.
Резултати от 1 до 24 от общо 24

Threaded View

Голям фен
    Айде, помагам с идеи да накараш майка ти да не учиш в гимназиите, в които тя иска:

1) От Английската гимназия ще излезеш с научен само един език (друг е въпроса, че и там не са много "отличници"). Вторият им език не е силен, а английски винаги можеш да научиш, затова избираш немска, испанска, френска и си учиш първия език, а ти английския ще си го научиш.
    2) Много по-лесно е да намериш качествен курс по английски, отколкото по немски или испански в Бургас. (пример: British culture centre)
    3) Местоположение: Испанската/френската се намира на центъра, а английската/немската в Зорница. Това е по-опасен квартал, ще е кофти през зимата, когато се прибираш по тъмно и сутрин, когато отиваш рано-рано. Не знам къде живееш, но ако си близо до центъра или по-близо до испанската можеш да използваш като аргумент, че няма да ползваш такси, градски транспорт или е по-близо и ще ти е по-удобно.
    4) Сайтът на гимназията - http://gre-rakovski.com/%D0%BF%D0%BB...11-2012%D0%B3/ . (прочиташ и статията и правиш мили очички). Почваш колко добре е подържан и тн.
    В гимназията се правят много мероприятия и курсове (театри, клубове, кражоци и тн). (отгоре в синята лента са изредени)
    Галерия - http://gre-rakovski.com/%D0%B3%D0%B0...0%D0%B8%D1%8F/ . Показваш и снимките.
    5) Училището ползва електронен дневник (родителите получават имейли за оценките и проявите на децата си).

Отиваш на заглавната страница (цъкаш горе на логото) и показваш страницата с новините - посещения на френски/испански посланик, как сайта често се обновява, как има писания на френски и бла-бла.

Не помня с колко точно бал влязох. Някъде около 30,1. Абе, малко над 30. Помня, че влизах в италианска, ако исках, но нямах бал за АЕ,НЕ и Испанска. Тогава се влизаше с бал 26-27 някъде, просто аз си избрах френска пред италианска и руска, а в последствие бях доволен и така и не тръгнах на второ класиране да гоня испанска паралелка или другите училища.

Как бях подредил желанията:

1.Английска
    2. Немска (майка ми ме накара да я сложа пред испанска)
    3. Испанска
    4. Френска

Майка ти обаче е права, че испанският не толкова добра комбинация. Сега малко информация със случаи подобни на твоя:

Моя съученичка беше накарана от майка си да пише Немска пред Испанска, както мен. Тя се класира и влезе в немска. Стана и гадно и после до края на лятото беше някак носталгична и съжаляваше. После като почнахме не хареса самата сграда, местоположението. Към края на първи срок вече свикна и беше добре. Момичето искаше да учи във Великобритания, не изкара необходимите резултати и отива в Дания.

Друга моя съученичка писа испанска на първо желание, като имаше по-голяма сестра, която беше учила във френската. После на втората година ми призна, че малко съжалява, че не е писала френски, защото сега мислела, че е по-добра комбинация. Тя ще ходи да учи в Холандия. Сестра и живее и работи във Франция от години, добре е.

Английската гимназия аз бих я отписал, по-добре някоя друга езикова, а английския ще го научиш.

Така че, помисли добре, защото ти си отличничка и каквото сложиш на първо желание там ще те приемат : ). Успех !

ПП: Може да замъкнеш майка ти към ГРЕ-то и да разгледате гимназията, както и да говори с някои учители (едва ли биха върнали потенциален ученик)
    Последно редактирано от LoupGarrou : 06-20-2012 на 08:49

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си