Ако отидеш в АЕГ-то, а после не си доволна, ще обвиняваш майка си защо ти е забранила да си преследваш мечтата. Но, ако пък стане обратното, тоест да не ти хареса в "Раковски", отново ще се сърдиш на майка си, че не те е накарала да отидеш в Английската гимназия. В 50% от случаите, тя ще го отнесе. Другите два варианта, съответно са: да отидеш в АЕГ и там да си доволна и щастлива или да настояваш на своето и да учиш испански, което също да е удачен вариант. Така, не съм от Бургас и не знам кое училище е по-елитно, въпреки, че това напоследък не е голям приоритет. Знаем, че лоши учители и откачени ученици има навсякъде, както и обратното. Най-добре си помисли какво искаш да правиш след 12-ти клас. Ако испанският за теб е просто интересен език, който искаш да научиш, то тогава наистина мисля, че не си струва да ходиш в ГРЕ. Както каза mal4oty можеш да се запишеш на частни уроци и така да си го научиш. Ала, ако идеята ти за реализация след гимназията е свързана със страни като Испания, и другите места, на които говорят испански , тогава си отиди в "Раковски". Английският от друга страна е далеч по-популярен, самата аз също ще ходя в езикова гимназия с първи език английски, и напоследък почти няма сфера, в която да не се използва. Но, ако Англия, Америка и Австралия не са в списъка ти с любими държави, тогава английския не си заслужава. Недей да учиш нещо, което не ти харесва само, защото други го правят. Та, излиза, че всичко зависи от това какво искаш да правиш след като завършиш. А какво е то, ако не е тайна? Ако изобщо си решила, все пак имаме още 5 години.
Най-вероятно в Английската гимназия няма паралелка с испански, щом си изправена пред такава дилема. И защо не си се записала на уроци по испански по-рано, като ти е било мечта от 4-5 клас? Вашите ли не са ти позволявали или просто няма уроци по испански в Бургас?