лъв
другите не ги помня ^
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
Преодолеть пространство и простор,
Нам разум дал стальные руки-крылья,
А вместо сердца — пламенный мотор.
И аз си го изчислих
Вашият Асцендент е: Везни
Вашата Зодия е: Рак
Луната ви се намира в: Водолей
![]()
![]()
уф :3
Напиши yovko in a nutshell + зодията която си
както и в гуугъл: Линда Гудман или влез в astro5.net и там можеш да си определиш всичко, но трябва да се регистрираш :3
4XCOKИ
Законът е закон,
но той врата в полето е
и луд е оня, който потърси там сърцето си...
http://www.astro.com/cgi/ade.cgi?rac...rs=3&btyp=w2at
ето тук ме караха да влизам да проверявам, ама питам, щото си нямам хал хабер от това какво означават всичките тия неща![]()
хахах това с познаването е като тото :3
Но виж в 'секс' познах едно момиченце, че е телец и още едно, че е везни :3 С което съм гордО хаха
Нямам представа за теб... дай снимка...
(иначе така мога да кажа лъв/близнаци/водолей) уфф нее, може да си всичко хаха (само риби изключвам... не знам... :>)
4XCOKИ
Аз пък питам, ако вземем 12 човека от 12те зодии, напълно случайно (без да знаем нищо за тях освен зодията и ги изберем от случайни хора), след това ги представим на астролог, който може да ги разпитва колкото си иска (без неща около рожденна дата, естествено), дали ще може да познае кой кой е?
Също, ако направи хороскоп за 12 зодии и след това раздадем хороскопите на две групи по 12 човека, като в първата всеки получава хороскопа по своята зодия, а във втората всеки получава хороскоп за някоя друга зодия, но мислят, че всеки получава за своята; след това им заръчват да преценят дали хороскопа успешно е предвидил бъдещето им. Тогава дали за група 1, резултатите ще са много по-добри от тези за група 2, или ще са същите (без статистически значителна разлика)?
Знам отговора на тези въпроси, защото такива експерименти са били провеждани. Никой не може да познае зодията на друг човек при такива обстоятелства и никой не може да познае дали даден хороскоп е за неговата зодия (като цяло, при втория експеримент, резултатите за 2те групи са еднакви). Дори може да пробвате нещо подобно вкъщи, като примерно помолите приятел да ви копира хороскоп на няколко зодии без да ви казва кой на коя е и да видите кой ще ви пасне най-добре. Не забравяйте, че шанса да се налучка е 1 на 12 (при всичките 12 зодии), а не 1 на милиард.
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
Съвсем не съм съгласна! Ако ми дадат характеристиката на риби, без да пише, че е за рибите, ще се позная 100%!
4XCOKИ
Е то и аз, защото се повтарят. Но ако се запознаеш с 10 човека, 3ма от тях са риби, няма шанс да познаеш и 3мата. Най-вероятно няма да познаеш никого. Дори да си професионален астролог.
4XCOKИ
3/10 шанса е 50/50 ? Добре, че не си грозна.
n00bs
4XCOKИ
Между другото, донякъде разбирам Щрудела, че тея окултни работи са доста неточни така че не виждам какво почнахте да говорите за проценти, за експерименти и така нататък, като тук всичко е "около". И аз не вярвам много в зодии, магии и т.н. но една циганка ми е познавала много неща със 100%-ва успеваемост. Така че всичко е относително.
Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
Преодолеть пространство и простор,
Нам разум дал стальные руки-крылья,
А вместо сердца — пламенный мотор.
still fail ...
Може би, говоря за това, че 3 от 10 шанса не е 50 на 50, шанса да познаеш конкретен човек дали е риби е 50 на 50, но да познаеш, точно кой 3ма са риби не е 50 на 50.
n00bs
И все пак:
Друг важен въпрос, на който астролозите не дават отговор, е прецесията на земната ос, която се изразява в движение на пролетната равноденствена точка по небесната сфера с период от 26 000 години. Според астролозите, тя се намира в Овен (което е и първото астрологическо съзвездие), което е било вярно преди 2 000 години, т.е. зодиакалните знаци не съответстват на отрязака от време, в който Слънцето е в съответното съзвездие[7]. (Например, човек, роден в края на март, според астролозите е Овен, а всъщност е роден в момента от време, в който Слънцето се вижда по посока на съзвездието Риби).
n00bs
За такива неща и теми... трябва да имате ВЯРА и да не разчитате единствено на научно доказани или не факти, да не си мислите, че всичко е строго определено и като цяло... ако сте небивали реалисти, изобщо не си правете труда да спорите с някой на такива теми и да се интересувате от това, при условие, че сте недоверчиви. ^^
4XCOKИ
Ако не си чела в уикипедиа статия за астрология, го направи.
n00bs
имаш 12 човека от рандом зодии (не е нужно да са 12 различни), шанса да познаеш и 12те чрез налучкване е 12 на 12та степен, т.е. 1 на 8 916 100 448 256 (много по-висок е шанса да получиш инфаркт докато ги познаваш); при налучкване ше познаеш 1-2ма, шанса да познаеш 3ма е около 10% май
ако тези неща работят само относително, някой би познал поне 4-6, да не кажем 9... а не 0-2; ако се намери човек, който да познае 6-8 човека, може с това да се яви в предизвикателството на James Randi и да спечели един милион - може да искат да го повтори с други хора, но силно се съмнявам да искат да познае дори 10 от 12
и този милион стои неспечелен от десетилетия, а в много други държави има други (по-малки), пак за същото (за този, който докаже, че може да прави свръхестествени неща)
и да, може да се подберат 12 човека, които имат вяра, или наблюдатели, които също имат вяра - нищо няма да се промени